Laden..
Het Groene Werken

Het Groene Werken

Ontdek onze vijf groene office dividers die natuurlijke afstand creëren en als extra voordeel bijdragen aan onze gezondheid, werkgeluk en productiviteit op kantoor.
  • Delen: Deel dit artikel:
5 minuten leestijd

Een plant is de perfecte collega voor op je (thuis)kantoor! Het is meermaals bewezen dat planten een luchtzuiverende werking hebben, stressgevoelens verlagen, je dopamine-aanmaak verhogen en de creativiteit & productiviteit stimuleren. Dus waar wacht je nog op? Hoogste tijd voor ‘Het Groene Werken’.

Om van de Nederlandse (thuis)werkplek een gezonde omgeving te maken, waarin je op je productiefst en creatiefst bent, presenteert Intratuin vijf groene office dividers die natuurlijke afstand creëren en ervoor zorgen dat jij – thuis, maar ook op kantoor – in een handomdraai een stijlvolle werkplek opzet waarin je productief en creatief bent en gezond blijft. Hallo nieuwe favoriete collega’s!

'Planten brengen een werkruimte tot leven en geven kleur, maar zorgen bovenal voor een gezonde, stress-vrije plek waar onze ondernemers graag naartoe komen. Een sfeervol groen kantoor schept een uitnodigend en warm gevoel – dat is een fijne werkomgeving' – Emilie Sobels, founder Hashtag Workmode

Vijf groene office dividers om je kinderen/hubby/collega’s/hond stijlvol op veilige afstand te houden

De vijf groene kantooroplossingen van ‘Het Groene Werken’ bestaan uit een grote plantenbak, een zogeheten baliecactus die bezoek waarschuwt om afstand te houden en verschillende maten houten (tafel)rekken. Ze kunnen zowel thuis als op kantoor worden ingezet en zijn naast een praktische reminder voor de anderhalvemeter afstand ook een stijlvolle en (echt waar) gezonde toevoeging aan de (thuis)werkomgeving.

We noemden al even dat planten goed zijn voor luchtkwaliteit, de creativiteit en de productiviteit. Maar er is meer.  Groen rondom je werkplek helpt zelfs bij het tonen van compassie aan anderen, omdat de groene kleur onze energielevels in balans brengt. Ook Emilie Sobels, oprichtster van co-workingspace Hashtag Workmode, sluit zich 100% aan bij ‘Het Groene Werken’-principe: “Wij gebruiken altijd veel groen in onze kantoren. Planten brengen een werkruimte tot leven en geven kleur, maar zorgen bovenal voor een gezonde, stress-vrije plek waar onze ondernemers graag naartoe komen. Een sfeervol groen kantoor schept een uitnodigend en warm gevoel – dat is een fijne werkomgeving. Bovendien kun je door groen handig in te zetten, ervoor zorgen dat het niet te druk wordt bij plekken als de printer en koffieapparaat.” Het moge duidelijk zijn. Thuiskantoor of niet – groen kan niet langer ontbreken.

Wat zijn dé beste werkplekplanten?

Wil je het serieus aanpakken en twijfel je over de juiste planten voor jouw groene kantooroplossing? Wij zetten vijf luchtzuiverende en concentratie verhogende toppers voor je op een rijtje:

Goudpalm | Areca (€34,99)

Deze beauty van een plant zorgt voor aanzienlijke verbetering in de luchtkwaliteit, omdat hij schadelijke stoffen zoals formaldehyde, benzeen en tolueen uit de lucht haalt. De palm heeft vrij veel water nodig en vangt veel stof, dus regelmatig een slokje water en even afstoffen.

 

Houd je van groene vingers, maar niet op kantoor? Met deze knappe, vrolijke handschoenen (€1,99) houd jij tijdens het verzorgen van de kantoorplanten je handen schoon.

TIP: Is er een paar dagen niemand aanwezig? Haal dan een zogeheten waterdispenser voor op kantoor. Deze zorgt ervoor dat je kantoorplant altijd de juiste hoeveelheid water krijgt, zo kun je dus met een gerust hart je groene collega’s op kantoor achterlaten.

Vioolplant | Ficus Lyrata (€16,99)

Deze topper is ontzettend makkelijk in de omgang en heeft niet veel sturing nodig. De vioolplant werkt sterk luchtzuiverend en groeit hard. Let op: enig snoeiervaring gewenst!

Vrouwentong | Sansevieria Laurentii (24,99)

Een onverwoestbare persoonlijkheid. De Sansevieria vraagt vooral om een flexibele werkgever: ze doet haar werk voornamelijk ’s nachts en heeft verder weinig eisen. De plant werkt sterk luchtzuiverend, hello clean air.

Blauwvaren | Phlebodium (€14,99)

Een betrouwbare, stabiele collega met wie je gezellig wat kunt drinken in de pauze. De blauwvaren heeft een luchtzuiverende werking en staat graag in de schaduw. De plant heeft vrij veel water nodig, zowel drinkwater als een sproeibeurt, maar is verder niet veeleisend.

 Klimop | Hedera (€15,99)

Volgens de NASA de beste plant om de lucht te zuiveren. De klimop haalt namelijk allergenen zoals schimmels en formaldehyde uit de lucht. Daarnaast is de klimop snel tevreden: de plant heeft weinig licht nodig en groeit hangend naar beneden. De plant heeft wel regelmatig dorst, dus houdt de gieter in de aanslag.

Extra lang van je kantoorplanten genieten?

Veel planten hebben voldoende aan een beetje water op zijn tijd. Maar sommige diva’s vinden dit niet voldoende en hebben extra voeding nodig. Je kunt kiezen voor een universeel voeding of voor speciale voeding voor groene kamerplanten en speciale voeding voor bloeiende planten, bijvoorbeeld voor orchideeën. Er zijn ook langzaam werkende meststoffen in de vorm van tabletjes. Die voeg je in het voorjaar aan de grond toe. Wil je weten welke voeding het meest geschikt is voor jouw kamerplant? Hier lees je er alles over!

Reacties (0)
GEEF EEN REACTIE
Back to top