Laden..
Je hond trainen met worst: hoe doe je dat?

Je hond trainen met worst: hoe doe je dat?

Prins NatureCare is een 100% natuurlijke graanvrije vleesvoeding in worstvorm die geschikt is voor alle honden, van pup tot senior. De worsten wegen 250 gram en zijn ongeopend houdbaar buiten de koeling, dus makkelijk mee te nemen. Geschikt als volwaardige monoprotein maaltijd, met keus uit kip, lam of kalkoen. Maar bovenal ideaal om mee te belonen. Gebruik dus al deze traintips om je hond waanzinnig veel en snel te leren!

  • Delen: Deel dit artikel:
6 minuten leestijd

De juiste worst

Als je knakworst, leverworst of kookworst gebruikt, krijgt je hond niet de voedingsstoffen binnen die hij nodig heeft en voer je ongemerkt heel veel extra calorieën. Kies daarom liever voor een worst die speciaal voor honden is gemaakt. Prins NatureCare worst is een uitgebalanceerde vleesvoeding. Omdat deze worst helemaal compleet is en alle voedingsstoffen bevat die een hond nodig heeft, kun je er desgewenst een deel van de maaltijd van je viervoeter mee vervangen.


Shop Prins hondenvoer


Zo gebruik en bewaar je het

Snijd de worst voor gebruik altijd in kleine stukjes. NatureCare worst is zó lekker, dat je met kleine stukjes al super kunt trainen. Het deel van de worst dat je overhoudt, kun je een paar dagen bewaren in de koelkast. Of stop het stuk dat over is in een zakje en bewaar het in de vriezer voor later gebruik. Houd je niet zo van kleffe stukjes worst in je hand of zak? Dan kun je de worstblokjes heel eenvoudig drogen in de oven. Spreid de blokjes daarvoor uit op een met bakpapier beklede bakplaat en droog ze, terwijl je ze af en toe even omschept, ongeveer een uur in de oven op 160 graden.

 

Hondenvoer kip worst van Prins Petfoods Hondenvoer kip worst van Prins Petfoods

Blokjes klaar? Trainen maar!

Worst gesneden en desgewenst gedroogd? Stop de blokjes in een bakje en neem ze mee. Trainen maar! Om te beginnen gaan we je hond leren dat zijn naam ontzettend lekker is, en dat je dus maar beter héél snel kunt komen als je hem hoort.

Naam = worst

Voor deze oefening hoef je de deur niet uit. Zeg de naam van je hond terwijl hij naast je staat en geef hem direct daarna een blokje worst. Inderdaad, je hond hoeft dus helemaal niets te doen. Alleen maar zijn mond te openen! Doe dat drie keer en stop het bakje met worst dan weer in je zak. Herhaal dit paar keer. Je hond leert zo: als ik mijn naam hoor, volgt er wat lekkers! Probeer dit vervolgens eens te doen als je in een andere ruimte in huis bent dan je hond. Reageert hij op zijn naam en komt hij naar je toe? Bingo! Dat is goed voor een stukje worst!

Hondenvoer worst training van Prins Petfoods Hondenvoer worst training van Prins Petfoods

Hondenvoer worst training van Prins Petfoods Hondenvoer worst training van Prins Petfoods

Kijken = worst

Nu kun je de hond mee naar buiten nemen. Oefen eerst aan de lijn: zeg zijn naam en geef hem een stukje worst. Drie keer, en je bent weer klaar. Daarna kun je het wat moeilijker gaan maken. Zeg niets, dat is best moeilijk, maar wacht gewoon eens even tot de hond uit zichzelf naar je kijkt. Bingo! Stukje worst! In het begin zal hij misschien per ongeluk naar je opkijken. Of kan het even duren voordat hij kijkt, omdat hij afgeleid is. Wacht geduldig tot hij tussen het snuffelen door uit zichzelf oogcontact maakt. Zodra hij merkt dat dit gedrag wat lekkers oplevert, zal hij het zonder dat jij daar om hoeft te vragen vaker gaan aanbieden. Voilà, je hebt zijn volledige aandacht!


Komen = worst

Als je met twee personen bent, kun je de hond een leuk kom hier-spel leren. Zorg dat je allebei een bakje met worstblokjes paraat hebt. De eerste persoon houdt de hond even bij zijn halsband vast. De tweede persoon laat de hond een blokje worst zien en loopt dan een klein stukje weg, om daarna de hond te roepen en met worst te belonen. Vervolgens kan de eerste persoon hetzelfde doen: de hond roepen en belonen. Terwijl de hond van de een naar de ander rent kunnen beide personen de afstand tussen elkaar steeds ietsje groter maken. Iedere geslaagde run levert natuurlijk lekkers op!

Hondenvoer worst training van Prins Petfoods Hondenvoer worst training van Prins Petfoods

Hondenvoer worst training van Prins Petfoods Hondenvoer worst training van Prins Petfoods

Magisch woord = worst

Kies een makkelijk te roepen magisch woord waarvan de hond weet dat als hij dat hoort, hij ALTIJD worst krijgt. Dit woord gebruik je dus alléén als je worst bij je hebt, anders verliest het al snel zijn kracht. Laten we bijvoorbeeld het woordje ‘WORST!’ kiezen. Iedere keer als jij ‘WORST!’ zegt, geef je de hond een blokje worst. Doe dat eerst binnen. Later ook buiten, eerst aangelijnd en daarna los van de lijn, uiteraard op plekken waar de hond veilig los kan. Als je zeker weet dat je hond op jouw ‘WORST!’ aan komt rennen om zijn blokje worst in ontvangst te nemen, kun je de oefening moeilijker maken. Verstop je thuis onder het bed en roep ‘WORST!’. Of ga buiten achter een boom staan en gebruik je magische woord. Bazen met magische woorden zijn echt ontzettend leuk om naar te luisteren!

Je krijgt wat je beloont!

Goed om te weten als je lekker gaat spelen en trainen met je hond is dat je altijd krijgt wat je beloont. Wil je dat je hond supersnel komt als je hem roept? Dan zul je tegenover dat supersnelle komen ook een grotere beloning moeten stellen. Niet één stukje worst, maar drie stukjes, bijvoorbeeld. Ziet je hond in de verte een konijntje zitten, maar komt hij tóch supersnel naar jou toe sprinten als je hem roept? Wauw! Dat is misschien wel goed voor tien stukjes! Als je onderscheid maakt in je beloningen, zul je merken dat je hond zijn best gaat doen om uit te vinden welk gedrag hem een gouden medaille oplevert.

Dit is goed voor een megabeloning

  • Iets dat je hond voor het allereerst doet (hond loopt voor het eerst los en komt als je hem roept)
  • Iets dat je hond echt supergoed doet (jij roept hem, hij komt supersupersnel naar je toe)
  • Iets waarvan je weet dat je hond het best moeilijk vindt om te doen (hij luistert naar je ondanks dat hij een konijntje ziet)

Prins Petfoods

Honden- en kattenvoer merk

Reacties (0)
GEEF EEN REACTIE

Wil je iets laten bezorgen in Belgie?

Hier op Intratuin.nl bezorgen we alleen in Nederland

Back to top