Laden..

Kerstster (Euphorbia pulcherrima 'Marble') D 6 H 13 cm

2.49
Niet op voorraad
SKU
18633644
Niet online te koop ivm lage temperaturen

Alles over de Kerstster (Euphorbia pulcherrima 'Marble') D 6 H 13 cm

Herkomst
De Kerstster (Euphorbia pulcherrima) maakt deel uit van de wolfsmelkfamilie. Een grote familie die je van oorsprong het meest tegenkomt in Tropisch Amerika en Zuid-Afrika. Met het “bloeien” van de Kerstster bedoelen we eigenlijk niet de echte bloem van de plant. De rode schutbladen zien we vaak aan voor de bloem, maar dit is het niet. Schutbladen zijn de bladeren direct onder de bloem. Deze bladeren veranderen van kleur om insecten naar de daadwerkelijke bloemen te lokken.

Kenmerken
Deze soort heeft bladeren met een roze-rode kleur. Deze bladeren omvatten de kleine, onopvallende, bloemen van de plant. Het zijn deze schutbladeren die van de kerstster een echt kerstsymbool hebben gemaakt.De Kerstster is een zogenaamde korte-dag plant, dat houdt in dat hij alleen gaat bloeien en daarmee het mooie gekleurde blad vormt, bij dagen die korter zijn dan 12 uur. 

De Kerstster is een korte-dag plant, dat houdt in dat hij alleen gaat bloeien en daarmee het mooie gekleurde blad vormt, bij dagen die korter zijn dan 12 uur. 

Verzorging
De Kerstster staat graag op een lichte standplaats maar niet in irect zonlicht. Zorg voor voldoende water want centrale verwarming kan voor uitdroging zorgen. De Kerstster bevat melksap en dat kan irritatie geven. Draag daarom bij het snoeien en verpotten van je Kerstster altijd handschoenen en let op met kinderen en huisdieren.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties

Specificaties
MerkIntratuin
PlantennaamKerstster
Latijnse plantennaamEuphorbia pulcherrima 'Marble'
Bladkleur volgens kwekergroen blad met witte nerven.
Geschikt voorBinnen
Bloeikleur volgens kwekerrozerood
Water geven uitlegLet op dat ze niet in een laag water komen te staan maar te weinig water zorgt voor uitdroging dus goed in de gaten houden door aan de grond te voelen
Voeding1 x per maand Intratuin binnenplantenvoeding Bio
GrondsoortIntratuin binnenplantengrond RHP
Extra informatiee kunt de Kerstster overhouden maar dit is een lastig proces; eigenlijk is de Kerstster een meerjarige plant - je kunt stengels van ca 15 cm afknippen (gebruik schone schaar) waar je de onderste bladeren van verwijdert (let op het sap dus draag handschoenen) en laten deze wortelen in een mengsel van 50/50 zand en potgrond. Je kunt ook stekpoeder gebruiken. Zet de potjes met de stekjes nadat je water hebt gegeven in een doorzichtige plastic zak en zet het geheel op een lichte plek. De zak zal gaan beslaan maar dat is goed. Check om de paar dagen of je water moet geven. Na verloop van tijd zijn de stekjes geworteld en kun je de zak verwijderen. Hou dan wel nog een weekje goed vochtig en dan kun je overgaan tot normaal water geven.
Potmaat (cm)6
Planthoogte bij aankoop (cm)13
Maximale groeihoogte (cm)30;40
BladkleurGroen
KenmerkMakkelijke plant
GiftigWel giftig
BloeiendWel bloeiend
BloeikleurRood, Roze
BloeiperiodeWinter
GeurZonder geur
StekmethodeIn water
ConsumptieNiet eetbaar
beschikbaarheidHerfst, Winter
StandplaatsIndirect zonlicht
PlaatsingBinnen
Water gevenRegelmatig
EAN8720196602223
TypeBloeiende kamerplant

Reviews

Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overKerstster (Euphorbia pulcherrima 'Marble') D 6 H 13 cm

We zijn blij dat je een review wilt schrijven. Je helpt zo anderen bij het maken van hun keuze. Als je vragen hebt over een product of bestelling kunnen we je beter helpen bij de klantenservice.

Waardering
Reviewbeleid

Deze vind jij vast ook interessant!

Deel jouw intratuin aankoop

Heb je jouw nieuwe spullen en planten thuis een mooie plek gegeven? Deel dan een foto van jouw huis of tuin op Instagram met #intratuin of @intratuin_nederland

Back to top