Laden..
Kerstverlichting voor buiten: tips en inspiratie

Kerstverlichting voor buiten: tips en inspiratie

Buitenverlichting tijdens de donkere dagen voor kerst zorgt voor het ultieme kerstgevoel. Van een subtiel lichtsnoer langs je gevel tot een statement zoals vlaggenmast kerstverlichting: er is ontzettend veel keuze in kerstverlichting voor buiten. Wij zetten de soorten kerst buitenverlichting voor je op een rij en geven je tips waar je op moet letten bij de aanschaf én bij het ophangen! Uiteraard met de nodige inspiratie en ideeën voor de leukste buiten kerstverlichting. We helpen je graag op weg!

 • Delen: Deel dit artikel:
5 minuten leestijd

Soorten buiten kerstverlichting

Er bestaan heel wat verschillende soorten kerstverlichting voor buiten. En dat is leuk, want daarmee is er voor ieder wat wils. Wij vertellen je uit welke buiten kerstlampjes je allemaal kunt kiezen.

Kerstboomverlichting voor buitenKerstboomverlichting voor buiten

Kerstboomverlichting voor buiten

Heb jij een dennenboom in je tuin? Die vráágt natuurlijk om lampjes! Buiten kerstboomverlichting is te verkrijgen als miniverlichting en als clusterverlichting, dit is hetzelfde als voor je boom binnen. Miniverlichting bestaat uit kleine lampjes naast elkaar en clusterverlichting heeft geclusterde minilampjes. Omdat je buiten in de kerstboom meestal enkel verlichting hangt en geen andere versiering, kun je ook kiezen voor meer robuuste verlichting in de vorm van grotere lampen of bollen in de boom. En ken je Twinkly kerstverlichting al? Hiermee ga je de show stelen! Met Twinkly kerstverlichting ziet je kerstboom er namelijk geen avond meer hetzelfde uit. Met een app op je eigen telefoon kun je de lichtjes elke keer weer anders instellen. Van rood en wit tot alle kleuren van de regenboog. Snel, langzaam of niet knipperend! Net waar jij blij van wordt. Zo tover je in een mum van tijd je boom om tot een kleurrijk geheel met keuze uit een enorme galerij van opvallende effecten. Twinkly kerstverlichting bestaat uit ledlampjes, waarmee er ook aan het duurzame aspect is gedacht.

 


Kerstboomverlichting


IJspegelverlichting

Met ijspegel kerstverlichting creëer je een winter wonderland door een sneeuwlandschap na te bootsen. Kerstgevoel gegarandeerd! IJspegelverlichting hangt meestal aan dakgoten van woningen en schuren. De verlichte ijspegels zijn verkrijgbaar in tal van verschillende soorten. Zo heb je lichtjes die daadwerkelijk op ijspegels lijken, maar ook losse lampjes aan een snoer onder elkaar die het effect van ijspegels geven. Vaak zijn de ijspegels onderling wisselend in lengte. Ook hierin weer keuze genoeg!

IJspegelverlichtingIJspegelverlichting

IJspegelverlichting


Vlaggenmast kerstverlichtingVlaggenmast kerstverlichting

Vlaggenmast kerstverlichting

Heb jij geen grote boom in je tuin staan, maar wil je wel het effect van lichtjes in een boom? Dan is vlaggenmast kerstverlichting een goede optie! Hiermee creëer je met lichtjes een boom. Vlaggenmast kerstbomen zijn er in verschillende maten. Er zijn enorme bomen van 8 meter hoog, maar uiteraard ook kleinere varianten. Ook hier geldt: voor ieder wat wils! Vlaggenmast kerstbomen kun je inclusief de mast kopen, of je kunt je eigen vlaggenmast gebruiken voor de verlichting.

Bekijk de vlaggenmast kerstbomen

Vlaggenmast kerstbomen

Lichtgordijnen

Ook leuk: een gordijn van lichtjes! Eigenlijk is dit niet meer dan een heleboel loshangende lichtsnoeren naast elkaar, die we bij elkaar als een gordijn van lampjes voor ons zien. Leuk aan je balkon of schutting. Een lichtgordijn kan wel heel veel licht geven, verkijk je daar niet op en probeer de verlichting eerst uit voor je het lichtgordijn ophangt.

Lichtgordijnen

Verlichte kerstfiguren voor buiten

Voor de échte kerstliefhebber is er nog iets leuks: kerstverlichting in de vorm van figuren. Denk bijvoorbeeld aan het klassieke rendier met zijn arreslee. En wat denk je van een cadeautje, een treurwilg van lichtjes, of dieren zoals vogels, uilen en pinguïns. Of je nu houdt van een groot, klein of grappig lichtfiguur, er zit vast iets voor jou tussen! Laat je verlichte kerstfiguren een verhaal vertellen in je tuin. Heeft jouw huis een erker? Het is heel erg leuk om daar een lichtfiguur op te plaatsen! Je kunt ook gaan voor neutralere figuren zoals sterren, bollen of vuurwerk.

