Laden..

Rode Maskerbloem (Mimulus 'Bonfire red') D 9 H 20 cm

2.49
Alleen beschikbaar in de winkel
SKU
429943

Dit product is niet online verkrijgbaar. Informeer bij jouw Intratuin vestiging.
Alles over de Rode Maskerbloem (Mimulus 'Bonfire red') D 9 H 20 cm

Herkomst
De Maskerbloem komt van oorsprong uit de grensstreek tussen Canada en Amerika en groeit daar in vochtige grond, bijvoorbeeld langs beken. De selectie 'Bonfire Red' is een hybride die door veredeling is ontstaan.

Kenmerken
Deze moerasplant staat graag in vochtige grond langs de rand van de vijver op een zonnige of licht beschaduwde plaats. Op een ondiepe plaats van de vijver kan de rode Maskerbloem ook groeien. In de periode juni-augustus verschijnen de rode bloemen die wat lijken op het Leeuwenbekje. De hoogte wordt meestal 25-50 cm, maar kan onder gunstige omstandigheden ook iets hoger worden. Deze wintergroene vaste plant is niet goed bestand tegen vorst en sterft af als het kouder wordt dan -3 graden Celsius. Daarom kan deze mooie zomerbloeier beter worden gezien als een 1-jarige plant.

De Maskerbloem wordt in de natuurgeneeskunde gebruikt als kalmerend middel tegen angstige gevoelens. In Engeland wordt deze plant Monkey Flower genoemd, omdat de vorm van de bloem doet denken aan een apengezicht.

Verzorging
De bloei is vaak gedurende 4-6 weken, maar kan langer zijn als de plant in de middag wat schaduw krijgt. Vermeerdering is mogelijk door de plant te scheuren. Deze hybride maakt geen zaden, waardoor uitgebloeide bloemen niet persé weggehaald hoeven te worden. Deze plant breidt zich ook makkelijk uit met zijn vlezige wortels. De diepte waarop de Maskerbloem het beste groeit is 0-10 cm, gemeten vanaf de bovenkant van de vijvermand.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties
Specificaties
MerkIntratuin
EAN8712815728070
StandplaatsZon, Halfschaduw
Plantdiepte (cm)0 tot -15 cm onder water
BloeiperiodeJuni, Juli, Augustus
PlaatsingWater
ConsumptieNiet eetbaar
PlantennaamRode Maskerbloem
Potmaat (cm)9
Latijnse plantennaamMimulus 'Bonfire Red'
Planthoogte bij aankoop (cm)20
Tips bij het plantenOever/Moerasplanten kunnen zowel om de oever als net in het water staan. Verwijder de pot en zet de plant in een plantgat aan de oever. Als moerasplant rechtstreeks in de vijveraarde in de rand van de vijver of in het substraat. Deze planten kunnen tevens met één of meerdere exemplaren in een vijvermand worden gezet. Gebruik hiervoor Intratuin Vijveraarde.
Bloeikleur volgens kwekerRood
Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overRode Maskerbloem (Mimulus 'Bonfire red') D 9 H 20 cm

We zijn blij dat je een review wilt schrijven. Je helpt zo anderen bij het maken van hun keuze. Als je vragen hebt over een product of bestelling kunnen we je beter helpen bij de klantenservice.

Waardering

Van GROENTJE NAAR GROENE VINGERS

Gratis online kamerplantencursus

 

Wil jij graag de natuur in huis halen, maar heb je geen verstand van planten? 
Volg dan onze gratis online plantencursus en je bent al snel geen groentje meer. Na het succes van deel 1, is de cursus uitgebreid met 4 nieuwe lessen. Doe je mee?

 

  

Back to top