Laden..
/
m2 Aan planten en bloemen voor bijen en vlinders aangeboden
HET IS BIJNA NIET BIJ TE HOUDEN
Bloemen geven bijen en vlinders een lekkere maal, maar deze zijn in de natuur steeds minder te vinden. Met verschillende bloeiende planten in de tuin help je ze een handje en draag je meteen bij aan de biodiversiteit; terwijl bijen en vlinders van bloem naar bloem vliegen, bestuiven ze planten en zorgen daarmee voor veel vruchten en zaden. Wist je dat ongeveer 80% van ons voedsel bestoven moet worden door insecten? Dus vlinders en bijen blij, wij blij!

DE BESTE BLOEIERS VOOR BIJEN...

… en vlinders. We tellen alle planten en bloemen die voeding geven aan bijen en vlinders bij elkaar op en zetten deze om in een gemiddeld aantal vierkante meters per plant of bloem. In onze winkels wordt op het etiket aangegeven of de plant geliefd is bij bijen en vlinders. Altijd goed om te weten voor je een keuze maakt!

 

Zaaien voor zoemers en fladderaars

Alle verkochte zakjes bloemenzaden met bloemen waar vlinders en bijen van smullen tellen we bij elkaar op. Zaai ze op een zonnige plek, in potten of direct in de grond en laat de grond niet helemaal uitdrogen, zo ontkiemen je zaadjes beter. Als je niet alles in één keer zaait, maar bijvoorbeeld gedurende de lente elke twee weken wat bijzaait, komen ze ook op een ander moment tot bloei en hebben bestuivers er langer plezier van. Koop je zaadzakjes in onze webshop en ga direct aan de slag.

 

Lol van een bol

Zomerbollen bloeien tot in de herfst. Een lange periode waar bijen en vlinders veel lol aan kunnen beleven! In maart kun je dahlia's, gladiolen, lelies en andere zomerbloeiende bloembollen al poten in potten en ze wat warmer wegzetten; zo trek je de bollen voor – ze komen eerder tot bloei. Of zet ze vanaf ongeveer april, half mei, zodra de kans op (nacht)vorst klein is, direct buiten in de grond. Ze komen dan later tot bloei, maar voor bestuivers, die na de zomer steeds minder bloemen hebben om van te snoepen, juist fijn. Uit je bol met bollen?

 

Biologische bollen

Biologische bollen zijn nog beter voor de biodiverstiteit. De teelt is natuurlijk: in een gezonde bodem, met respect voor mens, plant, dier en milieu. En biologische bloembollen zijn vrij van chemische middelen. Dat betekent dat ze gezond zijn voor insecten die de bloemen als voedsel gebruiken.


BORDERBOXVOOR 1 OF 2 M2

ALLEEN ONLINE TE BESTELLEN

Plant in één keer 1 of 2 m2 aan wildernis met een kant-en-klare borderbox. Je kunt kiezen uit 3 borders: ‘Leve de wildernis’ voor 1 m2, ‘Bloeiers voor bijen’ voor 2 m2 en ‘Pluimenbos’ voor 2 m2. Het zijn nu nog kleine planten, maar ze groeien hard. Geef ze de tijd. Leve de wildernis!


KOM IN ACTIE VOOR DE BIJ!

Wat zoemt er in jouw achtertuin? Elke bij telt, jij ook?

Tel tijdens de Nationale Bijentelling op 17 en 18 april de bijen in je tuin. Kijk op nationalebijentelling.nl voor meer informatie of download hieronder direct het telformulier.

VERRASSING! VERGEET PAASEIEREN, VERSTOP BLOEMEN!

Van zaterdag 3 april t/m maandag 5 april 2021, het Paasweekend, krijg je bij een besteding vanaf 10,-  in de winkel bij de kassa een zakje met 5 droogbloemeneitjes*. De eieren zijn gevuld met bijen- en vlinderlokkende bloemenzaadjes en kun je met Pasen in de tuin verstoppen. Vergeten waar ook al weer? Je komt er vanzelf achter zodra de zaadjes in de eieren ontkiemen! De bloemen zijn een walhalla voor bijen en vlinders. O ja, een zonnig plekje om de eieren te verstoppen is wel een goed idee; vlinders hebben warmte nodig op hun vleugels om goed te kunnen vliegen. Wil jij nog meer vlinders in je tuin? Maak van je tuin een vlindertuin. 

*OP=OPLees meer over biodiversiteit

Dit is een samenwerking met Stichting Nationale Boomfeestdag, Vogelbescherming Nederland, de Vlinderstichting en Naturalis.nl. Lees hier onze disclaimer m.b.t het biodiversiteitsplatform.

Back to top