Laden..

Moeras Aronskelk (Zantedeschia aethiopica) D 18 H 30 cm

11.99
Alleen beschikbaar in de winkel
SKU
429905

Dit product is niet online verkrijgbaar. Informeer bij jouw Intratuin vestiging.
Alles over de Moeras Aronskelk (Zantedeschia aethiopica) D 18 H 30 cm

Herkomst
Deze Zuid-Afrikaanse plant is vernoemd naar de Duitse botanicus G. Zantedeschi. Al vanaf 1687 wordt deze vorstgevoelige plant in Nederland gekweekt en werd ook een periode Calla genoemd, wat Grieks is voor mooi.

Kenmerken
Deze grootbladige plant heeft een wortelstok. In de winter sterft het blad bovengronds af en blijft de wortelstok over, die in het voorjaar weer uitloopt. Het beste kan deze vorstgevoelige plant echter overwinteren in een kas, aangezien de vlezige wortels ook niet van teveel vocht houden. Tijdens een zachte winter kan de plant buiten blijven, mits de grond goed gedraineerd is en er tijdens koude periodes bijvoorbeeld een laag droog blad en takken overheen gelegd wordt of vliesdoek. Van juni t/m september verschijnen de witte bloemkelken met een witte kolf, waarop de echte, zeer kleine bloemen zitten.

De Oude Grieken associeerden de Zantedeschia met geluk, omdat de bloem lijkt op een glas (kelk) waarmee geproost kan worden.

Verzorging
Geef tijdens de groei en bloei regelmatig water met wat vloeibare mest. Deze Witte Aronskelk staat liever wat droger dan te nat. Door uitgebloeide bloemen te verwijderen bloeit de plant langer door. De plant kan worden vermeerderd door de wortelstuk in stukken te snijden met op ieder stuk minimaal 1 oog (knop). Deze stukken kunnen in een pot met grond worden opgekweekt en hebben spaarzaam water nodig. Zodra er blad boven de grond komt mag wat meer water worden gegeven en af en toe vloeibare mest. Een plant die goed groeit en zich heeft uitgebreid tot een flinke pol, kan worden gedeeld en in voedzame aarde worden uitgeplant. De bloemen zijn ook geschikt als snijbloem.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties
Specificaties
MerkIntratuin
PlaatsingWater
EAN8712044890227
Latijnse plantennaamZantedeschia aethiopica
PlantennaamMoeras Aronskelk
Planthoogte bij aankoop (cm)30
Potmaat (cm)18
ConsumptieNiet eetbaar
BloeiperiodeAugustus, Juli, Juni
Tips bij het plantenOever/Moerasplanten kunnen zowel om de oever als net in het water staan. Verwijder de pot en zet de plant in een plantgat aan de oever. Als moerasplant rechtstreeks in de vijveraarde in de rand van de vijver of in het substraat. Deze planten kunnen tevens met één of meerdere exemplaren in een vijvermand worden gezet. Gebruik hiervoor Intratuin Vijveraarde.
StandplaatsHalfschaduw, Zon
Plantdiepte (cm)0 tot -15 cm onder water
Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overMoeras Aronskelk (Zantedeschia aethiopica) D 18 H 30 cm

We zijn blij dat je een review wilt schrijven. Je helpt zo anderen bij het maken van hun keuze. Als je vragen hebt over een product of bestelling kunnen we je beter helpen bij de klantenservice.

Waardering

Van GROENTJE NAAR GROENE VINGERS

Gratis online kamerplantencursus

 

Wil jij graag de natuur in huis halen, maar heb je geen verstand van planten? 
Volg dan onze gratis online plantencursus en je bent al snel geen groentje meer. Na het succes van deel 1, is de cursus uitgebreid met 4 nieuwe lessen. Doe je mee?

 

  

Back to top