• Voor het beste groenadvies
 • Alles voor huis, tuin en dier
 • 51 winkels in Nederland
Intratuin Drachten

Intratuin Drachten

Intratuin Drachten is veel meer dan een tuincentrum. Je vindt bij ons altijd nieuwe inspiratie, tips en trends voor je huis, tuin, terras en dier, passend in het seizoen. Voor ieder wat wils. Even pauze tijdens het shoppen? Dat kan in ons gezellige Tuincafé. Onze medewerkers staan klaar om hun kennis met je te delen en je te voorzien van het juiste advies. Wij verwelkomen je graag bij Intratuin Drachten.

Nienke Pot
Nienke PotBedrijfsleider Intratuin Drachten

Faciliteiten

 • Horeca Horeca
 • Bezorgservice Bezorgservice
 • Cadeaukaarten verkoop Cadeaukaarten verkoop
 • Snijbloemen afdeling Snijbloemen afdeling
 • Rolstoelen aanwezig Rolstoelen aanwezig
 • Nuttigen high tea Nuttigen high tea
 • Verkoop high tea cadeaukaart Verkoop high tea cadeaukaart
 • Betalen met creditcard Betalen met creditcard
 • Inname VVV cadeaubon Inname VVV cadeaubon
 • Inname Nationale Tuinbon Inname Nationale Tuinbon

Adres

Routebeschrijving Intratuin Drachten
Dukaat 1
9207 MB Drachten
0512-540999

info@drachten.intratuin.nl

Openingstijden

Maandag 10:00 - 18:00
Dinsdag 9:30 - 18:00
Woensdag 9:30 - 18:00
Donderdag 9:30 - 21:00
Vrijdag 9:30 - 21:00
Zaterdag 9:00 - 17:30
Zondag Gesloten
Extra openingstijden

Helaas staat de gemeente Smallingerland, waar Intratuin Drachten onder valt, geen koopzondagen toe.


Woensdag 9 november: 9:30 tot 21:00 uur.

Laatste nieuws

Bloemenwereld

Bloemenwereld

Welkom in de Bloemenwereld


Binnenkomend in Intratuin Drachten valt je oog meteen op de verse bloemenpresentaties van de Bloemenwereld. Diverse boeketten en arrangementen zijn zowel in de hal als in de bloemenwinkel op kleur gesorteerd en zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Voor een ieder staat er wel iets tussen, voor jezelf of leuk om als cadeautje mee te nemen.


 


Inspiratie in elk seizoen


Ook in de zomermaanden doen verse snijbloemen het goed. Een mooi glas gevuld met bloemen maakt ook van de terrastafel een fleurig geheel. Wij hebben diverse arrangementen in verschillende kleuren en prijsklassen klaar staan. 


 


Koffieboeketje


Een leuk voorbeeld is ons ’Koffieboeketje’. Een klein handzaam boeketje met verschillende bloemsoorten. Deze is in verschillende kleuren verkrijgbaar.


 


Bloemen speciaal voor jou.


Mocht je toch graag iets anders willen, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Je kunt de bloemenwereld in lopen. Hier staat een stelling vol bloemen in diverse kleuren en verschillende bloemsoorten. Bijna alles is per stuk verkrijgbaar. Hieruit kun je kiezen om zelf een boeket of arrangement samen te stellen. De bloembindsters willen je hier graag bij helpen.


Heb je nog andere speciale wensen, voor bijvoorbeeld een verjaardag, een opening of een andere bijzondere gelegenheid. Laat het dan vroegtijdig aan ons weten. Wij kunnen dan met de wensen rekening houden en de benodigde bloemen voor je bestellen.


 


Spaarkaart


Wist je trouwens dat wij een stempelkaart hebben? Bij iedere € 7,50 die je bij ons in de Bloemenwereld besteed aan snijbloemen, ontvang je een stempel. Heb je de kaart vol, dan krijg je € 7,50 korting bij een volgende aankoop in de Bloemenwereld.


 


Graag tot ziens bij ons in de Bloemenwereld!

Lees meer Lees minder
Tuincafé

Tuincafé

Welkom in ons tuincafé


Onze tuincafé medewerkers staan iedere dag, maandag t/m zaterdag van 10:00 tot 17:00 voor je klaar.


Je kunt bij hen terecht voor een overheerlijk ontbijtje, wat bestaat uit vers gebakken broodjes, koffie of thee, vleeswaren, zoetwaren, kaas en een lekker eitje. Alles samen voor maar €2,95.


Ook heb je de gehele dag een ruime keuze uit vers gebak en koeken, belegde broodjes, warme snacks, gekoelde frisdranken, thee en diverse soorten koffie, waaronder bijvoorbeeld een Italiaanse, vanille, noten of karamel variant.


 


High Tea


Ook is het mogelijk om in ons tuincafé te genieten van een High Tea. Een oude Engelse traditie die in Nederland steeds vaker voorkomt. Alles wat bij een High Tea geserveerd wordt, moet vast te houden zijn 'tussen je vinger en duim'.


Tijdens deze High Tea kun je genieten van onder andere warme, zoete en hartige hapjes, chocolade, sandwiches, koekjes en bonbons. Wist je dat je ook een High Tea cadeaukaart kunt kopen? Voor vragen kun je altijd terecht bij het tuincafé of bij de servicebalie.