Bekijk de verlichte kerstfiguren voor buiten

Verlichte kerstfiguren voor buitenVerlichte kerstfiguren voor buiten

Kerstfiguren

Nerverlichting over haagNerverlichting over haag

Netverlichting

Wil je een haag verlichten? Ga dan voor netverlichting, dit scheelt een hoop werk! Uiteraard kun je ook mini- of clusterverlichting kiezen om door je haag te weven, maar dan ben je wel even bezig. Netverlichting bestaat uit een net van snoeren (de naam zegt het al) met lampjes op de knooppunten. Je hangt dit heel eenvoudig buiten over je haag heen en de lampjes zijn direct mooi verdeeld!

Netverlichting

Projectoren

Vallende sneewvlokken, een dansende kerstman: met een projector maak je een prachtig levend schouwspel op je buitenmuur of schuur.

Kerstverlichting projectorKerstverlichting projector

Waarop letten bij buiten kerstverlichting

Als je op zoek gaat naar kerstverlichting voor buiten, dan is het goed om op een aantal punten te letten. Wij zetten ze voor je op een rij:

 • Buitenverlichting voor kerst moet weerbestendig zijn, dus je kunt de verlichting voor binnen niet zomaar buiten hangen. Let er tijdens je aankoop daarom goed op of de verlichting geschikt is voor buiten. Dit staat altijd aangegeven op de verpakking.
 • Wil jij voorkomen dat je tuin de hele nacht verlicht is? Zet er dan een timer of tijdschakelaar op! De lampjes hoeven pas aan bij schemering en kunnen uit als iedereen gaan slapen.
 • Voorkom sluipverbruik! Werkt jouw buiten kerstverlichting met een transformator? Haal dan stekker eruit als het licht niet brandt. Dit is alleen van toepassing op verlichting met een transformator en heb je er een tijdschakelaar tussen? Dan hoeft het uiteraard ook niet!
 • Mooi maar ook érg nuttig: zorg dat je de led kerstverlichting kunt dimmen. Ook dit scheelt in je verbruik. Niet alle verlichting is geschikt voor een dimmer, kijk hiervoor goed op de verpakking of vraag een medewerker in de winkel.

Lichtslangen


Kerstverlichting buiten kleurenKerstverlichting buiten kleuren

Lichtkleur: ga jij voor wit, warm wit of gekleurd licht?

Welke kleuren zijn er dan allemaal en wat is het verschil tussen de lichtkleuren?

 • De meest voorkomende kleuren in kerstverlichting zijn wit, warm wit, extra warm wit, goud of gekleurd.
 • De meeste kerstverlichting heeft de kleur warm wit. Dit is zacht wit licht en eigenlijk altijd geschikt.
 • Wil je een “icy” of sneeuw effect dan kun je beter voor wit kiezen. Deze kleur is iets helderder wit en oogt kouder.
 • Wil je de lichtkleur warmer dan warm wit? Kies dan voor extra warm wit of ga voor de hele warme gouden kleur.

Gekleurd licht kan 1 kleur hebben of kleurwisselend zijn. Bij sommige kerstverlichting, zoals de Twinkly lampjes, zijn de kleuren instelbaar.

Halogeen of led kerstverlichting

Als we het hebben over buitenverlichting met kerst, dan zijn er twee soorten lampjes waaruit je kunt kiezen: halogeen of led kerstverlichting. Je herinnert je vast de ouderwetse gloeilamp nog wel, dat is dus halogeen. Waarschijnlijk als je nu langs de schappen in de winkel loopt, valt je oog vooral op led kerstverlichting. De reden is simpel: led kerstverlichting is veel energiezuiniger. In getallen uitgedrukt is led verlichting zo’n acht keer zuiniger dan de traditionele gloeilamp. Niet gek dat led kerstverlichting het enorm aan populariteit heeft gewonnen en bijna alle kerstverlichting led lampjes hebben.

Koppelbare kerstverlichting

Het voordeel van koppelbare kerstverlichting zit hem met name in het gemak van ophangen: je hebt geen onmogelijk lang snoer, maar koppelt elke keer een (handzaam) extra stukje eraan. Heel handig langs de gevel of langs individuele takken van een boom. En je komt nooit tekort: je maakt uiteindelijk het snoer zelf op maat. Wil jij een magische kerstsfeer buitenshuis creëren? Werp dan zeker eens een blik op ons assortiment koppelbare kerstverlichting. De kwaliteit is namelijk prima in orde, wat maakt dat je met deze kerstlichtjes jaren vooruit kunt.

Kerst buitenverlichting op voordeurKerst buitenverlichting op voordeur

Ophangen van kerstverlichting buiten

Alle kerstverlichting aan en rond de huizen geven dat speciale kerstgevoel en dat willen we natuurlijk allemaal. En je kunt hierin zo ver gaan als je zelf wilt! Er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten als je buitenverlichting gaat ophangen.

