Laden..

Waterlelie (Nymphaea 'Sioux') D 11 H 30 cm

Waardering:
0% of 100
0
Merk: Intratuin
22.99
Niet op voorraad
SKU
429913

Beschrijving

Herkomst
Deze variant van de bekende inheemse witte Waterlelie heeft een geeloranje bloem.

Kenmerken
Deze winterharde plant heeft ronde, drijvende bladeren en opvallende bloemen, die geel uitlopen en al snel naar oranje kleuren met donkergele meeldraden in hart. Onder de ronde, drijvende bladeren kunnen waterdieren schuilen en ze zorgen tevens voor schaduw. De geurende bloemen drijven op het water en bloeien van juni-oktober. De bladeren lopen paarsbruin uit en worden daarna egaal groen van kleur. Deze waterplant kan zowel in een middelgrote als grote vijver worden toegepast en houdt ervan om op 40-80 cm diepte te wortelen.

De Waterlelie komt voor in bekende sprookjes. Ook worden kikkers vaak afgebeeld op een Waterlelieblad. De bloemen sluiten zich 'Savonds en gaan alleen op een zonnige plaats goed open.

Verzorging
Zet deze waterlelie in een vijvermand met kleiachtige grond in de vijver op een zonnige plaats. In de winter sterven de bladeren af en kunnen dan het beste worden verwijderd, om rotting in het vijverwater te voorkomen. Wanneer de Waterlelie erg groot wordt dan kan hij gaan drijven, omdat er lucht in de wortels zit. Het beste kan de wortelkluit dan worden gescheurd en hiervan slechts een klein, jong gedeelte terug worden gezet in de vijvermand, met hierin wat verse vijvergrond. Wanneer er geen of weinig bloemen komen is dit een teken van voedselgebrek. Er kan dan een speciale voedingstablet in de vijvergrond worden gestoken.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties

Specificaties
Merk Intratuin
Plantennaam Waterlelie
Latijnse plantennaam Nymphaea 'Sioux'
Potmaat (cm) 11
Planthoogte bij aankoop (cm) 30
Bladkleur Groen
Standplaats Zon, Halfschaduw
Plaatsing Water
Giftig Wel giftig
Bloeikleur Roze
Bloeiperiode Mei, Juni, Juli, Augustus, September
Plantdiepte (cm) -40 tot -80 cm onder water
Tips bij het planten De waterlelie is een prachtige plant met hele mooie bloemen. Hij is ook nuttig in de vijver; door zijn grote bladeren geeft hij veel schaduw, dit voorkomt algengroei en is tevens ook een schuilplaats voor vissen en andere waterdiertjes. BELANGRIJK: zet de waterlelie altijd in een grote mand of korf en gebruik hiervoor de juiste waterlelie-aarde. De plant in het begin niet al te diep zetten.
Consumptie Niet eetbaar
EAN 8712044893143

Reviews

Schrijf uw eigen review

Dit product heeft nog geen reviews.

Schrijf een review

Deze vind jij vast ook interessant!

Deel jouw intratuin aankoop

Heb je jouw nieuwe spullen en planten thuis een mooie plek gegeven? Deel dan een foto van jouw huis of tuin op Instagram met #intratuin of @intratuin_nederland

Wil je iets laten bezorgen in Belgie?

Hier op Intratuin.nl bezorgen we alleen in Nederland

Back to top
Reviews over:
Waterlelie (Nymphaea 'Sioux') D 11 H 30 cm
Waterlelie (Nymphaea 'Sioux') D 11 H 30 cm
22.99