Laden..

Wateraardbei (Potentilla palustris) D 9 H 20 cm

2.49
Alleen beschikbaar in de winkel
SKU
430303

Dit product is niet online verkrijgbaar. Informeer bij jouw Intratuin vestiging.
Alles over de Wateraardbei (Potentilla palustris) D 9 H 20 cm

Herkomst
Deze vaste plant komt van nature in Nederland voor, maar het aantal in het wild groeiende planten is de laatste jaren sterk afgenomen. Deze Wateraardbei komt ook voor in andere Europese landen, Siberië, het Himalaya-gebied en Noord-Amerika. Opvallend is dat hij voorkomt in ijzerhoudend en voedselarm water, zoals in Nederlandse veengebieden wel voorkomt.

Kenmerken
Deze vaste plant is familie van de gewone aardbei, maar de rode vrucht is niet smakelijk. Het gaat bij deze plant vooral om de donkerrode bloemen die in juni en juli bloeien en mooi kleuren bij het groene blad. Ook de vijftallige bladeren zijn decoratief. Deze Wateraardbei staat graag in vochtige grond en kan ook in de vijver groeien op een diepte van 0-15 cm, gemeten vanaf de bovenrand van de vijvermand. Het is een winterharde plant, die graag op een lichte plaats staat. De hoogte van een volwassen plant kan 30-90 cm worden

Deze sieraardbei wordt in de kruidengeneeskunde gebruikt bij verschillende kwalen.

Verzorging
De Wateraardbei heeft een kruipende wortelstok die op het water kan drijven of op de vochtige aarde kan groeien. Er ontstaan uitlopers met nieuwe planten en zo breidt deze vaste plant zich makkelijk uit. In de winter sterft de plant bovengronds af en is dan goed bestand tegen vorst. In het voorjaar kunnen de dode plantenresten worden weggehaald, zodat de plant weer kan uitlopen. Wanneer je deze decoratieve plant combineert met een waterplant die rietachtige bladeren heeft, dan kunnen de dunne bloemstengels van de Wateraardbei zich hier mooi tussendoor weven en zo wat steun krijgen.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties
Specificaties
MerkIntratuin
EAN8713469105774
PlantennaamWateraardbei
Latijnse plantennaamPotentilla palustris
Tips bij het plantenOever/Moerasplanten kunnen zowel om de oever als net in het water staan. Verwijder de pot en zet de plant in een plantgat aan de oever. Als moerasplant rechtstreeks in de vijveraarde in de rand van de vijver of in het substraat. Deze planten kunnen tevens met één of meerdere exemplaren in een vijvermand worden gezet. Gebruik hiervoor Intratuin Vijveraarde.
Planthoogte bij aankoop (cm)20
ConsumptieNiet eetbaar
Potmaat (cm)9
StandplaatsZon, Halfschaduw
PlaatsingWater
BloeiperiodeJuni, Juli, Augustus
Plantdiepte (cm)0 tot -15 cm onder water
Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overWateraardbei (Potentilla palustris) D 9 H 20 cm
Waardering

Van GROENTJE NAAR GROENE VINGERS

Gratis online kamerplantencursus

 

Wil jij graag de natuur in huis halen, maar heb je geen verstand van planten? 
Volg dan onze gratis online plantencursus en je bent al snel geen groentje meer. Na het succes van deel 1, is de cursus uitgebreid met 4 nieuwe lessen. Doe je mee?

 

  

Back to top