Laden..
2.89
Alleen beschikbaar in de winkel
SKU
1348917
Dit product is niet online verkrijgbaar. Informeer bij jouw Intratuin vestiging.
Alles over de Ixia gemengd 20 stuks

Herkomst
De Ixia komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika. Er zijn ongeveer 50 verschillende soorten door kruisingen ontstaan, die variëren in bloemkleur en -vorm.

Kenmerken
Deze Ixia's kunnen zowel in het voorjaar als het najaar worden geplant, want de bloei is in de zomer. Het zijn heel fijne bloemen met lang, dun blad, die soms wat steun nodig hebben. Aan de dunne bloemstengels zit een groot aantal stervormige bloemen, die 's nachts sluiten en ook bij bewolkt weer gesloten blijven. De hoogte is 30-40 cm tijdens de bloei die ongeveer 3 weken duurt. De bloemen ruiken lekker en trekken daarmee vlinders aan. Zet de bollen in een groep bij elkaar, zodat de kleuren goed tot hun recht komen. Het tweede jaar is de bloei vaak al een stuk minder, zodat het tot een kortlevende bloembol gerekend kan worden. Deze bollen houden niet van natte grond en moeten bij vorst afgedekt worden.

Verzorging
Plant de kleine bollen met de punt naar boven op een diepte die 2-3 maal zo groot is als de hoogte van de bol. Laat de grond verder met rust en schoffel niet, want daarmee kun je de jonge uitlopers afsnijden. Het beste is om de bollen in het voorjaar te planten, wanneer er geen kans op strenge vorst meer is en ze in de herfst weer op te graven om de bollen vorstvrij te laten overwinteren.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties
Specificaties
MerkIntratuin
Inhoud20 stuks
Gewicht (kg)0,1
EAN8717263342229
Serieintratuin
Geurzonder geur
Bloeikleurrood, wit
Maximale groeihoogte (cm)45 cm
PlanttijdSeptember tot december
Tips bij het plantenMaak eerst de aarde goed los. Maak vervolgens een plantgat, dat circa 3x zo diep is als de hoogte van de bol. Plant de bollen met de punten naar boven en de wortels naar beneden. Bedek met aarde. De beste tijd om te planten is van september tot december v
Bloeikleur volgens kwekerwit/rood
Plantsoorteenjarig
Bloeiperiodeaugustus, juli, juni
Plantdiepte (cm)7 cm
Plantafstand (cm)10 cm
Standplaatshalfschaduw, zon
Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overIxia gemengd 20 stuks
Waardering

Van GROENTJE NAAR GROENE VINGERS

Gratis online kamerplantencursus

 

Wil jij graag de natuur in huis halen, maar heb je geen verstand van planten? 
Volg dan onze gratis online plantencursus en je bent al snel geen groentje meer. Na het succes van deel 1, is de cursus uitgebreid met 4 nieuwe lessen. Doe je mee?

 

  

Back to top