Laden..

Veilingkistje met Alliums

11.99
Alleen beschikbaar in de winkel
SKU
523203
Dit product is niet online verkrijgbaar. Informeer bij jouw Intratuin vestiging.
Alles over de Veilingkistje met Alliums

Herkomst
Alliums komen van nature voor op het noordelijk halfrond, Azië en het Midden-Oosten. Ze zijn familie van knoflook en bieslook en ruiken daar ook naar.

Kenmerken
Deze Sieruien zijn per soort verpakt en worden 15-80 cm hoog. Ze bloeien in de maanden mei, juni en juli na elkaar in de kleuren wit, paars, blauw en roze. Zet ze in groepen bij elkaar voor het mooiste effect. De laag blijvende soort kan het beste voorin de border worden geplant, de hoge soorten zijn geschikt om boven vaste planten uit te laten steken. Na de bloei kunnen de bloemen zaaddozen vormen, die nog lang sierwaarde houden.

Deze Veenwortel kan er op 3 verschillende manieren uitzien: als recht opgaande plant in vochtige grond met een hoogte van 20 cm, als kruipende plant en als drijvende plant, waarbij de hoogte maar 10 cm wordt. Er zijn dus meerdere toepassingsmogelijkheden.

Verzorging
Allium-bollen kun je planten in de periode september tot en met december. Plant ze met de punt naar boven op een diepte die 3 maal de hoogte van de bol is. Houd tussen de bollen 20 cm ruimte of meer, zodat er ruimte is voor het vormen van broedbollen. Hiermee vermeerderd de bol zich vanzelf. Het afstervende blad zorgt dat er voedingstoffen worden opgeslagen in de bollen, om ze het volgende jaar weer te laten bloeien. De bladeren kunnen worden afgeknipt als ze verdord zijn. De bollen kunnen nu gerooid worden en droog en donker worden opgeslagen tot het najaar. Maar ze kunnen ook gewoon in de grond blijven zitten.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties
Specificaties
MerkIntratuin
Inhoud45 stuks
EAN8713339162432
Serieintratuin
Geurzonder geur
Bloeikleurmeerdere kleuren
Maximale groeihoogte (cm)15 tot 80 cm
PlanttijdSeptember tot december
Tips bij het plantenMaak eerst de aarde goed los. Maak vervolgens een plantgat, dat circa 3x zo diep is als de hoogte van de bol. Plant de bollen met de punten naar boven en de wortels naar beneden. Bedek met aarde. De beste tijd om te planten is van september tot december v
Bloeikleur volgens kwekergemengd
Plantsoorteenjarig
Bloeiperiodejuli, juni, mei
Plantdiepte (cm)10 - 20 cm
Plantafstand (cm)10 - 30 cm
Standplaatshalfschaduw, zon
Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overVeilingkistje met Alliums
Waardering

Meer verstand van je kamerplant

Gratis online kamerplantencursus

 

Wil jij graag de natuur in huis halen, maar heb je geen verstand van planten? 
Volg dan onze gratis online plantencursus en je bent al snel geen groentje meer. Want de verzorging van kamerplanten is makkelijker dan je denkt. 

 

  

Back to top