Laden..

Zomerframboos (Rubus idaeus 'Tulameen')

6.99
Alleen beschikbaar in de winkel
SKU
431780

Dit product is niet online verkrijgbaar. Informeer bij jouw Intratuin vestiging.
Alles over de Zomerframboos (Rubus idaeus 'Tulameen')

Herkomst
De framboos is in een groot deel van de wereld inheems en groeit meestal langs bosranden, in lichte schaduw van bomen en in een vruchtbare bodem. Er zijn soorten met rode en met gele vruchten, tevens heb je zomer en herfstframbozen, wat te maken heeft met de oogsttijd. De bekende rode framboos komt oorspronkelijk uit Oost-Azië, maar het is bekend dat in de 16e eeuw deze fruitstruik al in Griekenland en Italië voorkwam.

Kenmerken
Deze Zomerframboos geeft in juli donkerrode vruchten die zoet en sappig smaken. Ze kunnen zo van de struik worden gegeten, maar ook worden verwerkt tot jam, sap of in gebak. Na het plukken is dit zachte fruit maar kort bewaarbaar. 'Tulameen' is een prima smakende zomerframboos met grote vruchten. Alle frambozen houden van een zonnig plekje en goede, vocht doorlatende grond. Omdat die gezonde frambozen in de winkel erg prijzig zijn is het veel leuker om ze zelf te kweken.

Het ras 'Tulameen' wordt vrij veel gebruikt voor de commerciële teelt en is een verbeterde versie van de bekende 'Malling Promise'.

Verzorging
Bij Zomerframbozen wordt het eerste jaar alleen een tak gevormd en het volgende jaar komen hieraan vruchten . Na de oogst kunnen daarom gelijk de takken die vrucht gedragen hebben kort bij de grond worden afgeknipt. De jonge takken gaan het jaar daarna bloeien met witte bloemen die zelfbestuivend zijn. In juli-augustus kunnen de frambozen worden geoogst. In het voorjaar kan, vooral op armere grond, wat natuurmest bij de wortels worden gestrooid. Lange takken kunnen langs een klimsteun worden geleid. Vermeerdering van frambozen gaat vaak vanzelf omdat er nieuwe scheuten ontstaan aan de wortels. Ook kan de framboos worden gestekt, wat het makkelijkst gaat door afleggen. Hierbij wordt een tak op de grond vastgepind en krijgt dan vanzelf wortels waar hij de grond raakt.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties
Specificaties
MerkIntratuin
EAN8717263019091
Extra informatieDe lekkerste framboos
Typebramen- en frambozenstruik
BestuivingZelf
BloeiperiodeMei, Juni
Bloeikleur volgens kwekerwitte bloemen
PlantennaamFramboos
Voedingin de winter siertuincompost met ruim gedroogde koemest rond de plant aanbrengen. In de zomer 1 of 2 keer bijmesten met Intratuin bordermeststof of Intratuin biologische groente- en fruitvoe
Latijnse plantennaamRubus idaeus ‘Tulameen’
StandplaatsZon
Tips bij het plantendompel de plant voor het planten eerst onder water. Graaf een gat waar de kluit van de plant ruim in past. Meng de aarde uit het plantgat met Intratuin tuinplantengrond of potgrond. Verwijder de pot, zet de plant in het plantgat, waarbij de bovenkant van de kluit gelijk wordt gehouden met de grond en druk de aarde goed aan.
VorstbestendigGoed
Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overZomerframboos (Rubus idaeus 'Tulameen')

We zijn blij dat je een review wilt schrijven. Je helpt zo anderen bij het maken van hun keuze. Als je vragen hebt over een product of bestelling kunnen we je beter helpen bij de klantenservice.

Waardering

Van GROENTJE NAAR GROENE VINGERS

Gratis online kamerplantencursus

 

Wil jij graag de natuur in huis halen, maar heb je geen verstand van planten? 
Volg dan onze gratis online plantencursus en je bent al snel geen groentje meer. Na het succes van deel 1, is de cursus uitgebreid met 4 nieuwe lessen. Doe je mee?

 

  

Back to top