Laden..

Moerasspiraea (Filipendula ulmaria) D 9 H 20 cm

Waardering:
0% of 100
0
Merk: Intratuin
2.99
Niet op voorraad
SKU
430242

Alles over de Moerasspiraea (Filipendula ulmaria) D 9 H 20 cm

Herkomst
Deze inheemse moerasplant komt in Nederland en de rest van West-Europa voor in natte gebieden. Ook in Klein-Azië en Siberië komt deze Spirea van origine voor.

Kenmerken
Deze Moerasspirea groeit vaak aan de oever van sloten en plassen of in natte weiden en wordt daar 60-120 cm hoog. Deze winterharde plant kan ook periodes van droogte doorstaan. De bloemen bloeien in de zomermaanden en zien eruit als een witte wolk, bovenaan een stevige, dunne stengel. De bloemen hebben een zoete geur, waardoor de Engelsen deze plant Meadowsweet noemen. De kruipende wortelstok staat graag in een natte en humeuze bodem. Het geveerde blad is mooi frisgroen van kleur en heeft een gekartelde rand.

Moerasspirea wordt in de natuurgeneeskunde gebruikt bij spier- en gewrichtsklachten, maar bevat ook natuurlijke Aspirine. De naam Aspirine komt dan ook van de plantennaam Spirea. Zowel de bloemen als de bladeren van de moerasspirea kunnen worden gegeten, de bladeren hebben een komkommerachtige smaak en bevatten onder andere vitamine C , calcium en ijzer.

Verzorging
In de winter sterft het blad af, dit kan in het voorjaar worden afgeknipt, waarna de Moerasspirea weer uitloopt. Vermeerdering van deze vaste plant is mogelijk door de wortelstok te delen in stukken met minimaal 1 oog (knop). Door deze in vochtige grond te planten kunnen er nieuwe planten groeien. De zaden die in de Moerasspirea komen zijn minder dan 1 jaar kiemkrachtig, zodat ze snel uitgezaaid moeten worden.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties

Specificaties
Merk Intratuin
Plantennaam Moerasspirea
Latijnse plantennaam Filipendula ulmaria
Potmaat (cm) 9
Planthoogte bij aankoop (cm) 20
Bladkleur Groen
Standplaats Halfschaduw, Zon
Plaatsing Water
Giftig Niet giftig
Bloeikleur Wit
Bloeiperiode Juni, Juli, Augustus
Plantdiepte (cm) 0 tot -15 cm onder water
Tips bij het planten Oever/Moerasplanten kunnen zowel om de oever als net in het water staan. Verwijder de pot en zet de plant in een plantgat aan de oever. Als moerasplant rechtstreeks in de vijveraarde in de rand van de vijver of in het substraat. Deze planten kunnen tevens met één of meerdere exemplaren in een vijvermand worden gezet. Gebruik hiervoor Intratuin Vijveraarde.
Consumptie Niet eetbaar
EAN 8713469104692

Reviews

Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overMoerasspiraea (Filipendula ulmaria) D 9 H 20 cm

We zijn blij dat je een review wilt schrijven. Je helpt zo anderen bij het maken van hun keuze. Als je vragen hebt over een product of bestelling kunnen we je beter helpen bij de klantenservice.

Waardering
Reviewbeleid

Deze vind jij vast ook interessant!

Deel jouw intratuin aankoop

Heb je jouw nieuwe spullen en planten thuis een mooie plek gegeven? Deel dan een foto van jouw huis of tuin op Instagram met #intratuin of @intratuin_nederland

Back to top