Laden..

Intratuin bloembollen Tulp (Tulipa 'Prinses Irene') 10 stuks

Waardering:
0% of 100
0
Merk: Intratuin
Serie: intratuin
4.99
Niet op voorraad
SKU
1348840
Niet beschikbaar Dit product is momenteel niet beschikbaar. Het zal op een ander moment in het jaar weer beschikbaar zijn.

Beschrijving

Herkomst
Tulpen komen oorspronkelijk uit Turkije, waar ze in het wild groeien in de bergen. Maar ook in Noord-Afrika, het noordwesten van China en in Zuid-Europa groeien ze van nature. In de 16e eeuw werden ze ingevoerd in Nederland, waar ze heel populair werden en zelfs de Tulpomanie veroorzaakten. Tijdens die periode werden er tulpenbollen voor woekerprijzen verhandeld, totdat dit ineens instortte en velen failliet gingen.

Kenmerken
Deze prachtige tulpen kun je in het najaar in de tuin planten, waardoor ze in het voorjaar veel kleur geven. Ook in bloempotten zijn de tulpen een echte aanwinst. Ze zijn geschikt als snijbloemen en ideaal voor een zelfgemaakt bloemstuk, vanwege de stevige stelen. De bekende en betrouwbare selectie 'Prinses Irene' is grootbloemig en oranje van kleur, met een donkerpaarse tekening. De bloei is in april-mei en de hoogte wordt dan 35-45 cm. Plant ze in groepen voor een mooi effect. Het is belangrijk dat de grond goed gedraineerd is, in zware klei kan wat grit en grof zand worden gemengd.

De naam verwijst naar een wapen dat soldaten in de 17e eeuw droegen: de Fusil, een musket met een vuursteen, wellicht vanwege de vurige rode kleur van deze tulp.

Verzorging
Tulpenbollen kun je planten in de periode september tot en met december. Plant ze met de punt naar boven op een diepte die 3 maal de hoogte van de bol is. Houd tussen de bollen 8-12 cm ruimte, zodat er ruimte is voor het vormen van broedbollen. Hiermee vermeerderd de bol zich vanzelf. Knip na de bloei de uitgebloeide bloemen af, zodat er geen zaden gevormd worden. Het afstervende blad zorgt dat er voedingstoffen worden opgeslagen in de bollen, om ze het volgende jaar weer te laten bloeien. De bladeren kunnen worden afgeknipt als ze verdord zijn. De tulpenbollen kunnen nu gerooid worden en droog en donker worden opgeslagen tot het najaar. Maar ze kunnen ook gewoon in de grond blijven zitten. Een nieuwe trend is om verschillende kleuren met elkaar te mengen, voor een natuurlijk effect.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties

Specificaties
Merk Intratuin
Serie intratuin
Verpakkingsinhoud (stuks) 10
Gewicht (kg) 0,25
Plantennaam Tulp
Planttijd September tot december
Latijnse plantennaam Tulipa 'Prinses Irene'
Maximale groeihoogte (cm) 35 cm
Bladkleur Groen
Giftig Wel giftig
Bloeikleur Oranje
Bloeiperiode April, Mei
Geur Zonder geur
Plantsoort Eenjarig
Bloeikleur volgens kweker oranje/rood
Tips bij het planten Maak eerst de aarde goed los. Maak vervolgens een plantgat, dat circa 3x zo diep is als de hoogte van de bol. Plant de bollen met de punten naar boven en de wortels naar beneden. Bedek met aarde. De beste tijd om te planten is van september tot december v
Standplaats Zon, Halfschaduw
Plantdiepte (cm) 10 cm
Plantafstand (cm) 12 cm
EAN 8717263341437
Type Bloembollen najaar
Verpakkingsgewicht (kg) 0,25

Reviews

Schrijf uw eigen review

Dit product heeft nog geen reviews.

Schrijf een review

Deel jouw intratuin aankoop

Heb je jouw nieuwe spullen en planten thuis een mooie plek gegeven? Deel dan een foto van jouw huis of tuin op Instagram met #intratuin of @intratuin_nederland

Wil je iets laten bezorgen in Belgie?

Hier op Intratuin.nl bezorgen we alleen in Nederland

Back to top
Reviews over:
Intratuin bloembollen Tulp (Tulipa 'Prinses Irene')  10 stuks
Intratuin bloembollen Tulp (Tulipa 'Prinses Irene') 10 stuks
4.99