Laden..

Krul-Pitrus (Juncus effusus 'Spiralis') D 9 H 30 cm

Waardering:
100% of 100
5
Merk: Intratuin
2.99
Niet op voorraad
SKU
430255

Alles over de Krul-Pitrus (Juncus effusus 'Spiralis') D 9 H 30 cm

Herkomst
De gewone Pitrus met rechte bladeren is een inheemse plant in Nederland die voorkomt in vochtige weilanden, natte bossen, langs plassen en sloten en voorkeur heeft voor zure, voedselrijke grond. Krulpitrus is een variant hiervan.

Kenmerken
Het merg in het blad van deze Rus-soort werd in vroegere dagen gebruikt als lampenpit, vandaar de Nederlandse naam Pitrus. Ze bloeit met onopvallende groenbruine aren van juni tot september. Knip die weg als ze uitgebloeid zijn zodat de plant zich niet uitzaait. Bij deze selectie zijn alle bladsprieten decoratief gekruld. Deze Pitrus staat graag in de zon of lichte schaduw in vochtige grond. Geschikt hiervoor zijn het moerasgedeelte van de vijver of een vochtige oever. Ook in een kuip of kleine vijver is het een opvallende verschijning.

De groene bladeren hebben de vorm van een spiraal of kurkentrekker. Bijzonder is dat de wortels ook in zuurstofarme grond kunnen groeien.

Verzorging
Vermeerdering van deze siergrassoort is mogelijk door de plant zich te laten uitzaaien of de wortelkluit te delen. Verder is het een onderhoudsarme plant, waar alleen af en toe wat geel of bruin blad kan worden afgeknipt. In de winter sterft het bijzondere blad af, maar als dit in de lente wordt afgeknipt, dan wordt al snel nieuw blad gevormd.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties

Specificaties
Merk Intratuin
Plantennaam Krul-Pitrus
Latijnse plantennaam Juncus Effusus 'Spiralis'
Potmaat (cm) 9
Planthoogte bij aankoop (cm) 30
Bladkleur Groen
Standplaats Halfschaduw, Zon
Plaatsing Water
Giftig Niet giftig
Plantdiepte (cm) 0 tot -15 cm onder water
Tips bij het planten Oever/Moerasplanten kunnen zowel om de oever als net in het water staan. Verwijder de pot en zet de plant in een plantgat aan de oever. Als moerasplant rechtstreeks in de vijveraarde in de rand van de vijver of in het substraat. Deze planten kunnen tevens met één of meerdere exemplaren in een vijvermand worden gezet. Gebruik hiervoor Intratuin Vijveraarde.
Consumptie Niet eetbaar
EAN 8713469104951

Reviews

Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overKrul-Pitrus (Juncus effusus 'Spiralis') D 9 H 30 cm

We zijn blij dat je een review wilt schrijven. Je helpt zo anderen bij het maken van hun keuze. Als je vragen hebt over een product of bestelling kunnen we je beter helpen bij de klantenservice.

Waardering
Reviewbeleid
5
van de 5
Beoordelingen op basis van 1 Reviews
schrijf een beoordeling
1
0
0
0
0
Klantenreviews
  1. Prachtig
    Rating
    100%
    Prachtige plant, overtreft mijn verwachtingen, ik geniet ervan op mijn terras!

    -

Deze vind jij vast ook interessant!

Deel jouw intratuin aankoop

Heb je jouw nieuwe spullen en planten thuis een mooie plek gegeven? Deel dan een foto van jouw huis of tuin op Instagram met #intratuin of @intratuin_nederland

Back to top