Laden..
Vorst: Ber(rrr)eid je voor op vrieskou

Vorst: Ber(rrr)eid je voor op vrieskou

Je auto krabben voordat je wegrijdt, de vogels in je tuin een handje helpen en de slee alvast voor de dag halen... Als het gaat vriezen en sneeuwen moet je met meerdere dingen rekening houden, maar er is ook veel (sneeuw)pret te beleven! In deze blog zetten we meerdere tips op een rij zodat jij je kan voorbereiden op vorst.

  • Delen: Deel dit artikel:
5 minuten leestijd
1

Je auto en vorst

Een dikke laag ijs op je auto is nooit fijn als je snel weg wil. Zorg dat je voorbereid bent op vorst met een ijskrabber, ruitontdooier of anti-ijsdeken.

Ligt er een verse hoop met sneeuw voor de deur? Maak je oprit of voortuin sneeuwvrij met een sneeuwruimer. 

Zet jij ook altijd je auto op de handrem? Bij vorst kun je dit beter achterwege laten, anders kan je handrem vastvriezen. Je auto kun je het beste in je versnelling zetten. 

SneeuwruimersSneeuwruimers
2

Geef vogels een vetje tegen de kou

In de winter is het voor vogels lastig om voedsel te vinden. We kunnen de vogels een handje helpen door ze bij te voeren. Kies bijvoorbeeld voor vogelpindakaas, vetbollen of strooivoer. Lees alles over het voeren van vogels in de winter in onze blog!

Wil je vogels ook aan onderdak helpen? Kies dan voor een vogelhuisje in je tuin. 

Help de vogels een handje
In de winter hebben vogels veel energie nodig om hun lichaamstemperatuur op peil te houden.
3

Planten beschermen tegen vorst

Sommige tuinplanten kunnen slecht tegen de kou. Geef je planten een jasje en bescherm ze tegen vorst en sneeuw. Vooral de olijfboom, vijgenboom, Agapanthus, Camelia, Oleander en Trachycarpus zijn echte koukleumen.

Lees alles over het beschermen van je planten in onze blog

WinterhoesWinterhoes
4

Haal de warmte in huis

Maak het extra gezellig tijdens de winterse dagen en steek wat kaarsen aan. Ben jij een echte koukleum? Trek dan een heerlijke trui aan, pak een zachte plaid of kies voor een hand- of voetenwarmer

Zachte plaids
Krijg het nooit meer koud met een fluffy plaid.

Meer warmte in huis


6

Voor de echte snelheidsduivels

Is er sneeuw op komst? Zorg dat je voorbereid bent en haal de slee alvast uit de schuur of van zolder. Een slee van hout of van plastic: zolang je de heuvel af kan roetsjen is elke slee leuk!  

Slee in sneeuwSlee in sneeuw

Roetjsss! Van die heuvel af


7

Dieren en vorst

Heb je konijnen of kippen in je tuin? Ze kunnen gemakkelijk buiten blijven! Jonge, oude of zieke konijnen kunnen wel slechter tegen vrieskou, dus dan kun je ze het beste in de schuur of binnen zetten. 

Wil je iets laten bezorgen in Belgie?

Hier op Intratuin.nl bezorgen we alleen in Nederland

Back to top