Laden..

Pitrus (Juncus effusus) D 9 H 20 cm

2.49
Alleen beschikbaar in de winkel
SKU
430254

Dit product is niet online verkrijgbaar. Informeer bij jouw Intratuin vestiging.
Alles over de Pitrus (Juncus effusus) D 9 H 20 cm

Herkomst
De Pitrus is een inheemse plant in Nederland die voorkomt in vochtige weilanden, natte bossen, langs plassen en sloten en voorkeur heeft voor zure, voedselrijke grond.

Kenmerken
Het merg van het blad van de gewone Russoort werd in vroegere dagen gebruikt als lampenpit, vandaar de Nederlandse naam Pitrus. De bladsprieten zijn rond en grasachtig, ze worden 40-60 cm hoog. De bloei met onopvallende groenbruine aren is van juni tot september. Knip die eventueel weg als ze uitgebloeid zijn, zodat de plant zich niet uitzaait. Deze Pitrus staat graag in de zon of lichte schaduw in vochtige grond. Geschikt hiervoor zijn het moerasgedeelte van de vijver of een vochtige oever, liefst met wat zuurdere grond, bijvoorbeeld veengrond. Ook in een kuip of kleine vijver is het een opvallende verschijning. In wat drogere grond kan de Pirus zich ook nog handhaven, zodat wisselende waterstanden geen probleem zijn.

Een mooie plant voor de natuurtuin.

Verzorging
Vermeerdering van deze siergrassoort is mogelijk door de plant zich te laten uitzaaien of de wortelkluit te delen. Verder is het een onderhoudsarme plant, waar alleen af en toe wat geel of bruin blad kan worden afgeknipt. In de winter sterft het bijzondere blad af, maar als dit in de lente wordt afgeknipt wordt al snel nieuw blad gevormd.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties
Specificaties
MerkIntratuin
EAN8713469104944
Bloeikleur volgens kwekerBruin
PlantennaamPitrus
Latijnse plantennaamJuncus effusus
Tips bij het plantenOever/Moerasplanten kunnen zowel om de oever als net in het water staan. Verwijder de pot en zet de plant in een plantgat aan de oever. Als moerasplant rechtstreeks in de vijveraarde in de rand van de vijver of in het substraat. Deze planten kunnen tevens met één of meerdere exemplaren in een vijvermand worden gezet. Gebruik hiervoor Intratuin Vijveraarde.
Planthoogte bij aankoop (cm)20
ConsumptieNiet eetbaar
Potmaat (cm)9
StandplaatsZon, Halfschaduw
PlaatsingWater
BloeiperiodeJuni, Juli, Augustus
Plantdiepte (cm)0 tot -15 cm onder water
Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overPitrus (Juncus effusus) D 9 H 20 cm
Waardering

Van GROENTJE NAAR GROENE VINGERS

Gratis online kamerplantencursus

 

Wil jij graag de natuur in huis halen, maar heb je geen verstand van planten? 
Volg dan onze gratis online plantencursus en je bent al snel geen groentje meer. Na het succes van deel 1, is de cursus uitgebreid met 4 nieuwe lessen. Doe je mee?

 

  

Back to top