Laden..
/
m2 Aan groene tapijtjes neergelegd
De bodem is de basis
De berekening van het aantal groene tapijtjes bestaat uit allerlei verschillende typen verkochte graszoden. Dit zijn kant-en-klare rollen gras. Daarnaast tellen we hier ook de bodembedekkers, dat zijn laagblijvende planten die breeduit groeien, mee! Doe jij ook mee?

GEEN GROND MEER TE ZIEN

Met 40% groen en maximaal 60% verharding in je tuin zorg je ervoor dat beestjes leefruimte krijgen, regenwater goed kan weglopen en je tuin niet zo heet wordt in de zomer. Dus hou stenen zoveel mogelijk buiten de tuindeur en kies voor planten! Zwarte aarde kun je snel vergroenen met gras en bodembedekkende planten. Goed voor de biodiversiteit en, zeg nou zelf, het ziet er toch gewoon mooier uit?

 

Onbedekte grond wordt snel overwoekerd door onkruid. Hoewel niet iedereen daar bezwaar tegen heeft – brandnetels zijn immens populair bij vlinders – wil je misschien liever niet te veel op je knieën wieden. Bodembedekkers groeien breeduit, laten regenwater goed door en insecten vinden het heerlijk toeven tussen de planten! Van wintergroene bodembedekkers, heb je hele jaar plezier.


JE ROLT HET ZO UIT

Wil je snel een gazonnetje dan zijn graszoden op rol de keus voor jou. Lekker om op te luieren, spelen en lopen. En fantastisch voor het bodemleven. In de grond krioelt het namelijk van de kleine beestjes zoals regenwormen, die plantenresten opeten, uitpoepen (we noemen het niet voor niets meststoffen!) en zo de bodem voeden en gezond houden. Door al het gekronkel zorgen ze meteen dat de grond luchtig blijft en water doorlaat, en ze zijn zelf weer voedsel voor bijvoorbeeld vogels. Hoe biodiversiteit onder je voeten werkt? Nou zo!

Lees meer over biodiversiteit

Dit is een samenwerking met Stichting Nationale Boomfeestdag, Vogelbescherming Nederland, de Vlinderstichting en Naturalis.nl. Lees hier onze disclaimer m.b.t het biodiversiteitsplatform.

Back to top