Laden..

Witte Moerasaronskelk (Lysichiton camtschatcensis) D 9 H 20 cm

Waardering:
0% of 100
0
Merk: Intratuin
7.99
Niet op voorraad
SKU
430265

Alles over de Witte Moerasaronskelk (Lysichiton camtschatcensis) D 9 H 20 cm

Herkomst
Deze Moeras Aronskelk is winterhard en komt van nature uit Japan, waar het een Waterbanaan genoemd wordt, waarschijnlijk omdat het grote blad wat lijkt op dat van de Bananenplant.

Kenmerken
Deze indrukwekkende moerasplant is geschikt voor en middelgrote of grote vijver of voor een moerassig gedeelte van de tuin. Deze plant heeft het hele jaar door natte grond nodig en kan met een vijvermand in het ondiepe gedeelte van de vijver worden gezet. Bijzonder is dat de grote, witte bloemen verschijnen in het vroege voorjaar, zonder dat het blad er al is. Na de bloei onstaat er een kolf die de vrucht van de plant vormt. Ook gaan de bladeren dan groeien tot een hoogte van 60-100 cm, die gedurende de hele zomer sierwaarde hebben. Deze plant houdt van een plaats in de zon of lichte schaduw.

De spiegeling van de witte bloemen in het water heeft iets magisch.

Verzorging
Deze vaste plant sterft in de winter bovengronds af, maar komt ieder voorjaar al vroeg weer terug. Knip de afgestorven plantenresten daarom in maart af, zodat de bloemen alle ruimte krijgen. Als gedurende de zomer enkele bladeren geel of bruin worden, dan kunnen deze zo kort mogelijk worden afgeknipt. Ook wordt het witte schutblad van de bloem aan het einde van het voorjaar bruin, haal deze voorzichtig weg zodat je nog kunt genieten van de kolf, die best indrukwekkend is en veel sierwaarde heeft gedurende de hele zomer. Als de plant te groot wordt, knip dan gewoon het teveel aan bladeren weg. Ook kan de wortelkluit in stukken worden gedeeld om hem kleiner te maken of te vermeerderen. Deze sterke plant heeft weinig tot geen last van ziektes of ongedierte en vraagt haast geen verzorging.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties

Specificaties
Merk Intratuin
Plantennaam Witte Moerasaronskelk
Latijnse plantennaam Lysichiton camtschatcensis
Potmaat (cm) 9
Planthoogte bij aankoop (cm) 20
Bladkleur Groen
Standplaats Halfschaduw, Zon
Plaatsing Water
Giftig Wel giftig
Bloeiperiode Maart, April, Mei
Plantdiepte (cm) 0 tot -15 cm onder water
Tips bij het planten Oever/Moerasplanten kunnen zowel om de oever als net in het water staan. Verwijder de pot en zet de plant in een plantgat aan de oever. Als moerasplant rechtstreeks in de vijveraarde in de rand van de vijver of in het substraat. Deze planten kunnen tevens met één of meerdere exemplaren in een vijvermand worden gezet. Gebruik hiervoor Intratuin Vijveraarde.
Consumptie Niet eetbaar
EAN 8713469105088

Reviews

Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overWitte Moerasaronskelk (Lysichiton camtschatcensis) D 9 H 20 cm

We zijn blij dat je een review wilt schrijven. Je helpt zo anderen bij het maken van hun keuze. Als je vragen hebt over een product of bestelling kunnen we je beter helpen bij de klantenservice.

Waardering
Reviewbeleid

Deze vind jij vast ook interessant!

Deel jouw intratuin aankoop

Heb je jouw nieuwe spullen en planten thuis een mooie plek gegeven? Deel dan een foto van jouw huis of tuin op Instagram met #intratuin of @intratuin_nederland

Back to top