Laden..

Stippenbegonia (Begonia maculata) D 14 H 30 cm

7.99
Niet op voorraad
SKU
18517312
Niet online te koop ivm lage temperaturen

Alles over de Stippenbegonia (Begonia maculata) D 14 H 30 cm

Herkomst
De Begonia (ook Begonia in Latijn) vindt zijn oorsprong in Brazilië. Begin 1800 is deze plant ingevoerd in Europa. De begonia is een veelzijdige plant die het ook in huis naar zijn zin heeft. 

Kenmerken
De stippenbegonia is een aantrekkelijke plant. Deze mooie bladplant heeft zoals de naam al zegt allemaal stippen op het blad. De onderzijde van deze plant is rood/paars en geeft net die twist die opvalt! Veel begonia's hebben geen officiele herkomst meer, doordat er in grote veredelingsbedrijven nieuwe soorten worden gemaakt. Deze soort wordt ook wel Polka-dot begonia genoemd.

Als er witte bloemen in de plant komen zal de Begonia gewoon doorgroeien. Zet de Begonia op een lichte plaats maar niet in de zon, de kamerplant verdraagd beter schaduw dan volle zon. Hij houdt van een vochtige omgeving dus zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt. Sproei de plant ongeveer 1 per per week. Als de stengels heel lang worden is er sprake van een gebrek aan zonlicht en kan de stengel gaan hangen of breken. Dus een teken dat je een ander plaatsje moet zoeken voor hem. Een plekje naar het westen of oosten zal hem het beste bevallen.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties

Specificaties
MerkIntratuin
PlantennaamStippenbegonia
Latijnse plantennaamBegonia maculata
Bladkleur volgens kwekergroen met witte stippen en paarse onderkant
Geschikt voorBinnen
Water geven uitlegRegelmatig water geven, moet vochtig blijven, niet nat
SnoeitipsDe Begonia wordt niet heel groot dus hoeft niet gesnoeid te worden. Wel goed om dode en verdorde bladeren weg te halen omdat dit natuurlijk mooier staat maar ook omdat de Begonia zijn energie beter kan gebruiken.
Voedingmaandelijks Intratuin binnenplantenvoeding BIO of binnenplantenvoeding BIO staafjes
GrondsoortIntratuin potgrond BIO
Extra informatieKnip een niet te lange stengel van een paar centimeter met een enkel blad of 2 of 3. Zet de stek diep in het water of de stekgrond. Je mag je stek dus best diep planten of in het water zetten. Staat je stek op water? Dan zullen er na ongeveer een maand opeens wortels verschijnen. Als die stevig en gezond zijn en een lengte van ongeveer vijf centimeter hebben, kun je de stek in de grond steken. Zorg er dan voor dat de grond licht vochtig blijft als je de stek in de grond hebt gezet. maar vooral niet te nat. Nieuwe zijscheuten zullen nu snel gaan groeien, zowel aan de moederplant als aan de stekjes.
Potmaat (cm)14
Planthoogte bij aankoop (cm)30
BladkleurGroen
GiftigWel giftig
BloeiendWel bloeiend
BloeikleurWit
BloeiperiodeJaarrond
BloeiwijzeTros
GeurZonder geur
StekmethodeIn grond
ConsumptieNiet eetbaar
beschikbaarheidJaarrond
StandplaatsHalfschaduw, Indirect zonlicht
Water gevenRegelmatig
EAN8720196585625

Reviews

Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overStippenbegonia (Begonia maculata) D 14 H 30 cm

We zijn blij dat je een review wilt schrijven. Je helpt zo anderen bij het maken van hun keuze. Als je vragen hebt over een product of bestelling kunnen we je beter helpen bij de klantenservice.

Waardering
Reviewbeleid

Deze vind jij vast ook interessant!

Deel jouw intratuin aankoop

Heb je jouw nieuwe spullen en planten thuis een mooie plek gegeven? Deel dan een foto van jouw huis of tuin op Instagram met #intratuin of @intratuin_nederland

Back to top