Laden..

Waterlobelia (Lobelia cardinalis) D 18 H 30 cm

Waardering:
0% of 100
0
Merk: Intratuin
11.99
Niet op voorraad
SKU
429871

Alles over de Waterlobelia (Lobelia cardinalis) D 18 H 30 cm

Herkomst
Deze Waterlobelia groeit van nature in warmere streken en is daardoor in het Nederlandse klimaat niet helemaal winterhard.

Kenmerken
Deze Waterlobelia heeft mooie paarsbruine tot wijnrode stengels en bladeren. De felrode, aarvormige bloeiwijze steekt daar prachtig bij af en kan bij een volwassen plant bijna een meter hoog worden. De bloei is van juli tot in oktober op een zonnige tot licht beschaduwde plaats. Deze moerasplant kan in de moeraszone bij de vijver groeien, maar ook in een iets drogere grondsoort, bijvoorbeeld in de vaste plantenborder. Toepassing in een Hot-Border, waarin de bloemkleuren variëren van geel en oranje tot rood, is heel bijzonder.

Zet deze vaste plant in vochthoudende grond en geniet van de opvallende kleuren. Pas wel op met huisdieren en kinderen, want deze plant is giftig bij inname.

Verzorging
Deze rode Lobelia heeft vele toepassingsmogelijkheden: in plantenbakken, als vijver-/ moerasplant, in groepen en solitair. De winterhardheid is redelijk, maar in vorstperiodes is wel wat bescherming nodig met een laag afgevallen bladeren of vliesdoek. De plant sterft in de winter bovengronds af, in het voorjaar wanneer er geen kans meer is op nachtvorst, kunnen de bruine bladresten worden weggehaald. Wanneer de uitgebloeide bloemen worden afgeknipt dan bloeit deze plant beter door en lokt daarmee vlinders en bijen. Soms kan de Bladvlekkenziekte toeslaan bij deze Lobelia. Verwijder dan het aangetaste blad, zodat de ziekte zich niet verder kan verspreiden. Ook slakken kunnen een plaag vormen als ze eten van de sappige bladeren. Vermeerdering is mogelijk door de wortelkluit te delen of door te zaaien.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties

Specificaties
Merk Intratuin
Plantennaam Waterlobelia
Latijnse plantennaam Lobelia cardinalis
Potmaat (cm) 18
Planthoogte bij aankoop (cm) 30
Bladkleur Groen
Standplaats Halfschaduw, Zon
Plaatsing Water
Giftig Wel giftig
Bloeiperiode Juni, Juli, Augustus
Plantdiepte (cm) 0 tot -15 cm onder water
Tips bij het planten Oever/Moerasplanten kunnen zowel om de oever als net in het water staan. Verwijder de pot en zet de plant in een plantgat aan de oever. Als moerasplant rechtstreeks in de vijveraarde in de rand van de vijver of in het substraat. Deze planten kunnen tevens met één of meerdere exemplaren in een vijvermand worden gezet. Gebruik hiervoor Intratuin Vijveraarde.
Consumptie Niet eetbaar
EAN 8712044889511

Reviews

Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overWaterlobelia (Lobelia cardinalis) D 18 H 30 cm

We zijn blij dat je een review wilt schrijven. Je helpt zo anderen bij het maken van hun keuze. Als je vragen hebt over een product of bestelling kunnen we je beter helpen bij de klantenservice.

Waardering
Reviewbeleid

Deze vind jij vast ook interessant!

Deel jouw intratuin aankoop

Heb je jouw nieuwe spullen en planten thuis een mooie plek gegeven? Deel dan een foto van jouw huis of tuin op Instagram met #intratuin of @intratuin_nederland

Back to top