Laden..

Biologische Intratuin groentezaad pluksla (Lactuca sativa 'Bionda a Foglia Riccia')

2.59
Op voorraad
SKU
10229328
Op voorraad
8717263786290.jpg
Biologische Intratuin groentezaad pluksla (Lactuca sativa 'Bionda a Foglia Riccia')
2.59
  • Gratis bezorgd vanaf € 40, tot € 40 betaal je 3.35, afhalen in de winkel is gratis
  • Door drukte bij PostNL is de levertijd mogelijk langer meer info
  • Afhalen in de winkel vanaf 1-3 werkdagen meer info
  • Veilig betalen
Alles over de Biologische Intratuin groentezaad pluksla (Lactuca sativa 'Bionda a Foglia Riccia')

Herkomst
Sla ( Lactuca sativa) komt oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied en Klein Azië. Sla wordt sinds de 16e eeuw al in Nederland gekweekt, maar de Grieken en Romeinen aten dit ook al. De sla zoals wij die nu kennen in Europa komt waarschijnlijk van de Kompas-sla af, die nog steeds in het wild voorkomt in wegbermen en op braak liggende grond.

Kenmerken
Pluksla is een bekende slasoort in Nederland en heeft zacht en mals blad. Meestal wordt Pluksla rauw gegeten, maar verwerkt tot stamppot of soep is ook mogelijk. Het ras 'Bionda a Foglia Riccia' vormt geen vaste krop, maar blijft wat losser. Opvallend is het lichtgroene blad dat heel sterk gekruld is. Zaaien is mogelijk in februari-maart onder glas en vanaf maart-augustus buiten in de vollegrond in rijen met 30 cm afstand. Na opkomst hoeven de planten niet sterk te worden uitgedund, aangezien ze als Pluksla worden geoogst en geen volle krop hoeven te vormen. De oogst is 6-8 weken na het zaaien.

Als je elke week verse sla wilt oogsten, zaai dan regelmatig en niet teveel in één keer.

Verzorging
Slazaden kiemen het beste bij een lage temperatuur van 10-18 graden Celsius en hebben tevens licht nodig, dus dek het zaad maar heel licht af met wat zand. Het kan 1-2 weken duren voordat de zaden zijn ontkiemd. Wanneer de zaailingen worden verplant is het belangrijk de wortels niet te beschadigen en de grond vochtig te houden, om groeistagnatie te voorkomen. De beste resultaten zijn op losse, humusrijke bodem. Zet geen peterselie of selderij in de buurt, want dat gaat niet goed samen met sla. Sla kan in de felle zon verbranden, en hoge temperaturen zorgen voor doorschieten, kies daarom liever voor een plaats in lichte schaduw.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties
Specificaties
MerkIntratuin
VorstbestendigNiet vorstbestendig
Gewicht (kg)0,0005
EAN8717263786290
Serieintratuin biologisch
Hoogte (cm)15,24
Afmetingen (cm)10,5 x 0,05 x 15,24
Materiaal eigenschapBiologisch
BladkleurLichtgroen
StandplaatsHalfschaduw
Plantdiepte (cm)0,1
Plantafstand (cm)3
GroenblijvendNiet groenblijvend
Aantal (per m²)>15
PlantsoortEenjarig
Planttijdfebruari-maart-april-mei-juni-juli-augustus
GeurZonder geur
Lengte (cm)10,5
GiftigNiet giftig
Extra informatiegooi na gebruik de papieren verpakking bij het oud papier/karton
ConsumptieEetbaar
Typegroentezaad
BloeiendNiet bloeiend
Maximale groeihoogte (cm)20
OogsttijdApril, Mei, Juni, Juli, Augustus, September, Oktober
Breedte (cm)0,05
BijzonderhedenDeze biologisch geteelde zaden zijn gecertificeerd door de stichting SKAL. Je kunt deze producten herkennen aan het Biologische keurmerk logo en aan de termen 'Bio' of 'Organic'.
Geschikt voorBuiten
Water gevenRegelmatig
Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overBiologische Intratuin groentezaad pluksla (Lactuca sativa 'Bionda a Foglia Riccia')

We zijn blij dat je een review wilt schrijven. Je helpt zo anderen bij het maken van hun keuze. Als je vragen hebt over een product of bestelling kunnen we je beter helpen bij de klantenservice.

Waardering

Van GROENTJE NAAR GROENE VINGERS

Gratis online kamerplantencursus

 

Wil jij graag de natuur in huis halen, maar heb je geen verstand van planten? 
Volg dan onze gratis online plantencursus en je bent al snel geen groentje meer. Na het succes van deel 1, is de cursus uitgebreid met 4 nieuwe lessen. Doe je mee?

 

  

Back to top