Laden..

Waternavel (Hydrocotyle vulgaris) D 18 H 30 cm

Waardering:
0% of 100
0
Merk: Intratuin
12.99
Niet op voorraad
SKU
429907

Alles over de Waternavel (Hydrocotyle vulgaris) D 18 H 30 cm

Herkomst
Deze Gewone Waternavel komt van nature voor in Europa van Zuid-Spanje tot in Zuid Scandinavië. Deze kruipende plant is familie van de Klimop en is in een milde winter ook wintergroen.

Kenmerken
Deze inheemse moerasplant wordt 5-25 cm hoog en de ronde bladeren worden 2- 4 cm in doorsnede. De stengel kruipt over de grond en vormt op iedere knoop witte wortels. Zo kan de stengel wel een meter lang worden en hele oppervlakken bedekken. De onopvallende, witroze bloemen worden niet groter dan 1 mm en zitten verstopt onder de bladeren. Deze plant kan goed groeien op lichte plaatsen die een deel van het jaar overstroomd zijn, in moerassen en langs de oever van een vijver. Ook in de vijver voelt deze plant zich thuis en verbeterd dan zelfs de waterkwaliteit als zuurstofplant.

Vanwege de kleine maat van de bladeren is deze plant zeker geschikt voor kleine vijvers en waterschalen.

Verzorging
Alle grondsoorten, van licht vochtig tot nat, zijn geschikt voor deze bodembedekkende plant. Ziektes of ongedierte krijgen geen vat op deze Waternavel. Vermeerdering ontstaat vanzelf en zal wat moeten worden beteugeld om woekering te voorkomen. Ook mooi in een terrarium toe te passen.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties

Specificaties
Merk Intratuin
Plantennaam Waternavel
Latijnse plantennaam Hydrocotyle vulgaris
Potmaat (cm) 18
Planthoogte bij aankoop (cm) 30
Bladkleur Groen
Standplaats Halfschaduw, Zon
Plaatsing Water
Giftig Niet giftig
Bloeiperiode Juni, Juli, Augustus
Plantdiepte (cm) 0 tot -60 cm onder water
Tips bij het planten Zuurstofplanten halen voedingsstoffen uit het water en zorgen daarmee voor voedselarm water, waarin algen nog maar weinig kans van leven hebben. Met de productie van zuurstof worden natuurlijke afbraakprocessen van afvalmaterialen in de vijver bevorderd. Dit resulteert in een heldere en gezonde vijver. De planten staan al in een mandje en kunnen rechtstreeks in de vijver worden gezet.
Consumptie Niet eetbaar
EAN 8712044890258

Reviews

Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overWaternavel (Hydrocotyle vulgaris) D 18 H 30 cm

We zijn blij dat je een review wilt schrijven. Je helpt zo anderen bij het maken van hun keuze. Als je vragen hebt over een product of bestelling kunnen we je beter helpen bij de klantenservice.

Waardering
Reviewbeleid

Deze vind jij vast ook interessant!

Deel jouw intratuin aankoop

Heb je jouw nieuwe spullen en planten thuis een mooie plek gegeven? Deel dan een foto van jouw huis of tuin op Instagram met #intratuin of @intratuin_nederland

Back to top