Laden..

Walnoot (Juglans regia 'Broadview') D H cm

Waardering:
100% of 100
5
49.99
Alleen beschikbaar in de winkel
SKU
0791226

Dit product is niet online verkrijgbaar. Informeer bij jouw Intratuin vestiging.
Alles over de Walnoot (Juglans regia 'Broadview') D H cm

Herkomst
Het ras Broadview is ontstaan in het gelijknamige dorp in British Colombia, Canada uit zaad wat afkomstig was uit Rusland. Dit ras is heel geschikt voor het Nederlandse klimaat. In de Griekse mythologie staat de notenboom symbool voor wijsheid.

Kenmerken
Een Walnotenboom is alleen geschikt voor grote tuinen en parken, aangezien ze zeer groot worden, vooral in de breedte. Het ras 'Broadview' blijft iets kleiner en wordt maximaal 10 meter hoog. In vergelijking met de gewone Juglans regia krijgt deze boom al op jongere leeftijd noten en ook in grotere aantallen en maat. Het oogsten is heel gemakkelijk: als ze rijp zijn vallen ze vanzelf naar beneden. Om de noten zit een schil die makkelijk loslaat. Om de noot te kunnen eten moet hij worden opengekraakt. Mooie boom voor in een Voedselbos of bij een boerderij, waar het tevens een muggenwerende functie kan hebben, want muggen komen niet graag in de buurt van een Walnotenboom.

Als je niet te lang op de eerste walnoten wilt wachten, dan is dit het juiste ras. Ze draagt al na enkele jaren de eerste noten en is bovendien zelfbestuivend.

Verzorging
Een Walnotenboom hoeft niet veel gesnoeid te worden, aangezien hij van nature een gelijkmatige, ronde kroon vormt die voldoende licht doorlaat. Wordt de boom toch te hoog of breed dan kunnen de takken worden ingekort. Doe dit nooit tussen februari en mei, want dan kan de boom gaan bloeden en veel vocht verliezen, waardoor hij slecht gaat groeien of zelfs kan afsterven. Het beste kan de boom direct na de oogst in september of uiterlijk in december worden gesnoeid. Haal hierbij vooral dode en dunne takken weg en takken die te dicht op elkaar zitten.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties
Specificaties
MerkIntratuin
Vormstruik
EAN8717263657156
Typenotenboom
PlantennaamWalnoot
Extra informatieEG-kwaliteit
Voedingin de winter siertuincompost met ruim gedroogde koemest rond de plant aanbrengen. In de zomer 1 of 2 keer bijmesten met Intratuin bordermeststof of Intratuin biologische groente- en fruitvoe
Latijnse plantennaamJuglans regia 'Broadview'
Tips bij het plantendompel de plant voor het planten eerst onder water. Graaf een gat waar de kluit van de plant ruim in past. Meng de aarde uit het plantgat met Intratuin tuinplantengrond of potgrond. Verwijder de pot, zet de plant in het plantgat, waarbij de bovenkant van de kluit gelijk wordt gehouden met de grond en druk de aarde goed aan.
Bestuivingkruisen
Bloeiperiodelente
Vorstbestendiggoed
Standplaatszon
Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overWalnoot (Juglans regia 'Broadview') D H cm
Waardering
5
van de 5
Beoordelingen op basis van 1 reviews
schrijf een beoordeling
1
0
0
0
0
Klantenreviews
  1. Dikker aanrader! 7 jaar geleden geplant
    Stam 34cm doorsnede, Hoogte 7 meter, Brede ronde kroon van 6 meter doorsnee. De boom gaf meteen het jaar na aanplant een handje vol noten, nu inmiddels 3 flinke emmers vol. Het zelf bestuiven gaat wel eens mis als in een nachtvorst de katjes er af vriezen. De vrouwelijke bloemen, die wat later komen zijn dan kansloos. Gelukkig staan er bij mijn boom nog 4 andere walnotenbomen in de buurt, die soms hun katjes nog hebben. Ik bewaar altijd wat katjes, als de boom ze laat vallen, zodat ik die een week later kan gebruiken om de jonge noten/bloemen extra te bestuiven.

    Met deze droge zomers en een laag grondwaterpijl is het verstandig de boom af en toe flink water te geven. Ruim ook altijd het blad en de schillen op omdat hierin parasieten en ziektes kunnen overwinteren. Deze walnoot geeft zoveel noten dat de jonge noten elkaar soms in de weg zitten (5 of 6 bij elkaar). In de zomer drukken de noten elkaar van de boom af. Er is immer maar beperkt ruimte. De noten die afgroeien zijn mooie grote walnoten met een prima smaak. Dikke aanrader.

    -

Deze vind jij vast ook interessant!

Meer verstand van je kamerplant

Gratis online kamerplantencursus

 

Wil jij graag de natuur in huis halen, maar heb je geen verstand van planten? 
Volg dan onze gratis online plantencursus en je bent al snel geen groentje meer. Want de verzorging van kamerplanten is makkelijker dan je denkt. 

 

  

Back to top