Laden..

Schijncypres op stam (Chamaecyparis lawsoniana 'Stardust') D 21 H 70 cm

Waardering:
0% of 100
0
Merk: Intratuin
29.99
Niet op voorraad
SKU
18493308

Beschrijving

Herkomst
De verschillende cipressoorten komen uit Noord-Amerika.

Kenmerken
Deze gele (haag)conifeer groeit recht opgaand en kan 4 meter hoog worden. Hij is winterhard en "wintergeel"en geeft daardoor ook in de winter kleur aan uw borderEen conifeer heeft geen naalden of bladeren maar schubben.

Bij het nieuw aanplanten van deze conifeer heeft hij goed water nodig om niet te verdrogen en om nieuwe wortels aan te maken. Zorg er wel voor dat hij geen natte voeten heeft. Ze staan het liefst op een plaats waar niet de hele dag de zon schijnt dus indirect zonlicht. De grond is in het ideale plaatje iets zuur, je kan hiervoor hortensia of rhododendronvoeding gebruiken maar er bestaat ook coniferen-voeding. ls hij geplant is als haag in het goed om hem in april en september in vorm te cnoeien.

Specificaties

Specificaties
Merk Intratuin
Plantennaam Dwergcypres
Latijnse plantennaam Chamaecyparis lawsoniana 'Stardust'
Potmaat (cm) 21
Geschikt voor Buiten
Water geven uitleg alleen bij extreme droogte
Snoeitips Een conifeer kan behoorlijk groeien maar is niet lastig om te snoeien, het belangrijkste is dat je nooit te diep snoeit. Kijk voor je begint altijd even in de conifeer of er geen vogels aan het broeden zijn! Een conifeer is namelijk een gewilde broedplek en je wil de vogels natuurlijk niet storen. Een Conifeer mag je nooit terugsnoeien tot op het kale hout, dus als je te lang wacht zit je óf met een te brede conifeer óf met een kale conifeer. Door te snoeien zorg je voor meer vertakkingen en zal je conifeer voller worden en je coniferenhaag dichter en de vorm behouden die jij wenst.
Planttijd jaarrond mits het niet vriest
Tips bij het planten graaf een plantgat en maak de grond goed los; dompel de plant vooraf in water en voeg aanplantgrond toe; na aanplant een aantal weken goed water blijven geven; bij aanplant in de herfst is dit natuurlijk minder nodig
Voeding 2x per jaar - eind april - begin september - biologische coniferen mest 
Grondsoort Intratuin aanplantgrond BIO
Extra informatie vermeerderen door de plant te stekken. Trek zijscheutjes met een lengte van acht tot tien centimeter van de plant . Verwijder het 'hieltje' en de onderste bladeren. De onderkant van de tak doop je in de stekpoeder en zet de stek in een pot met stekgrond.
Planthoogte bij aankoop (cm) 70
Maximale groeihoogte (cm) 4000
Bladkleur Geelbont
Aantrekkelijk voor Vogels, Insecten
Plantsoort Overblijvend
Standplaats Zon, Halfschaduw
Plaatsing Volle grond
Groenblijvend Groenblijvend
Giftig Niet giftig
Geur Zonder geur
Stekmethode In grond
Groeiwijze Zuil
Consumptie Niet eetbaar
beschikbaarheid Jaarrond
Vorstbestendig Wel vorstbestendig
Water geven Weinig
Plantdiepte (cm) 50
Plantafstand (cm) 3 per strekkende meter
EAN 8717263280422
Type Conifeer

Reviews

Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overSchijncypres op stam (Chamaecyparis lawsoniana 'Stardust') D 21 H 70 cm

We zijn blij dat je een review wilt schrijven. Je helpt zo anderen bij het maken van hun keuze. Als je vragen hebt over een product of bestelling kunnen we je beter helpen bij de klantenservice.

Waardering
Reviewbeleid

Deze vind jij vast ook interessant!

Deel jouw intratuin aankoop

Heb je jouw nieuwe spullen en planten thuis een mooie plek gegeven? Deel dan een foto van jouw huis of tuin op Instagram met #intratuin of @intratuin_nederland

Back to top