Laden..

Klimop (Hedera helix 'Woerner') D 120 x 20 H 180 cm

179.-
Alleen beschikbaar in de winkel
SKU
470832

Dit product is niet online verkrijgbaar. Informeer bij jouw Intratuin vestiging.
Alles over de Klimop (Hedera helix 'Woerner') D 120 x 20 H 180 cm

Herkomst
De Klimop (Hedera) is inheems in Europa, Noord-Afrika en Azië.

Kenmerken
De Klimop kom je overal tegen, binnenhuis en buitenhuis. Het is een groenblijvende klimmer, die je ideaal kan combineren of solitair kan toepassen. Door hem buiten toe te passen als bijvoorbeeld haagbeplanting heb je ook nog eens een natuurlijke luchtzuiveraar staan. De Hedera is namelijk een kei in het opvangen van vuile lucht en het vasthouden van rondvliegende stofdeeltjes.

Is hij uitgegroeid? Dan zie je hem veranderen, in de uiteinde komt bloei en daarna besvorming, de Hedera zal ook niet verder groeien dan.

Verzorging
Klimop groeit bijna overal en vermeerdert zich erg makkelijk, dit is zeker iets om rekening mee te houden. Hij heeft geen extra hulp nodig om te klimmen tegen een schutting, maar dat is sowieso niet nodig met deze kant-en-klare haag. 

Ze zijn winterhard en blijven altijd groen, hierdoor zijn ze ook geliefd bij vogels, ideale plekken om nestjes in te maken en je te verstoppen. Ze hebben ook zeker heen hoogtevrees, afhankelijk van de soort groeit hij zo'n 10 tot 15 meter. Zijn voorkeur gaat uit naar een schaduwrijke plek, maar ook zon of halfschaduw kan hij prima verdragen. Als je de Hedera te groot vindt worden kun je hem gewoon snoeien, de beste tijd hiervoor is half juni en begin september.

Plaatsen van de haag

 • Voor het realiseren van een rechte haag, trekt men een draad van begin- naar hoekof eindpunt van de haag. I.p.v. een draad kan ook gebruik worden gemaakt van een laser meetinstrument.
 • Markeer de plaats waar de palen komen en plaats deze op een afstand van 130 – 132 cm van elkaar (hart tot hart paal).
 • Plaats de palen zo, dat de bovenkant van de paal op gelijke hoogte is met de haagelementen. LET OP: palen loodrecht en uitgelijnd plaatsen!
 • Graaf nu een sleuf van 40 cm breed en 40 cm diep.
 • Maak de aarde op de bodem van de sleuf los en bewater de sleuf voor aanplant van de haagelementen.
 • Vul de gegraven sleuf met compost en/of bemeste tuinaarde zodat deze een diepte krijgt van ca. 20 cm. Druk deze aarde enigszins aan zodat de grond straks niet verder onder de haag kan zakken.
 • Plaats nu de Kant-en-Klare haag in de sleuf en let erop dat de bovenkant van de biologisch afbreekbare kokospot net onder het maaiveld gehouden dient te worden. Er mogen geen kokosvezels zichtbaar zijn.
 • Schroef de bevestigingsbeugels op de palen en hang de haagelementen in de uitsparingen in de beugels. De haagelementen van 180 cm worden 25 cm onder de bovenkant (op de een na hoogste horizontale draad) en in het midden, aan beide zijden vastgemaakt met de beugels.
 • Monteer de beugel zo, dat de bovenste beugel van onder tegen het raster geschoven wordt en de onderste beugel van boven tegen het raster. Zo wordt de haag in beide richtingen goed gezekerd. Zorg ervoor dat er geen scheuten van de haag ingeklemd raken!
 • Vul de rest van het plantgat rondom de kokospot (wortelkluit) op met de aarde uit de sleuf, gemengd met compost of tuinaarde.
 • Druk de grond rondom stevig aan zodat de haag contact maakt met de aarde.
 • Rijkelijk aanwateren na installatie.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties
Specificaties
PlaatsingVolle grond
PlantennaamKlimop
Latijnse plantennaamHedera helix 'Woerner'
Grondsoorthumusrijke goed doorlatende grond
Extra informatieDeze plant is met zorg geselecteerd door de groenspecialisten van Intratuin.
GroenblijvendGroenblijvend
Aantrekkelijk voorVogels
GroeiwijzeKlim, Haag
ConsumptieNiet eetbaar
beschikbaarheidJaarrond
BladkleurDonkergroen
StandplaatsZon, Halfschaduw
Plantdiepte (cm)40
Bladkleur volgens kwekerDonker groen
Maximale groeihoogte (cm)190-200
PlantsoortOverblijvend
Planthoogte bij aankoop (cm)180
Planttijdjaarrond, behalve bij vorst
Potmaat (cm)120 x 20
EAN8717263046240
VorstbestendigGoed
Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overKlimop (Hedera helix 'Woerner') D 120 x 20 H 180 cm

We zijn blij dat je een review wilt schrijven. Je helpt zo anderen bij het maken van hun keuze. Als je vragen hebt over een product of bestelling kunnen we je beter helpen bij de klantenservice.

Waardering

Van GROENTJE NAAR GROENE VINGERS

Gratis online kamerplantencursus

 

Wil jij graag de natuur in huis halen, maar heb je geen verstand van planten? 
Volg dan onze gratis online plantencursus en je bent al snel geen groentje meer. Na het succes van deel 1, is de cursus uitgebreid met 4 nieuwe lessen. Doe je mee?

 

  

Back to top