Laden..

Vlinderstruik (Buddleja White Ball)

6.99
Alleen beschikbaar in de winkel
SKU
430921

Dit product is niet online verkrijgbaar. Informeer bij jouw Intratuin vestiging.
Alles over de Vlinderstruik (Buddleja White Ball)

Niet alleen de bijen en vlinders, ook wij zijn gek op de Buddleja White Ball. Oorspronkelijk komt deze vlinderlokkende eyecatcher uit China. Het is een plant die lang en rijk bloeit met witte bloemtrossen en in de herfst zijn blad verliest. Het is een makkelijke en sterke plant die snel groeit. De vlinderstruik heeft het liefst als standplaats een plek in de zon/halfschaduw. Verder stelt hij weinig eisen aan zijn verzorging en standplaats, op een niet te vochtige bodem na. Een makkelijke, mooie en diervriendelijke plant!

 

Vlinderstruik snoeien

Het belangrijkste aan de verzorging van de vlinderstruik is snoeien. Dit kun je eens per jaar doen tussen half maart en eind april. Hierbij is belangrijk dat er geen vorst meer komt. Je kunt hem terugsnoeien tot 30 cm boven de grond. Dit omdat de vlinderstruik bloeit op eenjarig hout en ook om lege plekken in de plant te voorkomen.

 

Eventueel kun je in oktober de plant al snoeien door grote takken voor de helft weg te knippen. Dit is om te voorkomen dat er een gat rondom de kluit ontstaat. In dat gat kan dan weer water komen dat ervoor zorgt dat de kluit gaat rotten of bevriezen. Uitgebloeide bloemen kun je in de bloeiperiode ook wegsnoeien tot de nieuwe bloemscheuten.

 

Wil je meer weten over een Vlinderstruik snoeien? Hier vind je nog meer handige snoeitips en de snoeikalender!

 

Vlinderstruik stekken

Helaas wordt de Buddleja vaak niet zo oud. Wanneer je ziet dat hij minder groeit en bloeit kun je het beste in de herfst na het snoeien of in de zomer stekjes nemen. Zo kun je er toch nog wat langer plezier van hebben!

Specificaties
Specificaties
MerkIntratuin
Extra informatieCompacte vlinderstruik. Wordt niet hoger dan zo´n 50 cm.
Geurmet geur
Aantrekkelijk voorbijen, vlinders
PlantennaamVlinderstruik
PlanttijdHet gehele jaar, behalve bij strenge vorst
Bladkleur volgens kwekerGroen
Groenblijvendniet groenblijvend
GrondsoortMeng de aarde uit het plantgat met Intratuin Rhododendrongrond. Verwijder de pot, zet de plant in het plantgat en druk de aarde goed aan. Voedt sierstruiken van april tot en met augustus met
Bloeikleur volgens kwekerWit
Tips bij het plantenDompel de plant voor het planten eerst onder water. Graaf een gat waar de<br/>kluit van de plant ruim in past.
Bloeiperiodeaugustus, juli, september
Vorstbestendigzeer goed
EAN8714339144336
Latijnse plantennaamBuddleja White Ball
Vormstruik
Standplaatszon
Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overVlinderstruik (Buddleja White Ball)
Waardering

Meer verstand van je kamerplant

Gratis online kamerplantencursus

 

Wil jij graag de natuur in huis halen, maar heb je geen verstand van planten? 
Volg dan onze gratis online plantencursus en je bent al snel geen groentje meer. Want de verzorging van kamerplanten is makkelijker dan je denkt. 

 

  

Back to top