Laden..

Pijptorkruid (Oenanthe fistulosa 'Flamingo') D 18 H 30 cm

9.99
Alleen beschikbaar in de winkel
SKU
429879

Dit product is niet online verkrijgbaar. Informeer bij jouw Intratuin vestiging.
Alles over de Pijptorkruid (Oenanthe fistulosa 'Flamingo') D 18 H 30 cm

Herkomst
Pijptorkruid is een pioniersplant en komt voor in moerassige bodems in grote delen van Europa, Afrika en Azië. De naam verwijst naar de buisvormige stengels. In Nederland tref je alleen de gewone groenbladige soort aan.

Kenmerken
Het Bonte Pijptorkruid heeft decoratief blad wat groen van kleur is met een mooi roze randje. Deze vaste moerasplant bloeit van juni tot augustus met fijne, witte tot lichtroze bloemschermen. Plant hem wel in een flinke mand zodat je de groei van de plant een beetje kunt beperken. Het is een oever- en moerasplant die maximaal 15 cm onder water kan groeien, gemeten vanaf de bovenkant van de vijvermand. Tijdens de bloei van een volwassen plant kan de hoogte maximaal 50 cm zijn. De stevige stengels zijn hol van binnen. Iedere grondsoort is goed, mits het drassig is.

Mooi langs de oever van een natuurlijke vijver. Een leuke bijkomstigheid is de aangename geur van de bloemen, die bijen en vlinders lokt.

Verzorging
Aan de wortels van het Pijptorkruid zitten knollen, die gebruikt kunnen worden voor de vermeerdering. Ook vormt de plant stengels/ uitlopers waaraan kleine plantjes groeien. Deze bontbladige soort is goed winterhard, maar het blad sterft in de winter wel af. Dit kan in het voorjaar worden afgeknipt, zodat de plant alle ruimte krijgt om weer opnieuw uit te lopen. Met deze oeverplant kan een ontsierende vijverrand worden gecamoufleerd, door zowel in als naast de rand een Pijptorkruidplant te zetten.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties
Specificaties
MerkIntratuin
EAN8712044889696
PlantennaamPijptorkruid
Consumptieniet eetbaar
Bloeikleur volgens kwekerWit
Latijnse plantennaamOenanthe fistulosa 'Flamingo'
Tips bij het plantenOever/Moerasplanten kunnen zowel om de oever als net in het water staan. Verwijder de pot en zet de plant in een plantgat aan de oever. Als moerasplant rechtstreeks in de vijveraarde in de rand van de vijver of in het substraat. Deze planten kunnen tevens met één of meerdere exemplaren in een vijvermand worden gezet. Gebruik hiervoor Intratuin Vijveraarde.
Bloeiperiodeaugustus, juli, juni
Plaatsingwater
Plantdiepte (cm)0 tot -15 cm onder water
Standplaatshalfschaduw, zon
Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overPijptorkruid (Oenanthe fistulosa 'Flamingo') D 18 H 30 cm
Waardering

Meer verstand van je kamerplant

Gratis online kamerplantencursus

 

Wil jij graag de natuur in huis halen, maar heb je geen verstand van planten? 
Volg dan onze gratis online plantencursus en je bent al snel geen groentje meer. Want de verzorging van kamerplanten is makkelijker dan je denkt. 

 

  

Back to top