Laden..
Goed nieuws, we zijn weer open! Zoek hier jouw Intratuin.

Rode bes (Ribes rubrum 'Rovada')

9.99
SKU
431088

Dit product is niet online verkrijgbaar. Informeer bij jouw Intratuin vestiging.
Alles over de Rode bes (Ribes rubrum 'Rovada')

Herkomst
De rode Aalbes is inheems in Nederland, België en andere Europese landen

Kenmerken
De rode Aalbes 'Rovada' is een bessenras wat veredeld is door de Universiteit Wageningen en is sinds 1980 in de handel gebracht. In april komen de onopvallende groene bloemen in lange trossen aan de struik. Aan de trossen hangen 3-10 bessen, die er gemakkelijk vanaf kunnen worden geritst, zodra ze rijp zijn. Tussen juni en het eind van de zomer kunnen de vruchten worden geplukt, waarbij een volwassen struik 3-4 kilo bessen kan leveren. De Aalbes staat graag in een humusrijke bodem op een plaats in de zon of lichte schaduw. De struik is zelfbestuivend, dus er is geen andere Aalbes nodig om vruchten te kunnen oogsten.

Deze aalbessen kunnen zo van de struik worden gegeten, of verwerkt worden tot sap of jam.

Verzorging
Deze fruitstruik wordt 1 meter hoog en ongeveer net zo breed. Het is goed om ieder jaar 1 of meer oude, dikke takken kort bij de grond af te knippen, zodat de struik wordt gestimuleerd om nieuwe takken aan te maken. Dit kan in de herfst worden gedaan of in het vroege voorjaar, wanneer het niet meer vriest. Het is een zelfbestuivend soort, zodat 1 struik al voor heel wat vruchten kan zorgen. Om te voorkomen dat vogels de aantrekkelijke rode vruchten eten, kan er een net over de struik worden gespannen.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties
Specificaties
MerkIntratuin
VormStruik
EAN8717263004486
Extra informatieEG-kwaliteit
Typebessenstruik
StandplaatsZon
VorstbestendigGoed
BloeiperiodeApril
BestuivingZelf
Latijnse plantennaamRibes rubrum ‘Rovada’
Voedingin de winter siertuincompost met ruim gedroogde koemest rond de plant aanbrengen. In de zomer 1 of 2 keer bijmesten met Intratuin bordermeststof of Intratuin biologische groente- en fruitvoe
Tips bij het plantendompel de plant voor het planten eerst onder water. Graaf een gat waar de kluit van de plant ruim in past. Meng de aarde uit het plantgat met Intratuin tuinplantengrond of potgrond. Verwijder de pot, zet de plant in het plantgat, waarbij de bovenkant van de kluit gelijk wordt gehouden met de grond en druk de aarde goed aan.
Bloeikleur volgens kwekergroen-gele bloemen
PlantennaamRode bes
Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overRode bes (Ribes rubrum 'Rovada')

We zijn blij dat je een review wilt schrijven. Je helpt zo anderen bij het maken van hun keuze. Als je vragen hebt over een product of bestelling kunnen we je beter helpen bij de klantenservice.

Waardering
Deze vind jij vast ook interessant!

Van GROENTJE NAAR GROENE VINGERS

Gratis online kamerplantencursus

 

Droom jij ook van jouw eigen urban jungle in huis, maar heb je geen idee hoe je al deze groene vrienden moet verzorgen? Geen zorgen, met onze gratis online kamerplantencursus komt jouw groene droom uit!

 

  

Back to top