Laden..
Plantensoorten uitgelegd

Plantensoorten uitgelegd

Er zijn heel veel soorten planten voor binnen. Hier scheppen we duidelijkheid in de jungle van kamerplanten. Op de labels van elke plant staat precies uitgelegd wat de specifieke kenmerken zijn, maar voor een beetje overzicht geven we je hier tips voor makkelijke kamerplanten, planten voor op kantoor en planten die passen in een huis met kinderen.

 • Delen: Deel dit artikel:
5 minuten leestijd

Makkelijke planten

Wel de lusten, niet de lasten. Planten fleuren elke huiskamer, hal of badkamer op, maar we willen er het liefst zo min mogelijk tijd aan besteden. Gelukkig hebben we ook een uitgebreid assortiment makkelijke kamerplanten. Daarmee wordt het een fluitje van een plant!

Tips voor onderhoudsarme planten

 1. Planten worden tot de makkelijkste soorten gerekend, omdat ze op elke plek in het huis kunnen staan en goed tegen droogte kunnen. Voorbeelden zijn de Kalanchoë, Crassula arborescens, vrouwentong (Sansevieria), Yucca, cactus-soorten, vetplanten en de drakenbloedboom (Dracaena-soorten).
 2. Je hoeft cactussen en vetplanten nauwelijks water te geven, want ze hebben het vermogen om water op te slaan. Zet ze op een lichte plek en geef ze af en toe een flinke scheut. Laat daarna de aarde weer uitdrogen. ’s Winters is het voldoende dit eens in de vier weken te doen. Staat jouw cactus in een sierpot? Giet dan het water dat achterblijft eruit. Geef ze ook af en toe een beetje speciale cactusmest, dat houdt ze het mooist!
 3. Je kunt deze makkelijke planten in de zomer ook buiten zetten. Het liefst onder een afdakje zodat ze door de regen niet teveel water krijgen
 4. Behalve makkelijk zijn cactussen en vetplanten ook heel decoratief. Denk aan meerdere soorten in een schaal of juist hele grote solitaire planten. Bekijk onze top 10 grote kamerplanten.

Makkelijke planten

Planten voor op kantoor

Je werkplek wordt een stuk gezelliger met een paar planten. Maar dat is nog niet alles! Meer groen op kantoor werkt ook prestatieverhogend en stressverlagend. Er hangt meer zuurstof in de lucht en mensen voelen zich prettiger in de buurt van planten. Zet vandaag nog een kantoorplant op je bureau of naast de printer en start je eigen kantoortuin!

Tips voor planten op de werkplek

 1. Oriënteer je op gemakkelijke planten. Dat zijn planten die weinig verzorging nodig hebben en droge lucht kunnen verdragen.
 2. Wijs één persoon aan als verzorger, zodat de plant niet onder teveel aandacht bezwijkt. Een keer per week met de gieter op bezoek is meestal voldoende.
 3. Bemest bloeiende planten eens per week, door vloeibare plantenvoeding in het gietwater of een tablet in de grond. Doe dat bij groene planten eens in de twee weken.
 4. Als je op een druk kantoor werkt, is hydrocultuur het overwegen waard. Hierbij groeit de plant in een pot met water en een batterij met kleikorrels. Deze voedingsbatterij hoeft maar twee keer per jaar vervangen te worden en water geef je via een vulpijp als het waterniveau beneden peil is.
 5. Houd rekening met de lichtinval van je werkruimte. Wij hebben de zonaanbidders en schaduwplanten al voor je gerangschikt in de winkel.

Kindvriendelijke planten

Planten en bloemen brengen leven in huis, net als kinderen. Die twee gaan niet altijd even goed samen. Een paar kleine weetjes en aanpassingen kunnen grote gevaren voorkomen.

Tips voor planten en kinderen

 1. Kinderen zijn beweeglijk en rennen graag door het huis. Zet grote potten en bakken vast zodat ze niet om kunnen vallen tijdens een potje tikkertje. Hou altijd een oogje in het zeil.
 2. Kinderen zijn nieuwsgierig. Als ze voorbij een nieuwe kleurrijke bloem kruipen, zullen ze die er waarschijnlijk af trekken voor nader onderzoek. Dat is natuurlijk best zonde, maar veel erger is het als kinderen bloemen of besjes in hun mond stoppen. Zet planten daarom op een onbereikbare plaats voor de kleintjes.
 3. Sommige planten en zaden zijn giftig, dus ongeschikt voor kinderrijke huishoudens. Bij twijfel kun je het beste even bij een van onze medewerkers informeren, voordat je die mooie kamerplant aanschaft!

Op zoek naar planten voor een specifieke plek? Lees meer over groen op elke plek in huis. Uiteraard staan onze medewerkers in de winkel voor je klaar om je te helpen bij het uitzoeken van de meest geschikte plant voor jou!

Reacties (5)
N
N. Bolduan
8 oktober 2017, 21:09
Nu weet ik alles over makkelijke planten, planten op kantoor en kindvriendelijke planten, maar. ..... wat zijn katvriendelijke (dus non- toxic) planten?
I
Intratuin
9 oktober 2017, 12:36
Er zijn een aantal soorten planten die kat-proof zijn. Onder andere veel vetplanten, cactussen, varens, palmen en orchideeën zijn niet giftig. Die kun je dus met een gerust hart in huis halen. Helaas moet je met veel planten oppassen omdat ze wel gevaarlijk zijn voor katten. Vooral planten met wit melksap zoals de Ficus en Euphorbia zijn giftig. De Dieffenbachia en verschillende soorten klimplanten zoals de Monstera en Philodendron zijn zeer ongeschikt als je een kat hebt. Succes met het uitzoeken van een katvriendelijke plant!
A
Anna
8 oktober 2017, 21:18
Doe liever honger lijden als leven zonder planten.
A
Annelies van den Bos
26 september 2018, 15:46
Ik heb een kamerplant bij jullie gekocht. \ ALDENIUM IS dit een vetplant
h
het inspiratieteam
26 september 2018, 15:52
Hi Annelies, bedoel je toevallig de Adenium? Dit is een woestijnroos en deze is half vetplant en half oleander. Veel plezier met je nieuwe aanwinst!
GEEF EEN REACTIE
Back to top