Laden..
Keuzehulp
Welke kamerplant moet je kiezen?
Vind snel jouw ideale kamerplant! Beantwoord 4 vragen en bekijk direct onze kamerplanten die passen bij jouw wensen en het goed zullen doen op de plek waar je nieuwe groene vriend komt te staan. Kiezen was nog nooit zo makkelijk, ga voor geweldig groen!
Verder
In een paar klikken jouw ideale kamerplant vinden

Hoe kiezen van een kamerplant

De juiste kamerplant kiezen kan een uitdaging zijn. Alleen kijken naar wat je mooi vindt kan uitlopen op een teleurstelling. De plant past bijvoorbeeld niet, of hij groeit niet goed op de plek waar je hem neer zet. Bij Intratuin hebben we vele honderden kamerplanten in ons assortiment, het is dan niet gek dat je door de bomen het bos niet meer ziet! Uiteraard helpen we je graag bij het maken van de juiste keuze, want een nieuwe groene vriend gunnen wij iedereen.

Wat vind je belangrijk?

Heb je een idee wat voor plant je zoekt? Mooi groen of juist met bloemen? Vind je het belangrijk dat de plant bijdraagt aan je binnenklimaat? Zoek je misschien een hangplant, voor boven op de kast? Heb je totaal geen (idee van je) groene vingers en wil je een makkelijke plant? Of weet je echt helemaal niet wat je zoekt? Ook dan helpt onze keuzehulp je verder.

De grootte van de kamerplant

Heb je de ruimte, dan wil je wellicht een enorm grote kamerplant. Gaat het om een plantje voor op tafel, dan moet hij juist niet zo groot zijn. Ook kan het zijn dat je de bloempot al klaar hebt staan en daar een passende kamerplant bij zoekt. Zorg dat je dit voor jezelf hebt bekeken voor je onze keuzehulp start.

De plek van de kamerplant

Een gezonde kamerplant is een mooie kamerplant. Binnenplanten die het niet naar hun zin hebben zullen nooit het plezier geven dat je had gehoopt, dan blijft het een zorgenkindje. De standplaats is essentieel voor een plant. Geen enkele kamerplant houdt van tocht, maar met name de hoeveelheid zonlicht bepaald welke plant het naar zijn zin zal hebben. In de natuur groeien sommige planten vooral in de schaduw, terwijl anderen juist de zon opzoeken. De plek in jouw kamer moet idealiter net zoveel zonlicht krijgen als de plant van nature is gewend. (Dit geldt overigens ook voor de luchtvochtigheid, maar zo moeilijk gaan we het je nu niet maken.)

Wat doet deze keuzehulp?

Als jij een duidelijk beeld hebt van het soort plant dat je zoekt en je weet waar hij komt te staan en hoe groot hij mag zijn, dan laat onze keuzehulp alle kamerplanten zien die volgens ons prima zouden passen bij jou thuis. Als je dit beeld nog niet zo helder hebt, dan hebben wij ook niet zoveel om ons advies op te baseren en dan krijg je heel veel kamerplanten te zien. Je kunt altijd de keuzehulp meerdere keren invullen zodra je beter weet wat voor kamerplant je nou eigenlijk zoekt. Gebruik ook vooral onze filters om nog specifieker aan te geven wat voor plant jij wil! Kom je er toch niet uit? Kom dan vooral langs in één van onze winkels. Op de kamerplanten afdeling vind je onze experts die jou het allerbest specifiek kunnen adviseren. En je kunt de kamerplanten nog aanraken ook. Wil je meer lezen over het kiezen van de juiste kamerplant? Lees dan de blog van Mama Botanica: Waar moet je op letten als je een nieuwe plant koopt?

Wil je iets laten bezorgen in Belgie?

Hier op Intratuin.nl bezorgen we alleen in Nederland

Back to top