Laden..

Reuzenrabarber (Gunnera manicata) D 18 H 30 cm

11.99
Alleen beschikbaar in de winkel
SKU
429971

Dit product is niet online verkrijgbaar. Informeer bij jouw Intratuin vestiging.

Verzorgingstips voor deze plant ontvangen?
Download de Intratuin App en voeg je groene vriend toe bij planten.

Alles over de Reuzenrabarber (Gunnera manicata) D 18 H 30 cm

Herkomst
De Gunnera groeit van nature in warme landen zoals Mexico, Hawaï, Zuid-Amerika en Nieuw-Zeeland..

Kenmerken
Deze vorstgevoelige vaste plant ontwikkeld ieder voorjaar vanuit zijn wortelstok enorme bladeren, die wel wat op grof rabarberblad lijken. Aangezien de bladeren wel 2 meter in diameter kunnen zijn, is deze plant alleen geschikt voor zeer grote tuinen en parken. Behalve het grote blad is ook de grote bloemkolf indrukwekkend. Onder de bladeren en langs de stengels zitten scherpe stekels. Deze moerasplant heeft vochtige-natte grond nodig en veel voedingstoffen. Zet deze prachtige plant op een lichte plaats, maar pas wel op dat de grond niet uitdroogt bij zomerse warmte.

Tijdens een regenbui kun je onder de Reuzenrabarber schuilen alsof het een paraplu is.

Verzorging
Deze bijzondere moerasplant heeft veel ruimte en verzorging nodig. In de winter heeft de plant een goede bescherming nodig tegen vorst. Dat kan door de bladeren af te knippen en over het groeipunt te leggen en de plant tevens af te dekken met bijvoorbeeld een flinke laag bladeren, die met gaas op hun plaats gehouden worden. Wanneer de kans op nachtvorst in mei voorbij is, kan de winterbescherming worden weggehaald en een goede bemesting worden gegeven met natuurlijke mest. Mocht er toch nog een koude periode komen, dek de jonge groeipunten dan weer af met bijvoorbeeld vliesdoek, zodat bevriezing wordt voorkomen. In de zomer is watergeven noodzakelijk, als de grond teveel uit zou drogen, want de grote bladeren verdampen op een warme dag heel veel vocht. Een plaats in moerassige grond, bijvoorbeeld bij een vijver of sloot, is het meest ideaal. Al deze extra zorg is de Gunnera, die ook wel Mammoetblad genoemd wordt, zeker waard.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties
Specificaties
MerkIntratuin
EAN8712815756295
Tips bij het plantenOeverplanten zijn decoratief en/of geschikt om de vijverrand af te werken. Dompel de plant voor het planten eerst onder water. Graaf een gat waar de kluit van de plant ruim in past. Meng de aarde uit het plantgat met Intratuin tuinplantengrond. Verwijder de pot, zet de plant in het plantgat en druk de aarde goed aan. Voedt oeverplanten van maart tot en met augustus met Intratuin bordermeststof of siertuincompost.
PlantennaamReuzerabarber
ConsumptieNiet eetbaar
Latijnse plantennaamGunnera manicata
Planthoogte bij aankoop (cm)30
Potmaat (cm)18
StandplaatsZon, Halfschaduw
PlaatsingWater
BloeiperiodeJuni, Juli, Augustus
Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overReuzenrabarber (Gunnera manicata) D 18 H 30 cm
Waardering

Van GROENTJE NAAR GROENE VINGERS

Gratis online kamerplantencursus

 

Wil jij graag de natuur in huis halen, maar heb je geen verstand van planten? 
Volg dan onze gratis online plantencursus en je bent al snel geen groentje meer. Na het succes van deel 1, is de cursus uitgebreid met 4 nieuwe lessen. Doe je mee?

 

  

Back to top