Laden..
Top 10 schaduwmakers

Top 10 schaduwmakers

Voor iedere tuin is een geschikte parasol te vinden. Maar wist  je dat er nog veel meer manieren zijn om in de tuin schaduw te maken? Je kunt bijvoorbeeld ook een schaduwdoek of harmonicadoek gebruiken. En onder een natuurlijke schaduwmaker zoals een boom kun je ook heerlijk relaxen. De bladeren van de boom houden de warmte tegen en zorgen voor een koele plek in de tuin. Maar als je een balkon hebt is een boom natuurlijk wat lastiger. Om je een handje te helpen hebben wij daarom dé top 10 schaduwmakers voor je op een rij gezet. Zo vind je voor jouw tuin of balkon een perfecte parasol of schaduwdoek.

  • Delen: Deel dit artikel:
5 minuten leestijd
1

Intratuin parasol Trinidad

Parasol Trinidad is parasol die je makkelijk kunt kantelen, gemaakt van 220 grams waterafstotend polyester doek. Hij heeft 8 stalen ribben en beschermingsfactor 80+. Hij is er in wel 10 verschillende kleuren, dit is de kleur crème. Een neutrale kleur die in vrijwel iedere tuin past. Ook is hij er in diverse maten, van 2 tot zelfs 4 meter in diameter.

Merk: Intratuin
Vorm: Rond
Kleuren: 10
Kantelbaar: Ja
Afmetingen: 2 tot 4 meter
Beschermingsfactor: 80+

 

Intratuin parasol TrinidadIntratuin parasol Trinidad
2

Intratuin parasol Milano

Een zweefparasol zet je gemakkelijk over je lounge- of zithoek heen. Daardoor kun je alle schaduw die hij geeft optimaal benutten. Parasol Milano heeft een doorsnede van 3 meter, dus ook je tuintafel past er waarschijnlijk helemaal onder. Hij is er in 4 kleuren.

Merk: Intratuin
Vorm: Rond
Kleuren: 3
Kantelbaar: Ja
Afmetingen: 3 meter
Beschermingsfactor: 80+

 

Intratuin parasol MilanoIntratuin parasol Milano
3

Nesling schaduwdoek Coolfit

Een schaduwdoek kun je met behulp van het handige bevestigingssysteem makkelijk vastmaken aan bijvoorbeeld de schutting en de gevel. Dit schaduwdoek van Nesling heeft de vorm van een driehoek, maar is ook verkrijgbaar in het vierkant. Hij is in diverse maten vanaf 360 cm per zijde beschikbaar en in 6 kleuren. Daarbij is een schaduwdoek weerbestendig en eenvoudig te reinigen. Je kunt hem dus het hele seizoen rustig buiten laten hangen! 

Merk: Nesling
Vorm: Driehoek
Kleuren: 6
Afmetingen: Van 3,6 tot 5 meter

 

Nesling schaduwdoek CoolfitNesling schaduwdoek Coolfit
4

Intratuin parasol Haiti

Naast de gangbare grijze en beige kleuren zijn onze parasols ook verkrijgbaar in fijne pastelkleurtjes én felle kleuren. Parasol Haïti is er in 11 verschillende kleuren. Hij heeft 8 staaldraad ribben en het metalen frame zorgt voor een goede stabiliteit.

Merk: Intratuin
Vorm: Rond
Kleuren: 11
Kantelbaar: Ja
Afmetingen: 2 meter
Beschermingsfactor: 80+

 

Intratuin parasol HaitiIntratuin parasol Haiti
5

Intratuin parasol Napoli

Intratuin parasol Napoli is onze persoonlijke favoriet! Parasol Napoli heeft een 220 grams polyester doek en met beschermingsfactor 80. Zo kun je onbezorgd heerlijk in de schaduw zitten. Het houten frame geeft de parasol een rijke uitstraling en paraol Napoli is verkrijgbaar in 4 kleuren. Deze parasol heeft een doorsnede van 3 meter en is dus geschikt voor een middelgrote tot grote tuin.

