Laden..

Waterlelie (Nymphaea 'Aurora') D 11 H 30 cm

Waardering:
0% of 100
0
Merk: Intratuin
21.99
Niet op voorraad
SKU
430277

Alles over de Waterlelie (Nymphaea 'Aurora') D 11 H 30 cm

Herkomst
Deze variant van de bekende inheemse witte Waterlelie heeft een geeloranje bloem. Het is een kruising met een Noord-Amerikaans soort, waardoor de winterhardheid iets gevoeliger ligt.

Kenmerken
Deze winterharde plant heeft ronde, drijvende bladeren en opvallende geeloranje bloemen. Onder de grote, drijvende bladeren kunnen waterdieren schuilen en ze zorgen tevens voor schaduw. De grote bloemen steken net boven het water uit en bloeien van juni-oktober. De bladeren zijn 10-30 cm in doorsnede, de bloemen 6-15 cm. De roze bloemen hebben gele meeldraden en na bevruchting ontstaat een ronde zaaddoos met veel zaden daarin. Deze waterplant kan zowel in een kleine als grote vijver worden toegepast en houdt ervan om op minstens 50 cm diepte te wortelen.

De Waterlelie komt voor in bekende sprookjes. Ook worden kikkers vaak afgebeeld op een Waterlelieblad. De bloemen sluiten zich 'Savonds en gaan alleen op een zonnige plaats goed open.

Verzorging
Zet deze waterlelie in een vijvermand met kleiachtige grond in de vijver op een zonnige plaats. In de winter sterven de bladeren af en kunnen dan het beste worden verwijderd, om rotting in het vijverwater te voorkomen. Wanneer de Waterlelie erg groot wordt dan kan hij gaan drijven, omdat er lucht in de wortels zit. Het beste kan de wortelkluit dan worden gescheurd en hiervan slechts een klein, jong gedeelte terug worden gezet in de vijvermand, met hierin wat verse vijvergrond. Wanneer er geen of weinig bloemen komen is dit een teken van voedselgebrek. Er kan dan een speciale voedingstablet in de vijvergrond worden gestoken.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties

Specificaties
Merk Intratuin
Plantennaam Waterlelie
Latijnse plantennaam Nymphaea 'Aurora'
Potmaat (cm) 11
Planthoogte bij aankoop (cm) 30
Bladkleur Groen
Standplaats Halfschaduw, Zon
Plaatsing Water
Giftig Wel giftig
Bloeikleur Bruin
Bloeiperiode Juni, Juli, Augustus, September
Plantdiepte (cm) -30 tot -60 cm onder water
Tips bij het planten De waterlelie is een prachtige plant met hele mooie bloemen. Hij is ook nuttig in de vijver; door zijn grote bladeren geeft hij veel schaduw, dit voorkomt algengroei en is tevens ook een schuilplaats voor vissen en andere waterdiertjes. BELANGRIJK: zet de waterlelie altijd in een grote mand of korf en gebruik hiervoor de juiste waterlelie-aarde. De plant in het begin niet al te diep zetten.
Consumptie Niet eetbaar
EAN 8713469105293

Reviews

Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overWaterlelie (Nymphaea 'Aurora') D 11 H 30 cm

We zijn blij dat je een review wilt schrijven. Je helpt zo anderen bij het maken van hun keuze. Als je vragen hebt over een product of bestelling kunnen we je beter helpen bij de klantenservice.

Waardering
Reviewbeleid

Deze vind jij vast ook interessant!

Deel jouw intratuin aankoop

Heb je jouw nieuwe spullen en planten thuis een mooie plek gegeven? Deel dan een foto van jouw huis of tuin op Instagram met #intratuin of @intratuin_nederland

Back to top