Laden..

Mixmand 3 Soorten Waterplanten (Vinca Major Marie)

Waardering:
0% of 100
0
Merk: Intratuin
15.99
Niet op voorraad
SKU
675443

Alles over de Mixmand 3 Soorten Waterplanten (Vinca Major Marie)

Herkomst
Deze combinatie van waterplanten bestaat uit inheemse soorten, maar ook uit waterplanten die van nature in warmere streken groeien. Hierdoor zijn ze niet allemaal even winterhard.

Kenmerken
Met deze mix aan prachtige waterplanten ben je in één keer klaar. Plaats de mand in de vijver of bijvoorbeeld in een waterdichte schaal of grote pot op het terras en je hebt in een mum van tijd je eigen mini vijver! Bij een aantal van deze planten sterft in de winter het blad af, maar in het voorjaar loopt dit weer uit. In deze vijvermand staan waterplanten, die op verschillende tijden van het jaar bloeien en verschillende bladvormen en -kleuren hebben. Hierdoor ontstaat een decoratief geheel, dat een groot deel van het jaar sierwaarde heeft. Ook een kleine vijver of kuip zorgt al voor meer biodiversiteit in de tuin. Er komen padden, kikkers, salamander en libellen op af, zodat er meer te genieten is van de natuur dicht bij huis.

Let op: in heel koude winters is het goed om de planten te beschermen tegen vorst.

Verzorging
Kleine vijvers en kuipen die minder dan 40 cm diep zijn kunnen in de winter geheel bevroren raken, waardoor de planten mogelijk afsterven. Zet kuipen/ waterschalen daarom even binnen op een vorstvrije plaats of leg er vliesdoek overheen. In het voorjaar kunnen de bruine bladresten worden afgeknipt, zodat de waterplanten weer fris jong blad kunnen krijgen. Als de vijvermand te vol groeit met waterplanten, dan kunnen deze eruit gehaald worden en gedeeld. Zet alleen een paar gezonde delen van ieder soort terug in de vijvermand en doe er verse vijvergrond bij. Zo voorkom je dat alleen de sterkste plant overblijft en de andere soorten worden verstikt.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties

Specificaties
Merk Intratuin
Plantennaam Mix waterplanten
Latijnse plantennaam Vinca Major Marie
Bladkleur Groen
Standplaats Halfschaduw, Zon
Giftig Wel giftig
Bloeiperiode Mei, Juni, Juli
Plantdiepte (cm) -40 cm onder water
Consumptie Niet eetbaar
EAN 8718226850232

Reviews

Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overMixmand 3 Soorten Waterplanten (Vinca Major Marie)

We zijn blij dat je een review wilt schrijven. Je helpt zo anderen bij het maken van hun keuze. Als je vragen hebt over een product of bestelling kunnen we je beter helpen bij de klantenservice.

Waardering
Reviewbeleid

Deze vind jij vast ook interessant!

Deel jouw intratuin aankoop

Heb je jouw nieuwe spullen en planten thuis een mooie plek gegeven? Deel dan een foto van jouw huis of tuin op Instagram met #intratuin of @intratuin_nederland

Back to top