Laden..

Narcis (Narcissus 'Tète á  Tète') D 5 H 10 cm

Waardering:
0% of 100
0
Merk: Intratuin
0.79
Niet op voorraad
SKU
1415625
3 voor 1.99

Beschrijving

Herkomst
De Narcis komt oorspronkelijk uit Zuidwest-Europa en komt in Nederland op enkele plaatsen nog in het wild voor. Ook is de Narcis verwilderd als Stinzenplant, bijvoorbeeld op oude buitenplaatsen.

Kenmerken
De soort 'Tete a Tete' is geel met een gele trompet. Narcissen bloeien al vroeg in de lente, de bekende selectie 'Tete a Tete' in maart-april, in een zachte winter soms zelfs al eind februari. Je kunt ze in groepen in de tuin planten, maar ze zijn ook uitstekend te gebruiken in bloempotten en plantenbakken, voor terras of balkon. Narcissen zijn zeer geschikt voor verwildering zowel op een zonnige als licht beschaduwde plaats in de tuin. Deze winterharde bloembollen worden 20 cm hoog. Vanwege de compacte maat wordt deze selectie veel bloeiend verkocht om binnen te zetten, die nadat hij is uitgebloeid ook in de tuin gezet kan worden.

Een Stinzenplant zijn bol-, knol- en wortelgewassen die vanaf circa de 16e eeuw werden (en worden!) aangeplant op buitenplaatsen, rondom kastelen en landhuizen ter verwildering. Ze zijn belangrijk als vroege voedingsplaatsen voor bijen en vlinders. En vragen weinig onderhoud als ze eenmaal gepoot zijn.

verzorging
Plant deze Narcissen-bollen in de periode september-december in vochthoudende grond die goed doorlatend is. Door de jaren heen worden steeds meer bollen gevormd waardoor grote groepen kunnen ontstaan. Na 3-5 jaar kunnen deze worden gedeeld en op verschillende plaatsen worden terug gezet, om de bloei te bevorderen. De uitgebloeide bloemen kunnen zo kort mogelijk worden afgeknipt, maar laat de bladeren rustig afsterven, zodat de bollen voldoende energie kunnen opslaan om het volgende jaar weer rijk te bloeien.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Lees alles over de Narcis (Narcissus) in onze plantengids.

Specificaties

Specificaties
Merk Intratuin
Plantennaam Narcis
Latijnse plantennaam Narcissus 'Tète à Tète'
Potmaat (cm) 5
Planthoogte bij aankoop (cm) 10
Water geven uitleg de grond mag wat opdrogen maar houd liever de grond lichtvochtig
Bladkleur Groen
Standplaats Zon, Halfschaduw
Giftig Wel giftig
Bloeiend Wel bloeiend
Bloeikleur Geel
Consumptie Niet eetbaar
Groenblijvend Niet groenblijvend
Vorstbestendig Wel vorstbestendig
Water geven Regelmatig
EAN 8713626184628
Type Bol op pot

Reviews

Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overNarcis (Narcissus 'Tète á  Tète') D 5 H 10 cm

We zijn blij dat je een review wilt schrijven. Je helpt zo anderen bij het maken van hun keuze. Als je vragen hebt over een product of bestelling kunnen we je beter helpen bij de klantenservice.

Waardering
Reviewbeleid

Deel jouw intratuin aankoop

Heb je jouw nieuwe spullen en planten thuis een mooie plek gegeven? Deel dan een foto van jouw huis of tuin op Instagram met #intratuin of @intratuin_nederland

Wil je iets laten bezorgen in Belgie?

Hier op Intratuin.nl bezorgen we alleen in Nederland

Back to top