Laden..

Pijlkruid (Sagittaria graminea) D 9 H 20 cm

3.99
Alleen beschikbaar in de winkel
SKU
429930

Dit product is niet online verkrijgbaar. Informeer bij jouw Intratuin vestiging.
Alles over de Pijlkruid (Sagittaria graminea) D 9 H 20 cm

Herkomst
Het Pijlkruid is inheems in Nederland en België en hoort bij de familie van de Weegbree. In ons klimaat is het een wintergroene plant, die je langs sloten en in moerassen kunt vinden.

Kenmerken
Deze waterplant groeit graag op een diepte van 0-40 cm, gemeten vanaf de bovenkant van de vijvermand, maar kan ook in een moerassige bodem groeien. Dit Smalbladig Pijlkruid heeft onder water smalle, lange bladeren, boven water zijn ze lepelvormig. Het bijzondere aan deze plant is dat er vrouwelijke en mannelijke bloemen aan groeien gedurende de periode mei-oktober. De witte mannelijke bloemen steken boven het blad uit en hebben de meeste sierwaarde. De vrouwelijke bloemen zitten wat lager en zijn groenachtig van kleur. Tijdens de bloei is de hoogte maximaal 60 cm bij een volwassen plant. Dit Pijlkruid houdt van een plaats in de zon of lichte schaduw in stilstaand of lichtstromend water. Tevens groeit hij in iedere grondsoort, mits het nat genoeg is.

Deze mooi bloeiende plant is niet gevoelig voor ziektes en aantastingen en is zowel voor grote als kleine vijvers geschikt. Ook wordt het Smalbladig Pijlkruid toegepast in aquariums.

Verzorging
Hoe dieper deze plant in de vijver staat, des te beter is hij bestand tegen koude winters (tot -25 graden Celsius). De maximale diepte hierbij is 40 cm, gemeten vanaf de bovenkant van de vijvermand. De groei en bloei zijn het beste in de zon of lichte schaduw, waarbij de pol zich langzaam uitbreidt. Vermeerdering is mogelijk door de pol te delen en de afzonderlijke planten in vijvermanden met goede vijveraarde te zetten. Deze plant woekert nauwelijks en brengt zuurstof in het water.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties
Specificaties
MerkIntratuin
EAN8712815038292
StandplaatsZon, Halfschaduw
Plantdiepte (cm)0 tot -15 cm onder water
BloeiperiodeMei, Juni, Juli, Augustus
PlaatsingWater
ConsumptieNiet eetbaar
PlantennaamPijlkruid
Potmaat (cm)9
Latijnse plantennaamSagittaria graminea
Planthoogte bij aankoop (cm)20
Tips bij het plantenOever/Moerasplanten kunnen zowel om de oever als net in het water staan. Verwijder de pot en zet de plant in een plantgat aan de oever. Als moerasplant rechtstreeks in de vijveraarde in de rand van de vijver of in het substraat. Deze planten kunnen tevens met één of meerdere exemplaren in een vijvermand worden gezet. Gebruik hiervoor Intratuin Vijveraarde.
Bloeikleur volgens kwekerWit
Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overPijlkruid (Sagittaria graminea) D 9 H 20 cm

We zijn blij dat je een review wilt schrijven. Je helpt zo anderen bij het maken van hun keuze. Als je vragen hebt over een product of bestelling kunnen we je beter helpen bij de klantenservice.

Waardering

Van GROENTJE NAAR GROENE VINGERS

Gratis online kamerplantencursus

 

Wil jij graag de natuur in huis halen, maar heb je geen verstand van planten? 
Volg dan onze gratis online plantencursus en je bent al snel geen groentje meer. Na het succes van deel 1, is de cursus uitgebreid met 4 nieuwe lessen. Doe je mee?

 

  

Back to top