Laden..
Een vetplant stekken? Ideeën met vetplant stekjes

Een vetplant stekken? Ideeën met vetplant stekjes

Heb je zelf vetplantjes? Dan heb je vast weleens gemerkt dat ze erg makkelijk te stekken zijn. Bij de meeste vetplanten is een stukje afbreken voldoende, hij wortelt vanzelf in water of natte aarde. Dit kan zo snel gaan, dat je wellicht niet meer weet wat je met al die stekjes moet! Je kunt heel leuke creaties maken van (vetplant) stekjes. We hebben aan paar ideeën voor je op een rijtje gezet.

  • Delen: Deel dit artikel:
5 minuten leestijd
1

Stek in glas

Plaats verschillende stekjes in transparante glazen theelichten óf kleine weckpotjes. Combineer dit met kleine steentjes, mos of andere kleine details uit de natuur. Strik om de potjes een touwtje van wol óf versier de glaasjes met washi tape. Zet meerdere glaasjes bij elkaar in een groepje; gewoon op tafel of op een mooi dienblad.

Vetplant stekjes in glasVetplant stekjes in glas
2

Stilleven

Met een stukje druivenhout, of een stukje gedroogd hout uit de tuin of uit het bos maak je een prachtig stilleven. Leg verschillende soorten en kleuren stekjes op het hout om de positie te bepalen. Ben je tevreden? Plak de stekjes dan met lijm vast aan het hout. Heb je een lijmpistool? Dan gaat het nog makkelijker. Leg het takje op een bordje, of gewoon op tafel. Wat kaarsjes eromheen en klaar!

Vetplant stekjes op houtVetplant stekjes op hout
3

Steengoed

Met sierstenen en verschillende stekjes haal je de natuur in huis! Plaats de stenen als eerste op een mooie schaal of in een dienblad. Leg de stekjes er omheen en erop. Wil je liever wat meer kleur? Kies dan voor een vrolijke schaal met gekleurde sierstenen.

Vetplant stekjes met stenenVetplant stekjes met stenen
4

Ieniemienie plantjes

De terracotta pot is terug van weggeweest! Door de oranje, rode kleur waan je je in zomerse sferen. De potten zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Voor de stekjes heb je de allerkleinste maat nodig. Plaats een stuk of zeven potjes met stekjes op één groot onderbord. Zo zet je de zomer gewoon op tafel!

Vetplant stekjes in terracottaVetplant stekjes in terracotta
Reacties (7)
T
Thea
12 februari 2018, 19:14
Leuke ideeën, zeker ook in zo'n fles waar je geen omkijken naar heb.
I
Ineke Koert
8 maart 2018, 17:06
Vind het heel apart en er heel gezellig uit zien, zou wel even willen weten of je de stekjes die je vastplakt eerst moeten wortelen of kun je ze er zo oplijmen met het lijmpistool. \ \ Met vriendelijke groet: \ Ineke koert-van Dop
h
het inspiratieteam
31 januari 2019, 11:42
Hoi Ineke, principe zou je ze er zo kunnen op lijmen!
m
maria
10 juli 2018, 22:02
Interessant van het stekken van planten.
G
G. Keukens
10 juli 2018, 22:24
Ik maak regelmatig nieuwe stekjes. Lukt bijna altijd. Ge en niet teveel water. Deze succulenten zijn ideale kamer planten. Zeker voor beginners !
C
Cora Meijer
11 juli 2018, 00:51
L.S. \ \ Kun je vetplanten ook in de tuin zetten? In de volle grond? Alvast bedankt voor jullie antwoord. \ \ Hartelijke groet, \ \ Cora Meijer
h
het inspiratieteam
11 juli 2018, 08:30
Hi Cora, in de zomer kunnen veel vetplanten buiten. In de winter is dat anders. De meeste vetplanten kunnen niet tegen vorst of kou onder de 7 graden. Er zijn wel soorten die het prima doen: Sedum en bijvoorbeeld de Sempervivum. Beide vetplanten maar kunnen tegen flinke vorst. Succes!
GEEF EEN REACTIE

Wil je iets laten bezorgen in Belgie?

Hier op Intratuin.nl bezorgen we alleen in Nederland

Back to top