Laden..

Naaldwaterbies (Eleocharis acicularis) D 11 H 22 cm

3.99
Alleen beschikbaar in de winkel
SKU
429847

Dit product is niet online verkrijgbaar. Informeer bij jouw Intratuin vestiging.
Alles over de Naaldwaterbies (Eleocharis acicularis) D 11 H 22 cm

Herkomst
De Naaldwaterbies komt in het wild voor op het noordelijk halfrond, maar ook in warmere streken zoals Mexico, Australië en het zuidoosten van Azië. Ook in de Nederlandse natuur kun je deze plant aantreffen langs oevers en op andere zeer natte plaatsen, zoals moerassen.

Kenmerken
Deze vaste, winterharde plant kan zowel onder als boven water groeien en wordt in aquariums toegepast. Naaldwaterbies houdt van een zonnige plaats en heeft daarom in aquariums goede belichting nodig. Het is een wintergroene plant die zowel ronde als vierkante stengels kan hebben en maximaal 20 cm hoog wordt. Deze grasachtige plant vormt een zode met kruipende, dunne wortelstokken. Vanaf juni tot in het najaar bloeit Naaldwaterbies met bruine aren, waar witte sprietjes uitsteken, dat zijn de 'bloemen', die na bestuiving door de wind zaden vormen.

Behalve als vijverplant is het een veelgebruikte plant in aquariums, waarmee je er hele velden in kunt maken.

Verzorging
Naaldwaterbies kan worden vermeerderd door te zaaien of de zode te delen. Het is een zuurstofplant, dus als hij met het grasachtige blad onder water groeit, wordt de waterkwaliteit verbeterd. Dit is gunstig voor de dieren die in de vijver leven. Bovendien wordt algengroei hiermee tegengegaan en ontstaat er een biologisch evenwicht. Deze mooie en nuttige waterplant kun je op een diepte van maximaal 40 cm planten, gemeten vanaf de bovenkant van de vijvermand. Zowel zanderige als venige grond is geschikt voor dit fijne grasje.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties
Specificaties
MerkIntratuin
EAN8712044849676
Planthoogte bij aankoop (cm)22
Consumptieniet eetbaar
Potmaat (cm)11
PlantennaamNaaldwaterbies
Latijnse plantennaamEleocharis acicularis
Tips bij het plantenZuurstofplanten halen voedingsstoffen uit het water en zorgen daarmee voor voedselarm water, waarin algen nog maar weinig kans van leven hebben. Met de productie van zuurstof worden natuurlijke afbraakprocessen van afvalmaterialen in de vijver bevorderd. Dit resulteert in een heldere en gezonde vijver. De planten staan al in een mandje en kunnen rechtstreeks in de vijver worden gezet.
Plaatsingwater
Plantdiepte (cm)0 tot -40 cm onder water
Standplaatshalfschaduw, zon
Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overNaaldwaterbies (Eleocharis acicularis) D 11 H 22 cm
Waardering

Van GROENTJE NAAR GROENE VINGERS

Gratis online kamerplantencursus

 

Wil jij graag de natuur in huis halen, maar heb je geen verstand van planten? 
Volg dan onze gratis online plantencursus en je bent al snel geen groentje meer. Na het succes van deel 1, is de cursus uitgebreid met 4 nieuwe lessen. Doe je mee?

 

  

Back to top