 • Kerstverlichting is tijdelijk en hangt meestal hooguit een maand of 2 buiten voor het weer de berging in gaat. Je wil geen grote gaten in je gevel, kozijnen of voordeur, doordat je overal schroeven en spijkers hebt gebruikt. Hou hier dus rekening mee en gebruik liever losse haken, bindband, touw of (planten)klemmen voor het bevestigen van verlichting.
 • Als je verlichting in een boom hangt, hang het dan niet té vast, zodat je de boom niet onnodig beschadigt bij het eruit halen. Niet teveel wikkelen dus en koppelbare verlichting is hierbij altijd een goed idee!
 • Let op je eigen veiligheid en ga nooit daken of ladders op als het heeft gevroren of geregend. Dat is het niet waard! Onze tip: Begin op tijd met de kerstverlichting, zodat het nog niet te koud is en je het ophangen nog kunt uitstellen bij slecht weer.
 • De kerstverlichting zelf moet geschikt zijn voor buiten, maar ook eventuele verlengsnoeren.

Handig bij het ophangen


Ideeën voor kerst buitenverlichting

We zijn aangekomen bij leukste onderdeel: waar hang de kerstverlichting buiten? Per soort buiten kerstverlichting hebben we al aangegeven waar deze het meest geschikt voor is. Kerstboomverlichting in de bomen, ijspegels langs de dakgoot, enzovoorts. Eigenlijk is dit de basis en de mogelijkheden rond jouw huis bepalen waar jij plek voor hebt. Wil je iets extra’s of net even wat anders?

 • Hang cascadeverlichting voor buiten in een grote boom. Cascadeverlichting bestaat uit draden, welke bovenin samenkomen: zo’n bos draden geeft een bijzonder effect!
 • Groot, groter, grootst! Wil je opvallen? Kies dan voor grote statements in je tuin, zoals een enorme vlaggenmast kerstboom óf enorme verlichte bollen hoog in de boom!
 • Maak je eigen lichtfiguur met een lichtslang op een buitenmuur en kies dan voor een niet traditionele kerst-vorm zoals een hart, een bloem of een abstracte voorstelling.
 • Zet ook iets leuks op je tuintafel: een windlicht met lampjes erin bijvoorbeeld. Of een groepje kerstfiguren.
 • Verlicht het pad naar je huis met aan weerszijden een snoer kerstlampjes, bijvoorbeeld cluster kerstboomverlichting voor buiten of een lichtsnoer. Zorg wel dat mensen er niet per ongeluk overheen kunnen lopen dus plaats bij voorkeur tuinpalen waartussen je de kerstverlichting hangt.
 • Vind je verlichting niet genoeg voor je (balkon)hek? Voeg dan een guirlande toe, voor wat extra groen!
 • Led kaarsen doen het ook heel leuk buiten. Zij zijn niet helemaal bestand tegen alle weersinvloeden, dus haal ze weer naar binnen als de visite naar huis is.

Buiten kerstverlichting kopen bij Intratuin

Ga jij je tuin omtoveren tot waar sprookje van kerstverlichting? Werp dan een blik te werpen op ons uitgebreide assortiment aan kerstverlichting voor buiten. Van ijspegels tot een prachtig lichtgordijn en de waanzinnige vlaggenmast kerstverlichting. Kijk gerust eens in onze webshop of kom langs in een van onze winkels. Nu je weet waar je op moet letten bij de aankoop van de kerstverlichting buiten, zal dit je zoektocht naar de juiste kerstlichtjes enorm helpen!

Reacties (10)
A
Ans.vd.Heyden
24 september 2017, 12:54
in een woord geweldig . Ben altijd zeer benieuwd naar de kerstshow, en het is altijd geweldig.
H
Hester
13 december 2017, 19:31
Wat een leuke ideeen. \ Sfeervol en lekker eenvoudig!
F
Fred
6 november 2018, 18:34
Altijd een belevenis de kerstsfeer bij intratuin.
D
Delaruelle
6 november 2018, 22:34
Super beau super décor trop beau
I
Inge Bindemann
7 november 2018, 10:18
Heel leuk en gezellig. Helaas woon ik in 'T Spectrum,een woning van Woonzorg in Almere waar ouderen wonen. Helaas Krijgen we NIETS voor elkaar om enigzins iets van de woningbouw voorelkaar te krijgen. Alles uit eigen zak en de meesten hebben al niet veel te besteden. Zo hadden we met 4 bewoners de algemene tuin wat opgevrolijkt met planten en bloembakken .Al met al voor ons een vermogen uitgegeven bij Intratuin. Vorig jaar bij Intratuin een kerstboom gekocht en de inkomst hal versiert. Top . Ik ( wij als bewoners)zouden het stiekem fijn vinden \ wanneer we 1 van de voorbeelden in de algemene tuin kunnen waarmaken. We zullen zien.
I
Irma
19 november 2018, 17:42
Het licht is buiten (van Intratuin)
J
Josefien
16 november 2020, 11:52
Keiiiii leuk allemaal
B
Baars
9 november 2021, 21:47
top tuin centrum leuk en gezellig personeel ook klantvriendelijk supper
a
a leegsma
25 november 2021, 23:46
een heel mooi gezicht om te zien
GEEF EEN REACTIE
Back to top