Merk: Intratuin
Vorm: Rond
Kleuren: 4
Kantelbaar: Nee
Afmetingen: 3 meter
Beschermingsfactor: 80+

 

Intratuin parasol NapoliIntratuin parasol Napoli
6

Intratuin parasol Shanghai

Parasol Shanghai is een echte eye-catcher in je tuin. Omdat hij meer ribben heeft dan een traditionele parasol heeft hij net een andere look. Deze heeft de kleur taupe maar hij is er ook nog in 3 andere kleuren. Natuurlijk beschermt hij je ook voldoende tegen de zon. Het 220 grams polyester doek heeft namelijk beschermingsfactor 80. Als extraatje is deze parasol ook nog eenvoudig te kantelen met de zonneknik.

Merk: Intratuin
Vorm: Rond
Kleuren: 4
Kantelbaar: Ja
Afmetingen: 3 meter
Beschermingsfactor: 80+

 

Intratuin parasol ShanghaiIntratuin parasol Shanghai
7

Nesling harmonicadoek Coolfit

Dit harmonicadoek is gemaakt van een zeer sterk HTPE geknoopt materiaal. Het voordeel van een harmonicadoek is dat je hem makkelijk aan de kant kunt schuiven als je liever in het zonnetje wil zitten. Hij geeft 95% bescherming tegen schadelijke UV stralen en is 2,9 x 3 m groot. Er zitten katrollen en baleinen bij om hem te bevestigen.

Merk: Nesling
Vorm: Vierkant / rechthoek
Kleuren: 3
Afmetingen: 2,9 x 3 meter

 

Nesling harmonicadoek CoolfitNesling harmonicadoek Coolfit
8

Intratuin parasol Cadiz

Parasol Cadiz is een multifunctionele parasol met zonneknik. Door deze knik en zijn rechthoekige vorm (3 x 2 m) is hij ook zeer geschikt voor op een balkon. Hij heeft een 220 grams polyester doek met beschermingsfactor 80+. Parasol Cadiz is in 4 kleuren verkrijgbaar.

Merk: Intratuin
Vorm: Rechthoek
Kleuren: 4
Kantelbaar: Ja
Afmetingen: 3 x 2 meter
Beschermingsfactor: 80+

 

Intratuin parasol CadizIntratuin parasol Cadiz
9

Intratuin parasol Cuba

Parasol Cuba is een kleinere rechthoekige parasol van 210 x 140 cm. Hij heeft een 180 grams polyester doek met beschermingsfactor 80+. Parasol Cuba is in 8 kleuren verkrijgbaar.

Merk: Intratuin
Vorm: Rechthoek
Kleuren: 8
Kantelbaar: Nee
Afmetingen: 2,1 x 1,4 meter
Beschermingsfactor: 80+

 

Intratuin parasol CubaIntratuin parasol Cuba
10

Intratuin parasol Chios

Parasol Chios is een stijlvolle ronde parasol van 350 cm in doorsnee. Deze parasol is in 4 neutrale kleuren verkrijgbaar, waarvan de grijze variant het meest favoriet is. Deze parasol is tijdloos en past in elke tuin!

Merk: Intratuin
Vorm: Rond
Kleuren: 4
Kantelbaar: Nee
Afmetingen: 3,5 meter
Beschermingsfactor: 80+

 

Intratuin parasol ChiosIntratuin parasol Chios

Parasolvoet bij je parasol

Als je je parasol hebt gekozen wil je natuurlijk ook de juiste voet erbij! Er is een makkelijk manier om uit te rekenen hoe zwaar de parasolvoet moet zijn: het gewicht van de parasolvoet in kilogram = de diameter van de parasol in meters x 10. Bijvoorbeeld: een parasol met een diameter van 2,5 meter (250 centimeter) heeft een voet nodig van minstens 25 kilogram.

Parasolvoeten

Wil je meer hulp bij het kiezen van de juiste schaduwmaker in jouw tuin? Lees dan onze blog over het kiezen van de juiste schaduwmaker, daar vertellen we je alles over de afwegingen die je moet maken!

Reacties (0)
GEEF EEN REACTIE

Wil je iets laten bezorgen in Belgie?

Hier op Intratuin.nl bezorgen we alleen in Nederland

Back to top