Ben je op zoek naar inspiratie voor een gezonde snack? Probeer dan eens deze overheerlijke havermoutkoek! Ideaal voor onderweg of als lekkernij bij de koffie of thee om een herfstachtige dag perfect af te sluiten. Lees je mee?
2 minuten leestijd
Ingrediënten
Appels | 6 stuks |
Citroen | 1 stuk |
Havermout | 200 gram |
Bloem | 400 gram |
Witte bastard suiker | 300 gram |
Bakpoeder | 14 gram |
Roomboter | 350 gram |
Kaneel | 30 gram |
Braadslee | 31x24 cm |
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 170 graden
- Schil de appel en snijd deze in 4 parten. Verwijder het klokhuis en snij de parten in plakjes van ongeveer 1cm
- Smelt de boter in de pan en rasp hierin de citroenschil
- Meng de havermout, bloem, witte basterd suiker, bakpoeder en kaneel in een grote kom
- Meng de droge ingrediënten met de gesmolten boter
- Leg een stuk bakpapier in de braadslee en verdeel hierover de havermoutkoek. Druk de koek goed aan
- Bak de havermoutkoek in 45 minuten af en geniet!