Laden..

Biologische Intratuin groentezaad Radijs (Raphanus sativus 'French Breakfast')

2.59
Op voorraad
SKU
1417754
Op voorraad
8717263352617.jpeg
Biologische Intratuin groentezaad Radijs (Raphanus sativus 'French Breakfast')
2.59
  • Gratis bezorgd vanaf € 40, tot € 40 betaal je 3.35, afhalen in de winkel is gratis
  • Door drukte bij PostNL is de levertijd mogelijk langer meer info
  • Afhalen in de winkel vanaf 1-3 werkdagen meer info
  • Veilig betalen
Alles over de Biologische Intratuin groentezaad Radijs (Raphanus sativus 'French Breakfast')

Herkomst
De Radijs is inheems in Europa en de gematigde delen van Azië. 

Kenmerken
We kennen de Radijs van zijn pittige en frisse smaak. Heerlijk om zo weg te snacken of te verwerken in een salade. Radijsjes zien er bolrond uit, maar eigenlijk is het de verdikte wortel van het plantje. Laat deze knol niet te groot worden, want dan wordt hij melig van smaak. Een Radijs bevat geen vet, weinig calorieën en veel vezels, een heerlijke gezonde snack. De meeste radijs is rood van kleur, maar er zijn ook soorten die geel, wit of roze zijn. Het zaad in dit zakje geeft radijs van het ras 'French Breakfast' in de kleur rood met wit, ze zijn mooi ovaal van vorm en geschikt voor teelt in de vollegrond.

Wist je dat ook het jonge blad van radijs eetbaar is? Lekker door de sla of om een pittige pesto van te maken.

Verzorging
Radijs kan het beste worden gekweekt in lichtere grondsoorten, zoals zandgrond of zavel. Heb je een zwaardere grondsoort, meng dan veel brekerzand door en kweek op een verhoogd bed. Zaaien kan vanaf maart onder koud glas en vanaf half april buiten in de vollegrond. De smaak is het beste als ze bij lagere temperaturen zijn gegroeid, dus kies in de zomer voor een koele plaats in lichte schaduw. Zaai in het voor- en najaar in de zon, maar geef wel gelijkmatig water zodat ze niet verdrogen. Hoge temperaturen zorgen voor doorschieten, wat betekend dat de planten gaan bloeien, de knol niet verder groeit en de smaak dan bitter wordt. Zaai op onbemeste grond, want teveel voedsel geeft veel blad en weinig knol. Het kan 14 dagen duren voordat de zaden zijn ontkiemt, maar daarna kan al snel geoogst worden, binnen 4-6 weken. Je kunt in fases oogsten, eerst alleen de grootste knollen, zodat de overige meer ruimte krijgen om door te groeien.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties
Specificaties
MerkIntratuin
BloeikleurGeel, Wit
Lengte (cm)10,5
Hoogte (cm)15,24
Serieintratuin biologisch
Materiaal eigenschapBiologisch
Geschikt voorBuiten
BijzonderhedenZaai vanaf het voorjaar iedere 2 weken wat Radijs, zo kun je er het hele seizoen door steeds van oogsten.
VorstbestendigNiet vorstbestendig
PlantsoortEenjarig
Planttijdmaart-augustus ter plaatse zaaien
StandplaatsZon
GroenblijvendNiet groenblijvend
Aantal (per m²)>15
Bloeikleur volgens kwekerWitte of gele bloemen
GrondsoortMoestuingrond
Plantdiepte (cm)0,2
BloeiendNiet bloeiend
GeurZonder geur
OogsttijdApril, Augustus, Juli, Juni, Maart, Mei, Oktober, September
Typegroentezaad
GiftigNiet giftig
EAN8717263352617
ConsumptieEetbaar
Gewicht (kg)0,0025
Maximale groeihoogte (cm)20
Breedte (cm)0,05
Water gevenRegelmatig
Afmetingen (cm)10,5 x 0,05 x 15,24
Latijnse plantennaamRaphanus sativus
BladkleurGroen
PlantennaamRadijs
Bladkleur volgens kwekerGroen
Plantafstand (cm)5
Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overBiologische Intratuin groentezaad Radijs (Raphanus sativus 'French Breakfast')

We zijn blij dat je een review wilt schrijven. Je helpt zo anderen bij het maken van hun keuze. Als je vragen hebt over een product of bestelling kunnen we je beter helpen bij de klantenservice.

Waardering

Van GROENTJE NAAR GROENE VINGERS

Gratis online kamerplantencursus

 

Wil jij graag de natuur in huis halen, maar heb je geen verstand van planten? 
Volg dan onze gratis online plantencursus en je bent al snel geen groentje meer. Na het succes van deel 1, is de cursus uitgebreid met 4 nieuwe lessen. Doe je mee?

 

  

Back to top