Laden..

Strelitzia

De Strelitzia of Paradijsvogelplant (Paradijsvogelbloem) is een groene kamerplant, maar deze kamerplant kan ook bloeien! De bloemen lijken qua vorm en kleuren op de paradijsvogel, vandaar zijn naam. De Strelitzia Reginea kan wel een jaar aaneen bloeien, maar de Strelitzia Nicolai bloeit enkel in zijn natuurlijk leefomgeving en dus niet in de huiskamer.

1-24van26producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

1-24van26producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
De Strelitzia is een prachtige plant, waarbij de bladeren elk op hun eigen steel groeien. Als kamerplant zijn enkel de Strelitizia Nicolai en Strelitzia Reginea geschikt. De andere soorten groeien alleen in de natuur.

Herkomst & kenmerken

Deze kamerplanten komen van oorsrpong uit Zuid-Afrika en daardoor houdt deze plant erg van licht, maar ook van veel water!

Hoe verzorg je de Paradijsvogelplant voor binnen?

Ontdoe de plant regelmatig van het stof van zijn bladeren, zodat de plant zoveel mogelijk licht kan opnemen.

Water geven

De Strelitizia heeft een flinke scheut water nodig, geef deze eens per week. Na de week moet de grond dan net weer droog zijn. In de winter is iets minder water nodig dan in de zomer, maar nog steeds eens per week.

Voeding

De Strelitzia kan met name in de lente wel extra plantenvoeding gebruiken, volg hierbij de aanwijzingen op de verpakking.

Verpotten

Of verpotten nodig is, hangt af van hoe snel de plant groeit. Gemiddeld kun je zeggen dat de Strelitzia eens in de 2 jaar een grotere pot nodig heeft.

Wat is de beste standplaats?

De Strelitizia heeft veel licht nodig, dus plaats hem het liefst in de vensterbank op het zuiden. Als de Paradijsvogelplant te weinig licht krijgt, dan zal hij slecht groeien en kunnen de bladeren lelijk worden. In de winter is het aan te raden om de plant op een koelere plek, bijvoorbeeld in de slaapkamer, neer te zetten. Bij de Strelitzia Reginae kan dit voor extra bloei gaan zorgen!

Is de Strelitzia kamerplant giftig?

De bladeren van de Strelitzia zijn licht giftig, dus kijk uit met huisdieren en kinderen en raadpleeg altijd een arts of dierenarts indien van de plant is gegeten.

Nu weet je alles over de Strelitzia

Een palm steelt de show in iedere huiskamer. Hij heeft er geen problemen mee om in de schaduw te staan, maar wil wel graag constant in vochtige grond. Maakt hij weinig nieuw blad? Dan moet hij toch wat dichter bij het raam.
Back to top