Laden..
DIY: Wandhanger met kruidenplantjes
DIY

DIY: Wandhanger met kruidenplantjes

Niets is zo lekker als je gerechten op smaak brengen met kruiden uit eigen tuin. Kruidenplantjes zijn makkelijk te verzorgen en kunt ze in leuke potten op het terras zetten of in de moestuin. Heb je wat minder ruimte in je tuin, maar wil je wel je eigen kruiden plukken? Hang ze dan aan de schutting of muur! Wij leggen je in deze do it yourself in vier stappen uit hoe je zelf een hanger maakt met kruidenplantjes. Versier de hanger naar eigen smaak en geniet van kruiden uit eigen tuin.

  • Delen: Deel dit artikel:
5 minuten leestijd

Tip: Deze wandhanger vullen we met kruidenplantjes, maar met zomerbloeiers is hij eigenlijk net zo leuk!


DIY kruidenhanger, benodigdhedenDIY kruidenhanger, benodigdheden
1

Versier de bloempotten

Terracotta potjes zijn heel leuk om zelf te versieren. Je kunt er speciale stiften voor kopen die geschikt zijn voor aardewerk. Dit zal niet vervagen als de potjes nat worden door de regen of het water geven. Versier ze naar eigen smaak! Als ze droog zijn is het slim om de potten in een bak water te leggen. Zo kunnen ze zich volzuigen met water en onttrekken ze straks minder water van de potgrond.

DIY kruidenhanger, stap 1: pot versierenDIY kruidenhanger, stap 1: pot versieren
2

Knip het touw

Bedenk hoe lang je jouw hanger wilt maken. Je hebt wat meer touw nodig omdat je het gaat vlechten, dus neem een wat langer stuk touw. Bijknippen kan altijd nog! Knip twee strengen van het kokostouw en drie strengen van het tuintouw. Knoop de jute stukken aan de bovenkant aan elkaar vast. Onze hanger is ruim een meter lang. We hebben verschillende soorten touw gebruikt voor een speels effect, maar je kunt natuurlijk ook één kleur gebruiken. Het moet vooral stevig genoeg zijn om de potjes te kunnen dragen.

DIY kruidenhanger, stap 2: touw knippenDIY kruidenhanger, stap 2: touw knippen
3

Vlecht het touw

Knoop de stukken touw aan de bovenkant aan elkaar vast met een lus. Hier kun je de kruidenhanger straks aan ophangen. Vlecht eerst een stuk van minimaal 25 cm voordat je het eerste potje erin gaat verwerken. Een pot in de vlecht maken doe je door één van de strengen touw door het gat aan de onderkant van de pot te halen. De andere twee strengen gaan langs buitenkant van de pot en zorgen voor stevigheid. Vlecht daarna aan de onderkant van de pot weer minimaal 25 cm verder. Herhaal deze stap tot je alle potjes aan de vlecht vastgemaakt hebt, en leg een knoop aan de onderkant van de vlecht.

DIY kruidenhanger, stap 3: touw vlechtenDIY kruidenhanger, stap 3: touw vlechten

Tip: Kies voor kruidenplantjes die dezelfde hoeveelheid water en zon nodig hebben, zoals rozemarijn, tijm en salie.


4

Pot de kruidenplantjes

Zet nu voorzichtig de kruidenplanten in de potjes aan de hanger. Doe er een beetje extra potgrond bij zodat ze stevig in de pot zitten. Geef de planten na het oppotten wat water, en hang je kruidenhanger een mooie plek aan de schutting of muur. Nu kun je genieten van je zelfgemaakte kruidentuintje!

DIY kruidenhanger, stap 4: oppottenDIY kruidenhanger, stap 4: oppotten
DIY kruidenhanger resultaatDIY kruidenhanger resultaat

Nina Eilers

Groen- en bloemstylist

Reacties (3)
H
Hermien
17 augustus 2018, 09:58
Leuke creatieve ideeën. \ Ook voor vlinder- en bijentuin. \ En prettig dat zowel de Nederlandse als de Latijnse naam erbij staat. \ Daar kan je wat mee.
A
Arian Prins
23 maart 2020, 16:53

Leuke acties , ik ga er zeker een paar van maken. De hanger met potjes is ook leuk voor binnen met kleine plantjes . De cactus van draad ( ijzer ) is ook leuk on te versieren . Groetjes  en ga zo door, leuk .

A
Anne
20 augustus 2020, 15:55
Super leuk idee! Heb het zelf gemaakt in het voorjaar. Helaas is het touw gaan rotten door de aarde in het potje en het regelmatig nat worden. Hierdoor is het touw gebroken.
GEEF EEN REACTIE

Wil je iets laten bezorgen in Belgie?

Hier op Intratuin.nl bezorgen we alleen in Nederland

Back to top