Laden..
Recept: gevuld Turks brood

Recept: gevuld Turks brood

In dit recept maak je een keer wat anders. Een met blauwe kaas, vijgen en peren gevuld Turksbrood is een twist op het klassieke stokbrood met kruidenboter.
  • Delen: Deel dit artikel:
1 minuten leestijd

Ingrediënten

  • 1 Turks brood
  • 2 verse rijpe peren
  • 4 verse vijgen of gedroogde vijgen
  • 200 gram blauwe kaas mild of pittig
  • 50 gram pecannoten
  • 2 eetlepels maple siroop of stroop

Benodigdheden

  • BBQ
  • snijplank
  • broodmes
  • schilmes
  • ronde ijzeren taartvorm

Werkwijze

  1. Bovenop het Turkse brood zitten ruitjes, zo is het brood gebakken. Snij langs de lijnen van de ruitjes, maar kijk uit, je wilt het brood niet doorsnijden maar insnijden! Het moet één brood blijven.
  2. Doe het brood in de ronde ijzeren taartvorm, zo kan je hem makkelijk oppakken en van de BBQ halen. Ook kan het brood minder snel verbranden en uit elkaar vallen.
  3. Schil de peer en snij deze in plakjes of wat grotere stukjes.
  4. Snij de vijg in vieren.
  5. Leg de stukjes of plakjes peer en de partjes vijgen in het Turkse brood waar je deze hebt ingesneden.
  6. Brokkel nu alle blauwe kaas over en bij de peren en vijgen.
  7. Breek of snij de pecannoten in stukjes en strooi deze over het hele brood heen.
  8. Giet nu de maple siroop over het hele brood heen naar smaak, het is best zoet dus kijk uit.
  9. Voor de smaak kan je altijd nog een beetje peper en zout toevoegen.
  10. Plaats nu de taartvorm met het brood erin voor zo’n 15 tot 20 minuten op de barbecue. Als alle kaas is gesmolten mag die eraf en kan je hem gelijk eten.

Tip: Eet dit Turkse brood ook met een frisse salade.

About author
Reacties (0)
GEEF EEN REACTIE
Back to top