Laden..

Klimroos (Rosa (K) 'Paul's Scarlet Climber') D 23 H 210 cm

Waardering:
100% of 100
5
Merk: Intratuin
24.99
Niet op voorraad
SKU
10332362

Beschrijving

Herkomst
De roos heeft al honderden jaren de naam van weelde en rijkdom. Oorspronkelijk komt de roos uit het noordelijke deel van de wereld. Ze komen voor van Noorwegen tot Noord-Afrika en van Canada tot Mexico. De eerste rozen werden gebruikt in tuinen in China rond 1250. Daar werden rozen ook veel gekruist, waardoor er vele nieuwe soorten rozen zijn gemaakt.

Kenmerken
Rozen worden met verschillende doelen geweekt en daar zit de grootste scheidslijn tussen rozensoorten. Rozen worden gekweekt als snijbloem voor in een vaas of juist als rozenstruik voor in de tuin: als tuinroos. De soorten die worden gebruikt om snijbloemen te kweken hebben lange opgaande stelen: handig voor in een vaas. De tuinrozen zijn gekweekt met goede wortels en met een langere bloeitijd. Dit is een de bekende klimroos. Het bloeit roze-rood en geurt zacht.

Rond de roos hangt al eeuwen een grote symboliek. Deze kan verschillen per cultuur en is door de jaren heen wel wat veranderd. Denk hierbij aan de rozenkrans waar mee wordt gebeden of de kleur van de roos die symbool staat voor maagdelijkheid (witte roos, voor de liefde (rode roos) en jaloezie of ontrouw (gele roos).

Verzorging
De roos is niet alleen vanwege haar uiterlijk de koningin onder de heesters. Ze is best wel kieskeurig en stelt wat eisen! Rozen staan graag op een plek met wat wind, veel zon en goede voedingsrijke grond. Het liefst staat een roos niet in hele natte grond, maar de roos mag zeker ook niet te droog staan. Als de grond te droog is zal ze kleiner blijven. Gelukkig zijn het sterke planten die de meeste omstandigheden wel overleven. Wil je het rozen helemaal naar hun zin maken? Plant een roos dan in losgemaakte kleigrond. Daar is ze gek op! Nu nog lekker veel zon en ze zal je belonen met prachtige bloemen.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties

Specificaties
Merk Intratuin
Plantennaam Klimroos
Latijnse plantennaam Rosa (K) 'Paul's Scarlet Climber'
Plantsoort Overblijvend
Potmaat (cm) 23
Planthoogte bij aankoop (cm) 210
Bladkleur Groen
Standplaats Zon
Giftig Niet giftig
Bloeiend Wel bloeiend
Water geven uitleg goed watergeven bij het aanplanten, hierna alleen watergeven bij langdurige droogte of warmte
Bloeikleur Rood
Bloeiperiode Lente, Zomer, Herfst
Consumptie Niet eetbaar
Vorstbestendig Wel vorstbestendig
Groenblijvend Niet groenblijvend
EAN 8714339327555

Reviews

Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overKlimroos (Rosa (K) 'Paul's Scarlet Climber') D 23 H 210 cm

We zijn blij dat je een review wilt schrijven. Je helpt zo anderen bij het maken van hun keuze. Als je vragen hebt over een product of bestelling kunnen we je beter helpen bij de klantenservice.

Waardering
Reviewbeleid
5
van de 5
Beoordelingen op basis van 1 Reviews
schrijf een beoordeling
1
0
0
0
0
Klantenreviews
  1. Beautiful and healthy
    Rating
    100%
    I bought this rose for my half day shadowed garden, it became one of the first bloomers, a beautiful bright pinkish red color. Although i plated it into a 50lt pot, wit regular liquid bio fertilizer it is thriving

    - | Gekocht bij Intratuin Cruquius

Deze vind jij vast ook interessant!

Deel jouw intratuin aankoop

Heb je jouw nieuwe spullen en planten thuis een mooie plek gegeven? Deel dan een foto van jouw huis of tuin op Instagram met #intratuin of @intratuin_nederland

Back to top