Laden..

Intratuin Amsterdam

Intratuin Amsterdam

Openingstijden

Maandag: 10:00 - 17:00
Dinsdag: 10:00 - 17:00
Woensdag: 10:00 - 17:00
Donderdag: 10:00 - 17:00
Vrijdag: 10:00 - 17:00
Zaterdag: 10:00 - 17:00
Zondag: Gesloten

Extra openingstijden

De winkel is alleen geopend om jouw bestelling Click & Collect af te halen.  

 

 

 

 

Intratuin Amsterdam

Intratuin Amsterdam

Nobelweg 10
1097 AR Amsterdam
Noord-Holland

020-4622922

Plan je route

Faciliteiten

Faciliteiten

Inname VVV cadeaubon
Inname VVV cadeaubon
Rolstoelen aanwezig
Rolstoelen aanwezig
Toiletten
Toiletten
Horeca
Horeca
Gratis Wifi
Gratis Wifi
Invalidenparkeerplaats
Invalidenparkeerplaats
Oplaadpunt elektrische fiets
Oplaadpunt elektrische fiets
Met OV bereikbaar
Met OV bereikbaar
Nuttigen high tea
Nuttigen high tea
Wisselen gasflessen
Wisselen gasflessen
Inname Nationale Tuinbon
Inname Nationale Tuinbon
Wecycle bak
Wecycle bak
Verkoop graszoden
Verkoop graszoden
Bezorgservice
Bezorgservice
Invalidentoilet
Invalidentoilet
Aan de dis
Aan de dis
Store
Store
Leon
Bedrijfsleider Intratuin Amsterdam

Intratuin Amsterdam, ooit begonnen als plantenkwekerij Vliet en Wielinga op de plek van het huidige Amstel station, daarna verhuisd naar park Frankendael en uitgegroeid tot een begrip in Amsterdam-Oost. Intratuin Amsterdam is veel meer dan een tuincentrum. Je vindt bij ons de nieuwste trends, tips en inspiratie voor je huis, tuin, terras en dier, passend in het seizoen. Voor ieder wat wils. Trek gekregen in een lekkere lunch? Dat kan in ons gezellige tuincafé Eten in de proeftuin. Onze medewerkers staan 7 dagen in de week klaar om hun kennis met je te delen en je te voorzien van het juiste advies. Wij verwelkomen je graag bij Intratuin Amsterdam. Het tuincentrum binnen de ring!

Recent nieuws

Aanleg geveltuinen

Aanleg geveltuinen

Vergroen uw straat!

Uit steeds meer onderzoeken blijkt dat groen goed is voor onze gezondheid. De laatste jaren is er dan ook steeds meer behoefte aan het vergroenen van onze leefomgeving.                                                                In de stad  zien wij regelmatig dat buurtbewoners gezamenlijk een groenproject aanpakken door bijvoorbeeld grote plantenbakken neer te zetten in de straat of door een of meerdere geveltuintjes aan te leggen. Zo ook in Amsterdam aan de Polderweg. Daar is in een korte tijd de buurt mooi vergroend. Het meest recente project aldaar betrof de geveltuinen: enthousiaste bewoners hebben een subsidie-aanvraag bij de gemeente ingediend (de gemeente stimuleert namelijk de vergroening van de stad) en zijn aan de slag gegaan om de stroken langs de bebouwing plantklaar te maken. Twee plantdeskundigen van Intratuin hebben met en onder veel enthousiasme van de bewoners een zestal geveltuintjes aangeplant.  Zo helpen wij elkaar om de stad groener te maken en een aangenamere leefomgeving te scheppen.

Geveltuinen dragen bij aan de biodiversiteit. Insecten en vogels vinden er hun voedsel en schuilplaats. Daarnaast kan de bodem door de beplanting het regenwater na heftige regenbuien beter opvangen, als een soort spons. Het groen zorgt ook voor verkoeling in de stad bij extreme hitte, immers de beplanting houdt minder warmte vast dan beton en tegels. Ook het fijnstof wordt door het groen opgevangen en zorgt voor een schonere lucht.

Meer groen in de buurt brengt mensen bij elkaar. Het is een makkelijke manier om je buren te leren kennen. Misschien willen ze wel meehelpen?

Dit alles in ogenschouw, reden temeer om onze stad te vergroenen.              
Bent u ook geïnteresseerd? Wilt u samen met uw buren uw straat vergroenen? Laat de gemeente dan het zware werk doen waarna  Intratuin u graag helpt bij het uitkiezen van de beplanting. Samen maken we Amsterdam steeds groener!

Neonicotinoiden

Neonicotinoiden

Intratuin Amsterdam is een groen bedrijf. Wij werken met de natuur en zijn er sterk van afhankelijk. Wij willen dat onze klanten goede, gezonde en robuuste planten bij ons kunnen kopen. Dus geen steriele kasplantjes die stijf staan van de pesticiden en eenmaal thuis schrikken van de werkelijke natuur die ze omringt. 

Daarom streven we naar zo veel mogelijk biologisch, want dat is het beste voor de natuur. En levert de beste kwaliteit! Tegelijk zijn we een tuincentrum dat zoveel mogelijk tegemoet wil komen aan de wensen van alle klanten. We zijn daarvoor afhankelijk van wat kwekers aanbieden. We kopen al het biologisch aanbod dat binnen redelijke prijzen ligt. Soms is het aanbod te duur, dan wordt het niet verkocht en moeten we het weggooien. Dat willen we niet. En voor sommige planten is nog geen biologische variant beschikbaar. We zoeken in heel Europa! We zijn voortdurend in gesprek met onze leveranciers om ze te helpen om te schakelen naar biologische teelt.

Het is heel goed dat Frankrijk heeft besloten de vijf neonicotinoiden geheel te verbieden. Nederland, of Europa als geheel, is helaas nog niet zo ver. Intratuin Amsterdam wel! We hebben jaren geleden al besloten deze gifstoffen uit te faseren en deze zijn inmiddels niet meer bij ons te koop. Ook volgen we onderzoeken naar andere stoffen die mogelijk slecht zijn voor bijen, vlinder en het bodemleven. 

Help ons de teelt van kamer- en tuinplanten te vergroenen! We zijn daarvoor afhankelijk van klanten als jullie.

Bloemen

Bloemen

Nieuw in ons assortiment! Prachtige snijbloemen!

Losse bloemen, boeketten, rouw-  en bruidswerk. Voor al uw bloemen wensen bent u bij ons aan het goede adres!

Back to top