Laden..

Moerashertshooi (Hypericum elodes) D 18 H 30 cm

9.99
Alleen beschikbaar in de winkel
SKU
429965

Dit product is niet online verkrijgbaar. Informeer bij jouw Intratuin vestiging.
Alles over de Moerashertshooi (Hypericum elodes) D 18 H 30 cm

Herkomst
Deze inheemse moerasplant komt in Nederland en de rest van West-Europa voor in natte heidevelden en op veengrond. Hertshooi houdt van voedselarme grond.

Kenmerken
Deze oeverplant kan periodes van droogte doorstaan, maar heeft het beter naar zijn zin in ondiep water. De takken en de bladeren zijn lichtbehaard, waardoor waterdruppels er als parels op blijven liggen. De bloei is in juli en augustus, iedere bloem bloeit niet langer dan 1 dag. Ze verschijnen echter in grote aantallen en hebben een zonnige, gele kleur. Daarna ontstaan kleine rode bessen, die niet heel opvallend zijn. Combineer deze fragiele plant niet met snelgroeiende moerasplanten, want dan raakt hij al snel overwoekerd. Goede buurplanten zijn Genadekruid of Veenmos.

In vroeger tijden werd deze plant, met name in Ierland, medicinaal gebruikt tegen Dysenterie, zowel bij het vee als bij mensen.

Verzorging
Na de bloei ontstaan zaden, waarmee de plant vermeerderd kan worden. Eenvoudiger is het echter om een stuk van de kruipende takken af te knippen, waaraan al wortels zitten. Een geschikte plant voor een kleine vijver of waterbak zonder vissen, zodat het water voedselarm kan zijn.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties
Specificaties
MerkIntratuin
EAN8712815756066
Plantdiepte (cm)0 tot -15 cm onder water
PlaatsingWater
StandplaatsZon, Halfschaduw
PlantennaamMoerashertshooi
BloeiperiodeMei, Juni, Juli, Augustus, September
ConsumptieNiet eetbaar
Potmaat (cm)18
Latijnse plantennaamHypericum elodes
Planthoogte bij aankoop (cm)30
Tips bij het plantenOever/Moerasplanten kunnen zowel om de oever als net in het water staan. Verwijder de pot en zet de plant in een plantgat aan de oever. Als moerasplant rechtstreeks in de vijveraarde in de rand van de vijver of in het substraat. Deze planten kunnen tevens met één of meerdere exemplaren in een vijvermand worden gezet. Gebruik hiervoor Intratuin Vijveraarde.
Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overMoerashertshooi (Hypericum elodes) D 18 H 30 cm

We zijn blij dat je een review wilt schrijven. Je helpt zo anderen bij het maken van hun keuze. Als je vragen hebt over een product of bestelling kunnen we je beter helpen bij de klantenservice.

Waardering

Van GROENTJE NAAR GROENE VINGERS

Gratis online kamerplantencursus

 

Wil jij graag de natuur in huis halen, maar heb je geen verstand van planten? 
Volg dan onze gratis online plantencursus en je bent al snel geen groentje meer. Na het succes van deel 1, is de cursus uitgebreid met 4 nieuwe lessen. Doe je mee?

 

  

Back to top