Als je een bezoekje brengt aan onze winkel, schuif gerust aan in ons altijd gezellige tuincafé!

Lees meer Lees minder
Adres

Adres

Kun je ons niet vinden ?


Intratuin Drachten is sinds 2006 gevestigd aan de noordkant van Drachten, richting Opeinde, op het bedrijventerrein Nijtap. Ons officiële adres is: Dukaat 1, 9207 MB Drachten. Bovenaan deze pagina vind je een plattegrond.


 


Kent je navigatiesysteem de Dukaat in Drachten niet?


Dit kan komen omdat het adres pas sinds 2013 bestaat. Daarvoor was ons adres Nijtap 18, 9218 PB Opeinde. We zijn dus niet verhuisd, maar hebben alleen een ander adres gekregen. Als je je navigatiesysteem op het oude adres instelt, dan vind je ons ook!

Lees meer Lees minder

Evenementen en workshops

Het Groene Woonevent

Het Groene Woonevent

HET GROENE WOONEVENT


Zaterdag 22 oktober 2016


Ontdek de nieuwste woontrends, ga zelf aan de slag met verrassende groenideeën en laat je inspireren. Kom naar het Groene Woonevent en beleef wat groen doet met je huis - en met jou!


Intratuin Drachten organiseert verschillende workshops, zie elders op onze site. Onze styliste, Ineke, zal weer de hele dag voor je klaar staan. En we houden nog een leuke activiteit: ´STIJL DE KAMER EN WIN!´.


En als je in het groen gekleed komt op ons Groene Woonevent, dan ontvang je een groen presentje!

Lees meer Lees minder
pompoensnijden

pompoensnijden

KINDERWORKSHOP POMPOENSNIJDEN


Woensdag 26 oktober 2016


Maak een grappige, griezelige of lieve pompoen op woensdagmiddag 26 oktober. We beginnen om 14:00 uur en de kosten zijn € 2,50.


Geef je snel op bij onze servicebalie!


(of mail naar info@drachten.intratuin.nl)


 

Lees meer Lees minder
herfstworkshop

herfstworkshop

HERFSTWORKSHOP


Donderdagavond 27 oktober.


In deze herfstworkshop gaan we een najaarsarrangement maken. We beginnen om 19:00 uur en de kosten zijn € 24,99.


Zoals altijd, staat de workshop onder professionele begeleiding en gaat in een ongedwongen sfeer. Voor alle materialen wordt gezorgd en ook voor een kopje koffie en thee met wat lekkers.


Geef je snel op bij de servicebalie!


(of mail naar info@drachten.intratuin.nl)

Lees meer Lees minder
krans

krans

WORKSHOP KRANS MAKEN


Zaterdag 22 oktober 2016.


Tijdens het Groene Woonevent, houden we een workshop 'Krans maken'. We beginnen om 15:00 uur en de kosten zijn € 26,99.


Geef je snel op bij de servicebalie!


(of mail naar info@drachten.intratuin.nl)


 

Lees meer Lees minder
kokodama

kokodama

WORKSHOP KOKODAMA MAKEN


Zaterdag 22 oktober 2016


Tijdens het Groene Woonevent, houden we een workshop 'Kokodama maken'. We starten om 13:00 uur en de kosten zijn € 10,-.


Geef je snel op bij onze servicebalie!


(of mail naar info@drachten.intratuin.nl)


 

Lees meer Lees minder
tassen stempelen

tassen stempelen

KINDERWORKSHOP TASSEN STEMPELEN


Zaterdag 22 oktober 2016


Tijdens het Groene Woonevent, houden we een kinderworkshop 'Tassen stempelen'. We beginnen om 12:00 uur en het kost € 2,50 per tasje.


Geef je snel op bij de servicebalie in onze winkel!


(of mail naar info@drachten.intratuin.nl)


 

Lees meer Lees minder

Stagiaire

Drachten

De functie:


Voor onze winkel zijn wij op zoek naar een stagiaire die ons team komt versterken. Tijdens deze stage werk je volledig mee op de afdeling en zorg je samen met je collega’s voor een goed verzorgde afdeling waarbij alles netjes, opgeruimd en aangevuld is en help je klanten met hun vragen. Natuurlijk zorgen wij voor een vakkundige begeleiding.


Profiel:


Je volgt de opleiding (groene) detailhandel niveau 2 of 3. Je bent enthousiast en wilt graag je handen uit de mouwen steken. Je bent leergierig, klant- en servicegericht en communicatief sterk. Daarbij vind je het leuk om in een tuincentrum te werken.


 Wij bieden: 


Een afwisselende stage in een groene omgeving waarbij je samen met deskundige collega’s altijd voor onze klanten klaar staat.  Je komt in een enthousiast team waarbij jouw collega’s je graag helpen en begeleiden op de winkelvloer. 


Sollicitatie:


Wordt dit jouw stageplek, stuur een email met cv naar mw. E. van Oosten, e.vanoosten@winschoten.intratuin.nl of via button “Solliciteren”.


 

Lees meer Lees minder