Laden..

Vederkruid (Myriophyllum crispata) D 11 H 22 cm

3.99
Alleen beschikbaar in de winkel
SKU
662512

Dit product is niet online verkrijgbaar. Informeer bij jouw Intratuin vestiging.

Verzorgingstips voor deze plant ontvangen?
Download de Intratuin App en voeg je groene vriend toe bij planten.

Alles over de Vederkruid (Myriophyllum crispata) D 11 H 22 cm

Herkomst
Van oorsprong groeit Vederkruid in de Amazonerivier, maar komt inmiddels verwilderd voor op bijna alle continenten, behalve de zeer koude.

Kenmerken
Vederkruid is een goede zuurstofplant. Zuurstofplanten zijn belangrijk voor de vijver, ze nemen voedingsstoffen op uit het water en geven zuurstof af, wat goed is voor de dieren die in de vijver leven en voor het bacterieleven. Hierdoor ontstaat een goed biologisch evenwicht en schoon vijverwater. De stengels met kleine blaadjes lijken wel wat op veren, vandaar de naam Vederkruid. Deze waterplant houdt van een waterdiepte van 20-60 cm en groeit ook een stukje boven het water uit. In de zomer bloeit het Vederkruid met kleine witte aren, die later roodbruin verkleuren. Om de plant ook door een koude winter heen te helpen is het nodig om de planten minimaal 40 cm diep te planten, als moerasplant komt het Vederkruid alleen heel zachte winters door.

Deze mooie waterplant is ook heel geschikt voor in een aquarium. Bijzonder is dat Vederkruid onder water langwerpig blad heeft en boven water geveerd blad.

Verzorging
Wanneer het Vederkruid zich teveel uitbreidt kan er worden gesnoeid. De scheuten die wortels hebben kunnen voor vermeerdering worden gebruikt. Het is een nuttige plant voor vissen omdat zij op de onderwaterbladeren hun eieren kunnen afzetten. In een zachte winter blijven de bladeren groen. Na een strenge winter kunnen de dode bladeren worden weggehaald, om rotting in de vijver tegen te gaan.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties
Specificaties
MerkIntratuin
EAN8717191273695
PlantennaamVederkruid
Latijnse plantennaamMyriophyllum crispata
Tips bij het plantenZuurstofplanten halen voedingsstoffen uit het water en zorgen daarmee voor voedselarm water, waarin algen nog maar weinig kans van leven hebben. Met de productie van zuurstof worden natuurlijke afbraakprocessen van afvalmaterialen in de vijver bevorderd. Dit resulteert in een heldere en gezonde vijver. De planten staan al in een mandje en kunnen rechtstreeks in de vijver worden gezet.
Planthoogte bij aankoop (cm)22
ConsumptieNiet eetbaar
Potmaat (cm)11
StandplaatsZon, Halfschaduw
PlaatsingWater
BloeiperiodeMei, Juni, Juli, Augustus
Plantdiepte (cm)0 tot -60 cm onder water
Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overVederkruid (Myriophyllum crispata) D 11 H 22 cm
Waardering
Deze vind jij vast ook interessant!

Van GROENTJE NAAR GROENE VINGERS

Gratis online kamerplantencursus

 

Wil jij graag de natuur in huis halen, maar heb je geen verstand van planten? 
Volg dan onze gratis online plantencursus en je bent al snel geen groentje meer. Na het succes van deel 1, is de cursus uitgebreid met 4 nieuwe lessen. Doe je mee?

 

  

Back to top