Laden..

Rode Beuk (Fagus sylvatica 'Atropunicea') D 17 H 60 cm

Waardering:
0% of 100
0
Merk: Intratuin
5.99
Niet op voorraad
SKU
10218039
3 voor 15.-

Beschrijving

Herkomst
De Beuk is van nature een Europese boom en komt voor in gemengde loofbossen, waar de humusrijke grond iets vochtig is en kalk of leem bevat.

Kenmerken
De 'Atropunicea' heeft paarsbruin blad, wat in de herfst mooi oranje kleurt. In de winter blijft het bruine, verdorde blad aan de takken zitten, zodat in die periode de boom of haag ook mooi dicht blijft. Pas als het nieuwe blad in april verschijnt, valt het oude blad af. Het blad is geribbeld en decoratief, vooral ook door de bijzondere kleur. Zet in een haag eens groene en paarsbruine beuken door elkaar, dit geeft een heel leuk kleureffect!

Wist je dat de wortels van de Beuk samenwerken met een schimmel? Deze schimmel is nodig voor een goede voedselopname van de boom en kan in de grond worden gedaan bij het planten. Dit heet Mycorrhiza en zorgt voor minder uitval na het planten, vooral bij hagen met kale wortel.

Verzorging
De Beuk kan zowel als solitair toegepast worden, als voor een haag. Wanneer de boom als wortelgoed geleverd wordt is de wortel kaal en kan het beste voor het planten goed natgemaakt worden. Het planten van wortelgoed kan alleen in de herfst en winter, voordat de groei op gang komt. Vanaf 1 april kan de boom alleen potgekweekt worden geplant. Een haag kan door snoeien laag gehouden worden, maar ook wel 4 meter hoog worden. Snoeien is 1 of 2 maal per jaar nodig om een dichte, goed vertakte haag te krijgen. Tip: snoei alleen bij bewolkt weer zodat er geen bladverbranding ontstaat. Zie je in het voorjaar wit pluis onder de bladeren zitten? Dit is de Beukenbladluis, die je met een harde waterstraal van het blad kunt sproeien. Door te snoeien kun je ook al veel van deze luizen kwijt raken. Meestal veroorzaken ze weinig schade aan het blad en vallen niet zo op.

Lees alles over de Beukenhaag (Fagus) in onze plantengids.

Specificaties

Specificaties
Merk Intratuin
Plantennaam Rode beukenhaag
Potmaat (cm) 17
Planthoogte bij aankoop (cm) 60
Bladkleur Groen
Giftig Niet giftig
Groeiwijze Boom, Haag
EAN 8717263584728

Reviews

Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overRode Beuk (Fagus sylvatica 'Atropunicea') D 17 H 60 cm

We zijn blij dat je een review wilt schrijven. Je helpt zo anderen bij het maken van hun keuze. Als je vragen hebt over een product of bestelling kunnen we je beter helpen bij de klantenservice.

Waardering
Reviewbeleid

Deze vind jij vast ook interessant!

Deel jouw intratuin aankoop

Heb je jouw nieuwe spullen en planten thuis een mooie plek gegeven? Deel dan een foto van jouw huis of tuin op Instagram met #intratuin of @intratuin_nederland

Wil je iets laten bezorgen in Belgie?

Hier op Intratuin.nl bezorgen we alleen in Nederland

Back to top